معاون دانشگاه فرهنگیان:

آینده دانشگاه فرهنگیان به مراتب از امروز بهتر خواهد شد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان گفت: قطعا آینده دانشگاه فرهنگیان به مراتب از امروز بهتر خواهد شد زیرا امروز این دانشگاه در کانون توجهات مردم و مسئولان قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا – منطقه چهارمحال و بختیاری – محمدباقر طاهری‌نیا سوم دی‌ماه در آیین نکوداشت یکصدمین سال تاسیس تربیت معلم و شصتمین سال تاسیس دانشسراها و مراکز تربیت معلم در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان پیشینه 100 ساله دارد که از سال 1297 با تاسیس دارالمعلمین تا به امروز در قالب نام‌های مختلفی فعالیت کرده است.
وی با اشاره به اینکه ماموریت واحد این دانشگاه تربیت معلمان مورد نیاز آموزش و پرورش است، افزود: دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل اصلی آموزش و پرورش در کشور است.
طاهری‌نیا ادامه داد: بر اساس آمار تا سال 1404 قریب به دو سوم معلمان فعلی بازنشسته خواهند شد، بنابراین باید نیروی جایگزین وجود داشته باشد که بهترین راه ورود معلم به آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان است.
وی گفت: دانشگاه فرهنگیان در کشور دارای 98 شعبه است که این شعبه‌ها تحت عنوان پردیس و مرکز، فعالیت می‌کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: در حال حاضر 65 هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان در قالب دانشجویان پیوسته و دانشجو معلمان مهارت‌‎آموز وجود دارد که در 16 رشته متناسب با نیاز آموزش و پرورش تحصیل می‌کنند، که از این تعداد 41 هزار دانشجو در سال گذشته پذیرش شد.
وی تاکید کرد: پذیرش دانشجوی این دانشگاه در سال گذشته، بیش از چند برابر سنوات گذشته آن صورت گرفت که بنا داریم در سال آتی نیز این رشد را حفظ کنیم تا بتوان بخشی از نیروی انسانی از طریق این دانشگاه تامین کنیم.
طاهری‌نیا خاطرنشان کرد: بنا داریم برای سال‌های آتی نیز این توسعه را داشته باشیم ولی ظرفیت این دانشگاه به اندازه نیاز کشور نیست و وزارت آموزش و پرورش در نظر دارد از طریق برگزاری آزمون‌های استخدامی و به کارگیری نیروهایی که دوره مهارتی را در دانشگاه فرهنگیان گذرانده‌اند خلاء نیروی انسانی و معلم را تا حدودی پر کند.
وی اظهار کرد: کسانی که در آزمون استخدامی شرکت و نمره قبولی را کسب می‌کنند باید به مدت یک سال در دانشگاه فرهنگیان درس‌های مهارتی و تربیتی مورد نیاز خود را فرا گرفته و بعد از آن وارد فضای مدرسه شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان در ادامه گفت: در چهارمحال و بختیاری در قالب دو پردیس و یک مرکز حدود یک هزار دانشجو معلم وجود دارد که این تعداد نسبت به نیاز  آموزش و پرورش عدد خوبی نیست.
وی با اشاره به وجود 14 هزار معلم در استان، تصریح کرد: به طور میانگین سالانه یک هزار تا یک هزار و 200 نفر معلم در استان بازنشسته می‌شوند که باید به همین نسبت فارغ‌التحصیل داشته باشیم.
طاهری‌نیا افزود: با توجه به نیازی که وجود دارد باید دانشگاه فرهنگیان در استان توسعه یابد که بخشی از توسعه این امر مربوط به مسئولان محلی بوده و بخشی دیگر برای تامین فضای فیزیکی، نیروی انسانی و پشتیبانی محتوایی با دانشگاه فرهنگیان است.
وی گفت: لازم است متناسب با نیاز آموزش و پرورش فارغ‌التحصیلان مهارتی و توانمند تربیت کرده تا نسل‌های آینده را با خاطری آسوده تربیت و رشد دهند، کشور بیش از این رو به جلو حرکت کند و در مقام رقابت با کشورهای منطقه حرفی برای گفتن داشته باشد.
طاهری‌نیا بیان کرد: قطعا آینده دانشگاه فرهنگیان به مراتب از امروز بهتر خواهد شد زیرا امروز این دانشگاه در کانون توجهات مردم و مسئولان قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: ماموریت دانشگاه فرهنگیان در حوزه آموزش باید به روز بودن و روش‌مندی مدنظر قرار گیرد، در حوزه پژوهش انجام مطالعه و پزوهش، حضور موثر و مدیریت شده در فضای مجازی به منظور ترویج علم و مداخله در اجرا و پذیرش مسئولیت است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان گفت: کارکرد برتر این دانشگاه تلاش برای توسعه فردی است به این معنا که سطح مهارت حرفه‌ای و دانش در معلمان افزایش یابد، بنابراین معلم و استاد باید در مجامع علمی شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه از مهم‌ترین کارکردهای معلم شاگردپروری است، خاطرنشان کرد: مولفه‌های شاگردپروری موجب بلوغ، کمال و تعالی شاگرد می‌شود.
به گزارش ایسنا، در این آیین از تعدادی از پزوهشگران برتر دانشگاه فرهنگیان استان تجلیل شد.
  • دوشنبه/ ۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: shahrekord-42822
  • خبرنگار : 50123