پنیر کوزه ای آذربایجان غربی شناسنامه دار می شود

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی گفت: پنیر سنتی (کوزه ای) آذربایجان غربی ساماندهی و شناسنامه دار می شود.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی قادر حاجی قلیزاده در جلسه هماهنگی اجرای طرح ساماندهی پنیر سنتی ارومیه که با حضور معاون غذا و داروی ارومیه و اساتید برجسته دانشگاه در سالن شورای این معاونت برگزار شد؛ به مقدمات اجرای طرح اشاره کرد و گفت: این طرح در فاز نخست و به صورت پایلوت از خرداد ماه سال جاری با برگزاری جلسات هماهنگی متعدد آغاز شد؛ که تشکیل جلسه با کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی استان در خرداد ماه سال جاری در خصوص انتخاب اعضاء هیئت علمی، انتخاب واحدهای تولیدی پایلوت و تبادل اطلاعات در مورد پنیر سنتی قدم های اولیه این طرح بود.

وی با بیان اینکه ادامه  داد: همچنین در جلسه ای ویژه با حضور متخصصین امر برگزار شد ضوابط پنیر سنتی کوزه‌ای تدوین، ویژگی های شیمیائی و میکروبی و فرآیند تولید محصول فوق الذکر بررسی شد .

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی تصریح کرد:طی جلسه ای  با حضور مدیران و مسئولین فنی 16 واحد تولیدی لبنیات استان امکان سنجی تولید آزمایشی پنیر کوزه‌ای صنعتی بررسی شده است.

حاجی قلیزاده اظهار کرد: با حضور معاون غذا و دارو فرآیند تولید محصول به صورت زیرزمینی و در دو نوع ظرف سفالی و پلیمری، فرآیند تولید پنیر کوزه‌ای به روش مدل‌سازی شده و به روش تعیین دما و رطوبت اپتیمم برای فعالیت باکتری‌های اسید لاکتیک تعریف و مدت زمان دوره رسیدن پنیر، آزمایشات میکروبی و شیمیایی و زمان انجام آزمایشات در مراحل مختلف دوره رسیدن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش ایسنا؛ پنیر محلی کوزه‌ای (کوپه پنیری) نوعی پنیرخوش طعم و پر طرفدار منطقه آذربایجان و کردستان است که با اجرای طرح ساماندهی پنیر سنتی ارومیه می توان، پنیر محلی بسته بندی شده، برچسب دار و منطبق با موازین بهداشتی به تولید انبوه رساند و به شهروندان معرفی و ارائه کرد.

  • چهارشنبه/ ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: orumiyeh-40054
  • خبرنگار : 50136

برچسب‌ها