معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست مازندران گفت: مقابله با گونه مهاجم سنبل آبی در مازندران آغاز شده است.
به گزارش ایسنا مازندران، داریوش مقدس در اولین جلسه هم اندیشی در زمینه بررسی روش های مقابله با گونه مهاجم سنبل آبی در اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه در حال حاضر 58 کشور دنیا درگیر مقابله با سنبل آبی هستند، بیان کرد: در ایران اولین بار در رشت و تالاب عینک سنبل آبی مشاهده شد و از سال 90 از یک هکتار به 600 هکتار در سال 95 رسیده است.
وی افزود: گونه مهاجم سنبل آبی در مازندران در دو ماهه گذشته در آغوز بند بابل نیز مشاهده شده است.
این مسئول درباره اثرات منفی سنبل آبی گفت: مشکلات اقتصادی، تاثیر منفی بر گردشگری و اکوتوریسم و زیست پرندگان، تاثیر گذاری بر زمین های کشاورزی بخصوص کشت برنج و مهم تر از آن خطرناک بودن برای سلامتی افراد به دلیل جذب آلودگی محیط و سرطان زا بودن است.
مقدس با بیان اینکه سه روش مقابله با گونه مهاجم سنبل آبی وجود دارد، افزود: روش مکانیکی که هزینه بالایی دارد، روش شیمیایی که به دلیل استفاده از این روش آلودگی آب و تغییر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب باعث مرگ ومیر آبزیان می شود.
وی یادآور شد: روش سوم که بهترین روش بوده، روش بیولوژیکی است که از سه نوع شپشک استفاده می شود که رشد و تکثیر سنبل آبی را کاهش می دهد.
معاون محیط زیست مازندران گفت: باید مطالعاتی انجام داد تا بدانیم در ایران چه نوع حشره ای بومی است که می تواند با سنبل آبی مقابله کند.
مقدس تصریح کرد: کارشناسان تمامی ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان مشغول پایش آب بندان ها هستند و آغوزبند بابل تنها آب بندانی است که مورد هجوم سنبل آبی قرار گرفته است.