در راستای اجرای طرح کلان ملی ؛ پژوهشگران جهاد دانشگاهی مازندران موفق به طراحی و ساخت نمونه­ آزمایشگاهی اولیه­ لامپ زیستی با استفاده از جلبک شدند

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران گفت: در راستای اجرای طرح کلان ملی پژوهشگران جهاد دانشگاهی مازندران موفق به طراحی و ساخت نمونه­ آزمایشگاهی اولیه­ لامپ زیستی با استفاده از جلبک شدند.

مصطفی مهدی نزاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران ، با بیان اینکه پژوهشگران جهاد دانشگاهی مازندران موفق به طراحی و ساخت نمونه­ آزمایشگاهی اولیه­ لامپ زیستی با استفاده از جلبک شدنداظهارداشت: امروزه در سراسر جهان و به ویژه کلان شهرها، افزایش آلودگی هوا و گازهای گلخانه­ای به یکی از مهم­ترین چالش ها تبدیل شده است با افزایش نگرانی­ها در این حوزه، طی سال­های اخیر پژوهشگران موفق به کشف روش­های نوینی در جهت کاهش آلودگی هوا با استفاده از منابع طبیعی شده­اند.

وی ادامه داد: در این زمینه استفاده از جلبک­ها به دلیل قدرت بالای جذب دی­اکسید­کربن و تولید اکسیژن و همچنین رشد سریع و آسان به عنوان یکی از روش­های کاهش آلودگی هوا مورد توجه قرار گرفته اند.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اعلام اینکه برخی از جلبکها علاوه بر دی­اکسید­کربن، توانایی جذب SO2 هوا برای تامین گوگرد مورد استفاده در سنتز پروتئین­ها و نیز جذب NOx هوا جهت تامین نیتروژن مورد نیاز خود را دارند افزود:  همچنین دسته­ای از جلبک ها به عنوان جاذب های بیولوژیکی جهت حذف فلزات سنگین معلق در هوا می­توانند مورد استفاده قرار گیرند.

مهدی نژاد یادآور شد: پس از رشد و پایان یافتن طول عمر جلبکها، از زیست توده آنها برای تولید سوخت زیستی، محصولات بهداشتی و  کودهای زیستی استفاده می­شود.

وی با بیان اینکه پژوهشگران جهاد دانشگاهی مازندران موفق به ساخت نمونه­ی آزمایشگاهی اولیه­ی لامپ زیستی با استفاده از جلبک­ها شدند گفت: در این لامپ، جلبکها با استفاده از نور یک آرایه­ی کم مصرف و نور طبیعی خورشید، عمل فتوسنتز و در نتیجه جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن را انجام می­دهند که علاوه بر این با جذب دیگر آلاینده­های هوا موجب پاکسازی هوا می شوند.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران خاطرنشان کرد: هدف از ساخت این لامپ زیستی، کاهش دی اکسید کربن و آلودگی هوا و همچنین تولید سوخت زیستی می­باشد.

وی خاطرنشان کرد:جهت تجاری سازی و ساخت صنعتی این طرح ،به زمان بیشتری نیاز است که در راستای اجرای طرح کلان لامپ زیستی با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد ،اقدامات تکمیلی آن در حال انجام است .

کد خبرنگار: 49006

  • سه‌شنبه/ ۲۵ تیر ۱۳۹۲ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: mazandaran-18970
  • خبرنگار : 50201