گفتگوی ایسنا با زوج خیر محلاتی؛

از آتلانتای آمریکا تا نیم‌ور محلات در مسیر عشق

متولد ایران هستند. بزرگ شده همین کوی و برزن و دانش‌‌آموخته خارج و ساکن ینگه دنیا.

می‌توانستند در ناز و نعمت از تخصص‌شان تنعم کنند و در رفاه کامل باشند، اما  ....

اما یک دیدار ساده، یک عشق زمینی، ارتباط عمیق با او که خالق خوبی‌هاست و آفریننده سلامت و معلولیت دل آنها را در یکی از شهرهای مرکزی ایران در یک مرکز نگهداری معلولین جسمی گرفتار کرد و پشت پا زدند به دنیا، مادیات و همه پلشتی‌هایش.

تلنگری خوردند و شدند مادر و پدر معنوی پیر و جوان، دختر و پسر. آنها دیگر مادر و پدر دو فرزند خودشان نبودند بلکه مادر و پدر واقعی و معنوی کسانی شدند که به نوعی از اجتماع طرد شده و در یک مرکز محصور شده‌اند و این چنین قصه عشق و دلدادگی آنها را از آن سر دنیا؛ آتلانتای آمریکا تا این نقطه دنیا؛ نیم‌ور محلات کشاند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، دکتر "میترا برخوردار وطن" دانش‌آموخته دندانپزشکی و دکتر "علی اسحاقیان" متخصص بیماری‌های عفونی از رومانی و آمریکا هستند که به بهانه هفته بهزیستی گفت‌وگویی به واسطه نوع فعالیت‌شان ترتیب داده شد.

این زوج مقیم آمریکا 9 سال است که فارغ از زرق و برق دنیوی دنیای بیرون مرکز، با شوق فراوان برای خدمت به معلولان هموطن‌شان به صورت مستمر هر چند وقت یکبار به ایران سفر می‌کنند و فعالیت خود را در بهزیستی محلات و دلیجان متمرکز کرده‌اند و شور زندگی را در میان کسانی یافتند که تنها نعمت‌شان نفس کشیدن و زنده ماندن است؛ معلولین ذهنی و جسمی که از دار دنیا تنها نفس‌شان متعلق به خود آنهاست و باقی چیزها عاریت و این چنین است که نفس‌شان حق است و دعایشان گیرا.

دکتر علی اسحاقیان 61 ساله عضو هیئت امنای مرکز نگهداری قمر بنی‌هاشم نیمور محلات در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به نحوه‌ آشنایی با این مرکز و شروع خدمت به معلولین و سالمندان گفت: در سال 1375 در سفری به ایران با مساعدت رییس بهزیستی شهرستان دلیجان به منظور معاینات پزشکی به مرکز نگهداری دخترانه سمانه دودهک این شهرستان مراجعه کرده و با منظره‌ای روبرو شدم که تا امروز عزم من را برای کمک به این قشر خدایی جامعه دو چندان کرده است و آن مواجهه با مظلومیت و دردمندی بود که در نگاه ساکنان این مرکز دیده می‌شد.

وی افزود: صحنه‌های آنروز مرا تحت تاثیر قرار داد. من خدا را در میان کسانی دیدم که زبان حمد و ستایش ندارند، گوشی ندارند که بشنوند و توانی ندارند که راه بروند، ولی سوی چشمان‌شان و انرژی درونی آنها خدایی است و از همسرم درخواست کردم که مرا در این راه کمک و مساعدت کند، اینگونه شد که ما تا به امروز شانه به شانه هم خادم و خدمتگزار این قشر دوست‌داشتنی هستیم .

اسحاقیان که هر شش ماه یکبار علیرغم مشکلات بسیار و صرف هزینه بالا به این مرکز سر می زند و مدتی را در دلیجان می‌ماند، ضمن مقایسه امکانات و احترامی که یک معلول در جوامع غربی نسبت به ایران از آن برخوردار است، گفت: در کشورهای غربی و آمریکا برای معلولان احترام شایانی قائل می‌شوند، همه امکانات در مراکز عمومی، آموزشی و فرهنگی به منظور احترام به شان یک معلول مهیاست و فرد ناتوان را تکریم و تمجید می‌کنند، اما متاسفانه در کشور ما به دلیل ضعف در فرهنگ‌سازی مشکلات ریز و درشت معلولان همچنان پابرجاست، هرچند با تمهیدات اندیشیده شده توسط دولت کمی شرایط جهت استفاده معلولان از محیط‌های عمومی رو به بهبود است، اما هنوز در همه حوزه‌ها اعم از فیزیکی، سخت‌افزاری و فرهنگی ضعف‌های عمده وجود دارد .

این پزشک خیر که زاده محلات نیست، اما سالیان بسیاری را در محلات زندگی کرده است، در خصوص ایجاد فرهنگ درست مواجهه با معلولان گفت: به جرات می‌توان گفت که شهرستان محلات در حال حاضر در برخورد با جامعه معلولان یکی از بافرهنگ‌ترین شهرهای کشور است و دلیل این امر ورود مددجویان مرکز در اجتماعات مذهبی و فرهنگی و مواجهه مردم با آنهاست.

وی گفت: اگر در گذشته افراد جامعه از معلولان هراس داشتند، یا توجهی به آنها نداشتند، امروز در مواجهه با آنان ضمن احترام به شان و شخصیت آنها محبت بی‌دریغی به آنان دارند و این خود در روند بهبود شرایط روحی معلولان تاثیر بسزایی دارد.

اسحاقیان عنوان کرد: با توجه به اینکه فرد معلول خود در خصوص شرایط فیزیکی ویژه ای که به آن گرفتار شده حق انتخابی نداشته و تقصیری از این بابت متوجه او نیست، مردم ما  وظیفه خطیری برای حمایت از این قشر دارند و می‌توانند با سرکشی به مراکز و دلجویی از آنان حمایت خود را ابراز کرده و شکرانه سلامت خود را نیز با اینکار به جای آورند.

به گزارش ایسنا، دکتر میترا برخوردار وطن 52 ساله نیز که از دندانپزشکان حاذق شهرستان‌های دلیجان و محلات است، نیز اظهار کرد: عشق را زمانی آغاز کردم که با همسرم آشنا شدم و عشق زمینی ما بواسطه وجود این عزیزان خدایی شد و افتخار خدمت و کمک به همنوع بر دوش من گذاشته شد و سالهاست که ضمن کمک به این مهربانان، دندان‌های آنها را ترمیم و درمان می‌کنم.

وی افزود: مددجویان این مرکز تا زمانی که برای معاینه آنها اقدام کردم، اصلا یونیت دندانپزشکی ندیده بودند و اجازه ورود دست به دهان خود را به کسی نمی‌دادند، برای برقراری ارتباط و جلب اعتماد آنها زحمات بسیاری را متحمل شدیم و زمان بسیاری صرف شد، اما خوشبختانه تا به امروز بدون هیچ‌گونه آسیب و گزندی دندان‌های بچه‌ها را ترمیم، مراقبت و درمان کرده‌ام .

برخوردار وطن در بخش دیگری از سخنانش که البته لحظاتی به دلیل متاثر شدن بواسطه شرایط معلولان و مرور خاطرات منقطع شد، به موهبت‌های ناشی از تصمیمی که گرفته است، اشاره کرد و اینکه اگر نیت انسان خدایی و کمک به همنوع باشد می‌توان پشت پا به همه مظاهر دنیوی، زرق و برق و آسایش فرنگ زد و خدمت کسانی را کرد که برای حفظ امنیت جامعه طرد شده‌اند.

وی افزود: این مددجویان دارای دلی پاک، خالص و بی‌غل و غش و بی‌ریا هستند و من و همسرم به اخلاص و پاکی این بچه‌ها ایمان داشته و می‌دانیم دوست داشتن‌شان ار سر صدق و صفاست.

وی که خود دو فرزند دارد که هر دو در آمریکا تحصیل می‌کنند و می‌گوید که فرزندانش نیز علاقه بسیاری به خدمت در این مرکز دارند و رابطه بسیار دوستانه‌ای را با مددجویان برقرار کرده‌اند، افزود: تجربه معنویت و موهبت‌های خدایی که در این فضا و در درون این عزیزان جریان دارد باعث شد حرص و طمع مادیات دنیا از ما گرفته شود و به جرات اقرار می‌کنم، من و همسرم سرمایه‌دارترین انسان‌های این  منطقه هستیم چراکه آرامشی داریم که از دل بی‌ریای مددجویان این مرکز به ما رسیده و با ارزش‌های مادی و ظواهر دنیا قابل تعویض نیست .

وی با اشاره به نور الهی و فضای معنوی حاکم بر اینگونه مراکز گفت: خداوند عادل و عدالت‌محور است و هیچگاه این معلولان را از حمایت خود دور نکرده و نخواهد کرد. این  مراکز مامن و جایگاه احساس حضور خداست. از سویی دینداری تنها منحصر به انجام واجبات نیست و حال معنوی تنها با ادای فرایض حاصل نمی‌شود، کمک به همنوع یک دستور موکد دینی است که روح را صفا می‌دهد و قلب را جلا بخشیده و به خدا نزدیک می‌کند.

به گزارش ایسنا، خدمت به معلولان بواسطه شرایط جسمی و روحی آنها یقینا کاری سخت و طاقت فرسا و البته هزینه‌بر است و بعید نیست که افراد پس از مدت زمانی خسته شده یا دچار پشیمانی شوند، اما اسحاقیان هیچ شکی برای ادامه مسیری که آغاز کرده است، ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر به گذشته بازگردید همچنان حاضر به انجام چنین کاری خواهید بود، گفت: با صراحت و با قاطعیت اعلام می‌کنم اگر به گذشته بازگردم باز هم با توان بیشتر از قبل برای کمک به معلولان گام برمی‌دارم و تا آخرین نفس به بچه‌هایی که افتخار پدر و مادری آنها را داریم خدمت خواهیم کرد چراکه این ردای خدمت لطف الهی است و با هیچ ثروت مادی در دنیا قابل قیاس نیست .

تنها خواسته‌ این زوج خیر و فرهیخته از مسئولان گوشه‌چشمی به این مرکز است.

عضو هیات امنای مرکز نگهداری معلولین نیم‌ور محلات نیاز امروز مددجویان این مرکز را بیشتر احتیاجات احساسی و معنوی عنوان کرد و گفت: بچه‌های مرکز ارتباط با مردم را می‌پسندند، انسان به طور طبیعی به مردم و ارتباط با آنها علاقه داشته و نیاز به تجربه حس زنده بودن و دوست داشته شدن دارد و مددجویان این مرکز از این قاعده مستثنی نیستند.

اسحاقیان گفت: از مسئولان تقاضای نگاه نافذ و صرف هزینه‌های بالا و ... نداریم، همین که گوشه‌ چشمی به این مرکز داشته باشند، برای ما و این معلولان کافی است. تنها از اداراتی که متصدی امر فرهنک و آموزش هستند تقاضا داریم که مقدمات حضور بچه‌های معلول را در جمع دانش‌آموزان و دانشجویان فراهم کنند، با اینکار کودکان، نوجوانان و جوانان جامعه که از برکت سلامتی برخوردارند، نحوه برقراری ارتباط با این افراد و ضرورت حفظ احترام و شان این افراد را فرا می‌گیرند و هم قدر سلامتی را خود را بیش از پیش خواهند دانست، اینگونه بازدیدها را می‌توان در هفته بهزیستی یا دیگر مناسبت‌های مرتبط ترتیب داد تا کودکان و نوجوانان معلول نیز به برکت اینگونه اقدامات از احساس نامیمون طرد شدن از جامعه دور شده و با روحیه بیشتر و بهتری به زندگی ادامه دهند.

برخودار وطن نیز با اشاره به سفر مجددی که به آمریکا خواهند داشت، از استقبال و علاقه‌مندی ایرانیان مقیم کشورهای دیگر برای کمک به مراکز تحت پوشش بهزیستی خبر داد و از مسئولان امر خواست ضمن گشایش حساب‌های ارزی بنام موسسات و مراکز، زمینه جمع‌آوری این کمک‌های بدون واسطه را فراهم کنند.

وی همچنین از مردم نیکوکار خواست ضمن سرکشی و طلب عافیت برای این نشانه‌های روحانی خداوند، جهت خودکفایی در راستای بهبود وضعیت این عزیزان ناتوان به این مرکز کمک کرده و با کاهش هزینه‌های تجملات در مراسمات شادی و عزا برخی هزینه‌های غیرضروری را صرف کمک به این مراکز کنند.

به گزارش ایسنا؛ چندی پیش به همت خیرین نیکوکار 30 تن از مددجویان مرکز قمر بنی هاشم(ع) نیم‌ور محلات به بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) مشرف شدند.

مرکز نگهداری معلولین جسمی قمربنی‌هاشم(ع) شهر نیم ور محلات در حال حاضر دارای 50 مددجو بوده و شماره حساب 1425082813 بانک تجارت نیم‌ور و 4088400332 بانک ملت شعبه محلات آماده دریافت کمک‌های نقدی و غیر نقدی هموطنان از اقصی نقاط کشور است.

گفتنی است، این زوج خیر برای رتق و فتق امورات تحصیل دو فرزندشان راهی آمریکا هستند، اما اسحاقیان قصد دارد بزودی به ایران بازگشته و ایام محرم را در کنار معلولان مرکز قمر بنی هاشم نیم‌ور بگذراند.

 

 

  • شنبه/ ۲ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: markazi-80760
  • خبرنگار : 50210

برچسب‌ها