/«دستگاه در حال حاضر قادر به ارایه خدمات نیست»/<br>اظهار نارضایتی شهروندان اراکی از مشکلات عابربانک‌های سطح شهر و پاسخ مدیران بانک‌ها

باید تا ساعت 9 صبح مبلغی پول را از حسابم به صورت کارت به کارت به حساب دیگری واریز می‌کردم. یکی از حساب‌ها مربوط به معتبرترین بانک موجود در سیستم بانکداری کشور بود و حساب دیگر هم مربوط بود به یک بانک دیگر و همه هم عضو سیستم یکپارچه شتاب.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، ساعت 8 صبح شده بود و من به سراغ عابربانکِ بانک‌ها رفتم. یک عابربانک دیدم که هیچ کس کنار آن نبود و خوشحال شدم که با استفاده از سیستم بانکداری الکترونیک خیلی سریع و ظرف چند دقیقه  کارم انجام می‌شود. وقتی به دستگاه رسیدم با این نوشته مواجه شدم؛ «با عرض پوزش دستگاه موقتا قطع می‌باشد». خوب تقریبا این نوشته پیام آشنایی است برای همه ما اما، من نا امید نشدم و به سراغ عابر بانک دیگری رفتم. نزدیک عابر بانک بانکی دیگر شدم  و کارتم را از داخل کیفم درآوردم که بله؛ «دستگاه در حال حاضر قادر به ارایه خدمات نیست».

 

دیدن این پیام‌ها زیاد برایم مهم نبود چون تعداد عابربانک‌ها زیاد است و به سراغ یک بانک دیگر رفتم. دستگاه سالم بود و با خوشحالی آماده انتقال وجه به صورت پیشرفته شدم؛ واردکردن کارت، شماره رمز، گزینه انتقال وجه، مبلغ واریزی، شماره کارت مقصد؛ کارم تقریبا تمام شده بود اما، دستگاه به علت اتمام برگه رسید قادر به انجام این درخواست نیست.

 

ساعت 9 شده بود و من همچنان به سراغ یک عابربانک دیگر رفتم، نه پیامی داشت و نه بعد از اتمام عملیات بانکی نوشته‌ای برایم صادر شد و این دفعه به‌صورت یکباره کارت من از محل ورودش خارج شد و روی دستگاه این پیام ظاهر شد که «دوباره امتحان کنید» و من دوباره و سه باره امتحان کردم اما، انتقال وجه انجام نشد.

 

با این اوضاع توانستم تنها یک کار انجام دهم؛ تماس تلفنی با کسی که باید برایش پول می‌فرستادم؛ «به سراغ چهار بانک رفتم اما، نتوانستم برایتان بفرستم. بعد از ظهر امتحان می‌کنم اگر نشد به روش سنتی از داخل بانک برایتان پول می‌ریزم‌».

 

البته چند شب پیش هم برای دریافت یک صورت‌حساب بانکی به سراغ عابربانک‌ها رفتیم که حدود 10 دستگاه چندین بانک مختلف یا خراب بود و یا قطع بود یا ...

 

برایم جالب بود که بدانم آیا این اتفاق تنها برای من پیش آمده یا نه که این را از چند نفر پرسیدم. یک خانم جوان پاسخ داد که من از عابربانک ها راضی نیستم و معمولا خیلی شلوغ هستند.بیشتر مواقع هم یا خرابند یا کاغذ ندارند و مدام روی آنها نوشته به علت نقص فنی قادر به ارایه خدمات نیستند.

 

یک خانم دانشجو هم گفت که آن قدر پول ندارم که بخواهم آن را در کارتم بریزم اما این را می‌دانم که آخر هفته‌ها پول ندارند.

 

یک آقای 30 ساله هم معتقد بود که عابربانک‌ها بیشتر مواقع در شب ها یا پول ندارند یا خرابند.

 

یک دختر خانم نیز گفت که تنها عابربانک‌های شعبه های مرکزی بانک ها مشکلی ندارند.

 

به هر حال با توجه به جا افتادن فرهنگ استفاده از عابربانک ها در بین بسیاری از مردم جامعه و کاهش برخی عملیات بانکی به صورت دستی و کاغذ بازی در داخل باجه‌های بانک‌ها بر آن شدم تا به سراغ چند تن از مدیران بانک ها بروم و وضعیت عابربانک ها را از آن ها جویا شوم.

 

مدیر شعب بانک مسکن استان مرکزی در این باره به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه مركزي گفت: 25 دستگاه (ATM) بانک مسکن در استان مرکزی موجود است که از این تعداد 12 دستگاه در شهر اراک و 13 دستگاه در شهرستان‌ها به ارایه خدمات می‌پردازند.

 

حمیدرضا دشتبانی توضیح داد: دستگاه‌ها به صورت مانیتورینگ اداره می‌شوند و هر زمان یکی از دستگاه‌ها به علت اتمام پول یا گیر کردن کاغذ یا پول دچار مشکل شود آن مشکل به صورت پیام کوتاه به مسوول مربوطه اطلاع داده می‌شود و مشکل به سرعت مرتفع می‌گردد.

 

وی ادامه داد: دستگا‌ه‌ها تا ساعت 12 شب کنترل می‌شوند و پس از آن نیز دستگاه ها توسط گروه کشیک کنترل می‌شوند. همچنین بانک مسکن روانترین دستگا‌ه‌های ATM را دارد.

 

دشتبانی خاطرنشان کرد: شعب بانک مسکن استان مرکزی در کشور تنها استانی است که از اول امسال تاکنون هیچ گونه قطعی نداشته است و از نظر بانکداری الکترونیک یکی از قوی‌ترین بانک هاست.

 

مدیر شعب بانک تجارت استان مرکزی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: یکی از مهمترین عواملی که باعث قطعی دستگاه‌های عابربانک  تجارت می‌شود، مشکل قطعی اینترنتی است و برای دستگاه‌های عابر بانک تجارت مشکل فنی خیلی کم به وجود می آید.

 

سالی‌وند ادامه داد: اگر دستگاهی به دلایلی با مشکل مواجه شود به من یا رییس واحد مربوطه اعلام می‌شود و چه در وقت اداری یا غیر اداری مشکل بلافاصله برطرف می‌شود.

 

وی توضیح داد:  46 دستگاه ATM بانک تجارت در استان مرکزی موجود است که 24 دستگاه آن در شهر اراک قرار دارند‌. همچنین بانک تجارت جزء نخستین بانک‌ها  در ارایه خدمات بانکداری الکترونیک بوده و برخی از دستگاه های ATM  آن قدیمی و در حال تعویض شدن هستند.

 

رییس شعب بانک ملت استان مرکزی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مشکلاتی از قبیل نقص فنی، گیر کردن پول، اتمام رسید مشتری و  وجه دستگاه به صورت مکانیزه به ما اعلام می‌شود و مشکل ظرف مدت 15 تا 30 دقیقه برطرف می‌گردد.

 

محمدرضا نمازی ادامه داد: اگر مشکل نقص فنی باشد، توسط شرکت مربوطه برطرف می‌شود.

وی افزود: در استان مرکزی 52 دستگاه ATM بانک ملت موجود است و 5 هزار دستگاه پوز داریم. با توجه به استفاده بیش از حد استاندارد از عابربانک‌ها امیدواریم فرهنگ استفاده از دستگاه های پوز جا بیفتد و مردم بیشتر از پوز استفاده کنند تا از دستگا‌ه‌های ATM.

 

نمازی تاکید کرد: مردم از عابربانک‌های ملت رضایت دارند و تاکنون مشکلی در زمینه کند بودن روند اجرای عملیات توسط دستگاه‌های ATM به ما اعلام نشده است.

 

به هر حال ساعت سه بعدازظهر همان روز توانستم پول را به کارت مقصد انتقال دهم اما، امیدواریم دیگر مراجعه کننده‌ای به عابربانک‌ها با این پیام‌ها از قبیل نقص فنی و عدم ارایه خدمات و خاموشی دستگاه مواجه نشود و سیستم بانکداری الکترونیک روز به روز بهتر از قبل شود.

 

گزارش از عصمت نجفی: خبرنگار ایسنا منطقه مرکزی

  • دوشنبه/ ۳ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: markazi-37529
  • خبرنگار :

برچسب‌ها