معاون سازمان زمین‎شناسی کشور: در عمق 200 متری دریای عمان اکتشافات زمین‎شناسی انجام شده است

معاون سازمان زمینشناسی کشور گفت: 10 درصد تولید ناخالص ملی به بلایای طبیعی اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، جعفر عمرانی در هفتمین همایش ملی تخصصی زمینشناسی که به میزبانی دانشگاه پیام نور لرستان برگزار شد، بیان کرد: سازمان زمینشناسی بیش از نیم قرن است که تأسیس شده است و بیش از 170 کشور دنیا این سازمان را دارند.

وی با بیان اینکه یکهزار پرسنل در سازمان زمینشناسی مشغول به فعالیت هستند، اضافه کرد: در شهرهای تهران، اهواز، تبریز، مشهد، کرمان و لرستان 6 مرکز اصلی زمینشناسی داریم.

دکتر عمرانی ادامه داد: نیاز است صنعت، معدن و تجارت در رساتای بهرهوری بهتر با دانشگاهها و مراکز عالی همکاری لازم را داشته باشند.

معاون سازمان زمینشناسی کشور با بیان اینکه در ایران عمده فعالیتها تهیه نقشههای زمینشناسی است، گفت: زمینشناسی دریایی بیش از 15 سال است که در کشور فعال شده است؛ در کشورهای پیشرفته قدمت سازمانهای زمینشناسی آن بیشتر از کشور ماست.

وی با تأکید بر اینکه در کشورهای صنعتی و پیشرفته تولید اطلاعات و اکتشافات بهعنوان وظیفه حاکمیتی است که بعد از اکتشافات وظیفه اصلی بهعهده بخش خصوصی گذاشته میشود، افزود: این امر در کشور ما بالعکس است و بعد از اکتشاف مسئولیت به دولت واگذار میشود.

عمرانی با بیان اینکه بجز مناطق کویری، در تمام کشور نقشههای زمینشناسی تهیه شده است، اذعان کرد: برای اکتشافات معادن تهیه نقشههای ژئوشیمیایی ضروری است.

معاون سازمان زمینشناسی کشور با تأکید بر اینکه مخاطرات زمینشناسی دغدغه همه زمینشناسان است، بیان کرد: فرونشست، سیل، زمینلرزه، ریزگردها و... از جمله مخاطراتی است که زمین‏شناسان با آن مواجه هستند.

وی یادآور شد: 40 مورد بلای طبیعی وجود دارد که 30 مورد آنها در ایران رخ میدهد و 10 درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص میدهند.

عمرانی با بیان اینکه ایران سومین رتبه دنیا را به لحاظ شتخص مخاطرات زمینشناسی دارد، اظهار کرد: متأسفانه هر 10 سال یکبار شاهد زلزلهای با بیش از 10 ریشتر در مناطق شهر کشور هستیم.

معاون سازمان زمینشناسی کشور با اشاره به اینکه کمآبی و شدت مصرف بیرویه آب کشور موضوعی است که کشور را با آن مواجه ساخته است، تصریح کرد: دشت مشهد هر سال 25 سانتیمتر نشست دارد که در یک پروسه 10 ساله 2 متر نشست میکند همچنین دشتهای رفسنجان و سمنان نیز به ترتیب 20 و 30 سانتیمتر در سال افت دارند.

وی خاطرنشان کرد: بحران دریاچه ارومیه و مهار ریزگردها سازمان زمینشناسی کشور را درگیر کرده است.

عمرانی با بیان اینکه 200 هزار کیلومتر مترمبع مرز آبی در دریاهای عمان، خزر و خلیج فارس داریم، اظهار کرد: در عمق 200 متری دریای عمان، 100 متری خلیج فارس و 900 متری دریای خزر اکتشافات زمینشناسی انجام شده است.

معاون سازمان زمینشناسی کشور گفت: یکی از آزمایشات زمین شناسی، هیدروژئوشیمیایی است که بر اساس آن آبهای سطحی آزمایش و چنانچه یکسری از موادی که از دیدها پنهان میشود در آب مشخص شوند این امر به اکتشافات کمک میکند.

وی با بیان اینکه 22 معدن فعال آهن، طلا، روی، مس و سرب در کشور داریم که تا سال 80، 4 هزار رخداد کانیزایی شناسایی شده است، یادآور شد: در سال 89، 12 هزار رخداد  کانیزایی در کشور شناسایی شده است.

عمرانی تصریح کرد: از طریق ژئوفیزیک هوایی موفق شدیم به کنسارههای پنهان دست یابیم و عمق اکتشافات معادن را تا 600 متر برسانیم.

معاون سازمان زمینشناسی کشور گفت: از زمان کشف کنسارههای پنهان هزینههای حفاری کاهش و هزینههای اکتشاف افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه تولید دادههای پایه و کاربری و اکتشافات معدنی جزء وظایف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی است، اذعان کرد: در سالهای اخیر 45 عنصر جدید به لیست عناصر موجود اضافه شده است.

  • پنجشنبه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: lorestan-42152
  • خبرنگار :

برچسب‌ها