استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: زردی پوست، رنگ پریدگی، بیحالی،کاهش فشار خون، تغییر رنگ ادرار به صورت پررنگ و رنگ چای را از علائم بیماری فاویسم است.
دکتر ساسان ساکت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه لرستان، با بیان این مطلب افزود: فاویسم یک بیماری ارثی خونی بوده که به علت کمبود یکی از آنزیمهای گلبول قرمزخون ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه در فصل بهار و ابتدای فصل تابستان استفاده از باقله و ترکیباتی شبیه آن بیشتر است، اظهار داشت: علت بیماری فاویسم نقص آنزیمی درگلبولهای قرمز این افراد عنوان شده، این بیماری محدوده سنی خاصی ندارد و ممکن بوده از یک نوزاد چند روزه تا یک فرد بزرگسال درگیر کند.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: افراد بزرگسال هنگامی که متوجه این بیماری می شود در بسیاری از مواقع توجه بیمار زمانی جلب می شود که خود علائم بالینی این بیماری را مشاهده ودرصدد جبران زود هنگام بر می آید واز مواردی که باعث تشدید از دست دادن گلبولهای قرمز جلوگیری می کند.
مشاور بیماریهای ژنتیک و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: در بیمارانی که کمبود آنزیم G6PD را دارند این مهم موجب عدم خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافتهای مختلف بدن کودک خواهد شد و روی سیستم کلیوی کوک اثرات خود را نشان دهند در نتیجه ادرار کودک بسیار تیره و حتی به رنگ خون درمی آید؛ در این حالت فرد با از دست دادن گلبولهای قرمزدچار کاهش فشار خون شده که برای نجات بیمار تزریق خون ضروری است.
این متخصص بیمارهای کودکان و نوزادان با اشاره به علل بروز بیماری فاویسم اظهار داشت: این بیماری علل و انواع و اقسام ژنتیکی خاصی دارد و نمی توان گفت که یک کودک صرفا با خوردن باقله دچار فاویسم شده، در معرض قرار گیرد.
عضو هیات علمی گروه آموزشی اطفال دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان داشت: در بسیاری از موارد بیماری فاویسم خود محدود شونده است.
وی زردی پوست، رنگ پریدگی، بیحالی، کاهش فشار خون، تغییر رنگ ادرار به صورت پررنگ و رنگ چای را از علائم بیماری فاویسم ذکرکرد و ادامه داد: با تزریق خون و فرآورده های خونی به فرد مبتلا به این بیماری از افت فشار خون جلوگیری می شود.