نیاز آبی گیاهان در مناطق خشک و نیمه خشک متفاوت است

مدیر امور منابع آب شهرستان سنندج، گفت: نتایج بررسی‌ها در کشور نشان می‌دهد که در مناطق خشک به ازای افزایش یک درجه سانتی گراد نیاز آبی گیاهان 7 درصد و در مناطق نیمه خشک حدود 5 درصد افزایش می‌باید این در حالی است که اکثر نقاط کشورمان در مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا منطقه کردستان، عرفان مومن پور در پنجمین جلسه کارگروه تخصصی خشک سالی که در جهاد کشاورزی سنندج برگزار شد، با اشاره به تعریف تغییر اقلیم، اظهار کرد: تغییرات در میانگین و دامنه های اقلیمی در منطقه‌ای خاص و یا سراسر جهان در حدود چند دهه یا بیشتر ادامه دار خواهد بود.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب صنعتی به تدریج تغییراتی در تغییر اقلیم اتفاق افتاد، تصریح کرد:با استفاده بیش از حد از سوخت‌های فسیلی، تغییر کاربری اراضی، افزایش جمعیت جهان و گسترش روز افزون فعالیت‌های صنعتی برای تامین رفاه و نیازهای جمعیت کره زمین تغییراتی انجام شده است.

مدیر امور منابع آب شهرستان سنندج، بیان کرد: ارتباط عناصر اتمسفری و اکوسیستم‌های زمینی موجب شده که منابع آب، پوشش گیاهی، خاک و زندگی انسان را متاثر کند.

مومن پور عنوان کرد: بارزترین تغییرات در افزایش متوسط دمای کره زمین، افزایش پدیده‌های حدی اقلیمی نظیر سیل، تگرگ، طوفان و امواج گرمایی و افزایش سطح آب دریاها و ذوب شدن یخ های قطبی و خشکسالی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر امور منابع آب شهرستان سنندج، افزود: تهدیدات تغییر اقلیمی که در کل جامعه موثر است، شامل دما، بارش و منابع آب، افزایش مخاطرات و رخدادهای حدی اقلیمی، محیط زیست منابع طبیعی، اقتصاد و امور اجتماعی، صنعت، بهداشت و سلامتی، کشاورزی اهمیت غذایی و اهمیت ملی را متاثر خواهد کرد.

مومن پور گفت: نتایج بررسی‌ها در کشور نشان می‌دهد که در مناطق خشک به ازای افزایش یک درجه سانتی گراد نیاز آبی گیاهان 7 درصد و در مناطق نیمه خشک حدود 5 درصد افزایش می‌باید این در حالی است که اکثر نقاط کشورمان در مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: تهدیدات بر کشاورزی و امنیت غذایی، باعث تغییر پهنه‌های اقلیم کشاورزی کشور، اثر گذاری زیان بار تغییر اقلیم بر محصولات استراتژیک کشور، افزایش دما، تبخیر، کاهش عملکرد محصولات زارعی و باغی و افزایش برخی بیماری ها و آفات‌ها شده است.

مدیر امور منابع آب شهرستان سنندج، با اشاره به روش‌های انجام شده در تغییر اقلیم، یادآور شد: انتخاب میانگین دما و بارش به عنوان نمایه‌ای از تغییرات اقلیمی، انتخاب دوره زمانی 30 ساله، انتخاب ایستگاه‌ها، بازسازی و بررسی روند تغییرات از روش‌های بررسی تغییر اقلیم انجام شده است.

 


  • سه‌شنبه/ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ / ۲۳:۲۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: kordestan-40194
  • خبرنگار :

برچسب‌ها