به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، ازدواج زودهنگام کودکان تخلف آشکار حقوق بشر است که پیچیدگیهای حاد آن تمام ابعاد زندگی یک دختر را زیرپا میگذارد.
در کشورهای در حال توسعه از ازدواج زودهنگام برای بهسازی وضعیت اقتصادی خانواده، تحکیم پیوندهای خانوادگی و ... سود برده میشود.
هر کدام از این استدلالات ریشه در طرز فکر مردسالارانه دارد که ذاتاً برای جنس غیرمرد ناعادلانه است. در ایران علیرغم وجود اطلاعات اندک در این زمینه، شمار فراوانی از کودکان و نوجوانان قبل از رسیدن به سن پانزده سالگی ازدواج میکنند. از آنجا که برخی ازدواجها ثبت نمیشوند، تعیین میزان دقیق شیوع کودک همسری دشوارتر است. وخیمتر از آن اینکه در برخی مناطق روستایی خود تولدها ثبت نشده و در نتیجه سن واقعی کودک در زمان ازدواجش نامشخص مینماید.
اثر «طنین سکوت» (نشر شیرازه، 1396): پژوهشی جامع در خصوص ازدواج زودهنگام است. ازدواج کودکان یا ازدواج زودهنگام، از دیگر زخمهای شکافتهی جامعه است که در ادامه موشکافی مسائل اجتماعی- فرهنگی ایران توجه نویسندۀ کتاب مذکور «کامیل احمدی» را به خود جلب کرده است که با تمرکز بر هفت استان کشور به عنوان استانهایی با بیشترین آمار ازدواج زودهنگام را دارا هستند و همچنین نمايان ساختن عمق شیوع این عملِ آسیبزا در ایران و کمک به تصمیم گیران دولتی، جامعة مدنى و كُنشگران اجتماعى در تمرکزشان بر حمایت از حقوق انسانی دختران در ايران به انگلیسی و فارسی چاپ شده است.