در آیین اختتامیه جشنواره دف نوای رحمت در سنندج؛

استاد حمیدرضا اردلان، اندیشمند کُرد در زادگاهش تجلیل شد/ اهدای ساز دف به استاندار

استاد حمیدرضا اردلان، موزیسین و اندیشمند فرهیخته کُرد، روز جمعه در آیین اختتامیه ششمین جشنواره «دف نوای رحمت» در زادگاهش سنندج تجلیل شد.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، آیین اختتامیه ششمین جشنواره دف نوازی «دف نوای رحمت» که امروز جمعه(26 شهریور) در پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، دارای بخش‌های متنوعی از جمله اجرای تک نوازی و گروهی دف، تجلیل از استاد حمیدرضا اردلان و دیگر اساتید، داوران و نفرات برتر جشنواره بود.

این مراسم که با استقبال پرشور مردم سنندج همراه شده بود و تعدادی از افراد هم ایستاده مراسم را نظاره‌گر بودند، اولین بخش از آن به اجرای گروه «نوای رحمت» به خوانندگی سید بهاءالدین حسینی اختصاص یافت و پس از آن امین مرادی رئیس حوزه هنری کردستان و دبیر جشنواره و استاندار کردستان به ارائه سخنانی در مورد اهمیت هنر دف نوازی پرداختند.

سپس رئیس حوزه هنری کردستان یک ساز دف را به استاندار کردستان اهدا کرد و استاندار هم قول مساعد داد که هفتمین جشنواره دف نوای رحمت به صورت بین المللی برگزار شود.

معرفی نفرات برگزیده بخش تک نوازی نوجوان و بزرگسال و گروه‌های برتر از دیگر بخش‌های این مراسم بود که استان کردستان با کسب 9 عنوان و اصفهان با 5 عنوان، بیشترین جایزه‌ها را از آن خود کردند.


پخش کلیپ تصویری استاد مظهر خالقی از هنرمندان نام آوازه کُرد

پخش کلیپ تصویری استاد مظهر خالقی از هنرمندان نام آوازه کُرد که در آن پیامی را خطاب به ششمین جشنواره دف نوازی «دف نوای رحمت» قرائت می‌کرد از دیگر بخش‌های جنبی جشنواره بود.

در ادامه، هیات داوران این جشنواره متشکل از استاد بیژن کامکار، سید علاءالدین یاسینی، شکرالله حیاتی و مهدی احمدی هم مورد تجلیل قرار گرفتند.

یک کلیپ تصویری دیگر هم با محوریت استاد حمیدرضا اردلان، موزیسین و محقق کُرد در ادامه برنامه‌ها پخش شد که پس از آن این استاد فرهیخته تجلیل و وی جهت سخنرانی پشت تریبون حاضر شد.

اردلان اظهار کرد: در یک دوره تاریخی دف به خانقاه‌های کردستان پناه برد و پس از آن جوانان به دف پناه بردند و هم اکنون تمام ایران به دف پناه آورده‌اند.

وی افزود: دف می‌تواند نماینده فرهنگ کردستان در فرهنگ مدرن جهانی باشد و این یک حقیقت تاریخی است.

این اندیشمند و موزیسین کُرد در پایان سخنان خود خواستار ایجاد کارگاه‌هایی برای ابقای ساز اصیل دف پوستی و ارتقای تکنولوژی‌های لازم در این زمینه شد.


تک نوازی دف نواز 9 ساله کردستانی

تکنوازی شیرین سرحدی از اصفهان، منا ملایی از کردستان و سارو وکیلی دف نواز 9 ساله از کردستان از دیگر بخش‌های جشنواره بود.

همچنین در این آیین از سید زاهد ابراهیمی و سید بهاالدین حسینی، دو پیشکسوت حوزه دف نوازی استان کردستان تجلیل به عمل آمد.

اجرای مشترک شهرام منصوری و سید علاءالدین یاسینی از مداحان و دف نوازان برجسته کُرد پایان بخش برنامه‌های آیین اختتامیه بود.

 

  • جمعه/ ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: kordestan-24499
  • خبرنگار :