عباس حزباوي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان بيان كرد: شاعرْ آينه است و آن چه كه از غم و شادي جلوي او ظاهر ميشود را با استفاده از فن خود و الهامي كه بر او وارد ميشود مانند يك عكس به مردم نشان ميدهد.
وي افزود: اين حادثه ميتواند سياسي، اجتماعي، اعتقادي و جزء اينها باشد. در نتيجه شاعر ما شعر متناظر با اين حوادث را ارايه ميدهد. با توجه به اين كه ما فرزندان اين انقلاب هستيم و بعضي از شاعران ما در 2 عصر جاهليت و انقلاب زندگي كردهاند و بعضي ديگر با انقلاب متولد شدند اثر انگشت انقلاب در شعر آنها نمايان است و تاثيرات انقلاب، رهبري ، ولايت و آزادي در بيشتر شعرهاي شاعران عرب خوزستاني به وضوح ديده ميشود.
حزباوي تصريح كرد: در جامعه امروز ما آزادي بيان، كلام، عقيده و فكر وجود دارد و فكر شاعر آزاد است چراكه اگر فكرش آزاد نباشد، نميتواند شعر بگويد و حتي اگر شعر گفت، شعر او شعر حقيقي نيست.
اين شاعر، در خصوص برگزاري كارگاههاي شعر عربي در خوزستان، گفت: من چند دوره آموزش شعر در شادگان تدريس كردم و چند سالي هم در صدا و سيماي مركز خوزستان در بخش عربي چنين دورهاي را برگزار كردم و به غير از اين دورهها دوره ديگري را سراغ ندارم كه برگزار شده باشد. شعر عربي در خوزستان سه انجمن را زير نظر آيتالله موسوي جزايري، بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس و سپاه پاسداران دارد كه جلسات اين انجمنها به صورت مستمر برگزار ميشوند.
وي تاكيد كرد: درست است كه شعر عرب خوزستان متاثر از انقلاب اسلامي است اما ما شاعران بزرگي مانند ابن سكيت در شادگان، دعبل خزاعي در شوش، ابونواس اهوازي و ابن معتوق حويزي را در تاريخ شعر عرب خوزستان داريم. امروزه هم شاعران توانمندي از جمله محمدسعيد منصوري، جاسم مومني، سيد هاشم نظاري، حسين طرفي و ... را داريم كه در مجامع بينالمللي شعر عربي حضور دارند.
حزباوي در ادامه اظهار كرد: شعر عربي خوزستان شعري است كه ميتوان رساله و كتاب درباره آن نوشت. شعري است كه هم گام با شاعران بزرگ زمان خود در كشورهاي عربي حركت ميكند و حتي شايد شاعران عرب ما صادقتر از شاعران عرب خارج از كشور باشند.
اين شاعر عرب بيان كرد: شعر بر خيال تكيه دارد اما شاعران عرب ما با فكر و صدق بيان ميتوانند به جايي برسند كه هم طراز و همگام با شاعران بزرگ كشورهاي عربي باشند.