80 درصد جمعیت باغملك از اقوام مهاجرند

به گفته مسؤول انجمن دوستداران ميراث فرهنگي باغملك هم‌اکنون 80 درصد جمعيت باغملك را مهاجراني كه از 400 سال قبل وارد باغملك شده‌اند تشكيل مي‌دهند.

یونس شفیعی به خبرنگار ایسنای خوزستان گفت: اقوام ساكن در باغملك اقوام مهاجري هستند كه از چند قوم كرد، لر، ترك‌ و عرب‌ (كه به آنها عرب‌هاي كمري مي‌گويند) تشكيل شده‌اند. اين چهار قوم طي 400 تا 500 سال گذشته به اين شهرستان مهاجرت كردند.

وي ادامه داد: عمده جمعيت قوم باغملك كرد‌ها هستند كه به سه دسته كرد، كردزنگنه و زنگنه تقسيم مي‌شوند. اين اقوام به دستور نادرشاه افشار براي سركوبي بعضي از اقوامي كه ادعاي حكومت داخلي داشتند به اين منطقه آمدند و به مرور زمان در باغملك ماندند.

اين دوستدار ميراث فرهنگي به ساير اقوام ساكن در باغملک نیز اشاره كرد و گفت: لرهاي باغملك بختياري‌هاي چهارلنگ و هفت‌لنگ هستند. البته قوم بختياري هم اصالتا لر هستند. شاخه ديگري از لرها بهداروند هستند كه به مرور زمان به آنها بهمئي‌ها گفته‌اند. بهمئي‌ها در كهگيلويه و بويراحمد زندگي مي‌كنند و چند طايفه از آنها 200 سال قبل وارد باغملك شدند و در مناطق كوهستاني آن سكونت كردند.

شفيعي ادامه داد: ترك‌ها هم اصالتا ترك شاملو هستند و از منطقه خراسان وارد باغملك شدند. بيگدلي‌ها، عباسي‌ها يا لركي‌ها و مرادي‌ها نزو جزو ترك‌هاي باغملك‌ هستند. از 100 سال قبل كه عرب‌هاي هفتگل و رامهرمز به باغملك آمدند طوايف بشيري‌ و علي‌پور‌ را تشكيل دادند. عرب‌هاي مهاجر به باغملك به دليل زندگي طولاني كه در اين سال‌ها با لرها و كردها داشتند آداب و رسوم آن را انجام مي‌دهند و فقط زبان‌ خانوادگي‌شان عربي است. به همين دليل به آنها عرب كمري مي‌گويند.

اين دوستدار ميراث فرهنگي خاطرنشان كرد: اين اقوام مهاجر كه از 400 سال قبل به باغملك آمدند 80 درصد جمعيت حال حاضر اين شهرستان را تشكيل مي‌دهند. 20 درصد مابقي جمعيت باغملك را هم ساكنان قبل از مهاجران كه 2 دسته جانكي و ابوالعباس يا بوالعباس هستند تشكيل مي‌دهند. قوم ابوالعباس در روستاي بوالعباس زندگي مي‌كردند و معمولا به نام "يوسف‌شهروي" مشهورند و شناخته مي‌شوند. جانكي‌ها هم زير مجموعه سروستاني‌ها هستند كه در روستاي "چيدن" زندگي مي‌كردند.

كد خبرنگار: 17021

  • شنبه/ ۲۵ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: khouzestan-33331
  • خبرنگار :