مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان از افتتاح اولین موزه خراطی کشور با حضور معاون صنایع دستی و مدیر کل امور بازرگانی صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور در خانه تیزنو دزفول خبر داد.
به گزارش ایسنای خوزستان پرویز پورفرخی گفت: اولین موزه تخصصی خراطی کشور با بیش از 200 اثر خراطی از آثار استاد عبدالرحیم فروتن ، دارنده مهر اصالت و نشان مرغوبیت سالهای 89 و 91 یونسکو، با هدف حفظ و زنده نگهداشتن هنر و حرفه خراطی به عنوان یکی از صنایع دستی بومی و سنتی استان خوزستان در خانه تیزنو با حضور معاون صنایع دستی کشور افتتاح شد .
استاد عبدالرحیم فروتن نیز در خصوص این موزه توضیح داد: این موزه که اولین موزه خراطی کشور است در محل زیرزمین خانه تیزنو (محل استقرار دفتر یونسکو ) در شهرستان دزفول راهاندازی شده است .
این موزه در سه سالن سالن و مجموعهای از کارهای جدید خراطی شامل انواع منبرهای بزرگ و کوچک، ضریحهای چوبی، شهیدانه یا شیدون (که در مراسم عزاداری محرم در دزفول استفاده میشود)، انواع گلدان، سماور، گلاب پاش، تختهای قهوهخانهای، تختخواب، میزها و مبلمانهای خراطی شده و... است که در ویترینهایی برای بازدید در این مکان جانمایی شدهاند .
... و اما در مورد خراطی این که شکل دادن چوب را اصطلاحاً خراطی میگویند. این هنر از 350 تا 400 سال در شهرستان دزفول قدمت دارد. انواع چوبها را میتوان خراطی کرد. خراطی از دیرباز در وسایل زندگی روزمره کاربردی بوده است. در قدیم این هنر در وسایلی مانند گوشت کوب، گلدان و رو روک بچه کاربرد داشته است.
اکنون استاد عبدالرحیم فروتن قدمهای جدیدی برای استفاده کاربردی و تزیینی صنعت خراطی برداشته است. آثار این هنرمند شامل آجیلخوری و شکلاتخوری در سال 89 و 91 موفق به کسب مهر اصالت و نشان مرغوبیت از سازمان جهانی یونسکو شد. این استاد هنرمند علاوه بر تلاش در زمینه راهاندازی موزه تخصصی خراطی در شهرستان دزفول با همکاری و حمایت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان به آموزش حرفه و هنر خراطی به نسل جدید نیز همت گمارده است.
کد خبرنگار: 17021