به بهانه روز شعر و ادب فارسی

محمد جواد محبت: شعر به طور آنی به سراغ شاعر می آید

از گذشته های دور این پرسش مطرح بوده که ماهیت شعر چیست، تا جایی که شناخت آن قرن ها انسان ها را به خود مشغول کرده است و در این میان تعریف های متعددی از شعر ارائه شده است.

مهدی اخوان ثالث شعر را محصول بی تابی های آدمی در لحظاتی که شعر و نبوت بر او پرتو انداخته است می داند و مولوی چه زیبا شاعران را رسولان آفتاب می داند که قطراتی از دریای حقیقت و صدق ملکوتی را برای عالم انسانی به ارمغان می آورند.

و اما چند سالی است که 27 شهریور ماه به عنوان روز شعر و ادب پارسی نامگذاری شده تا شاید این روز بهانه خوبی برای تجلیل از شاعران بزرگ ایران زمین باشد.

در میان شاعران کرمانشاهی از احمد عزیزی، معینی کرمانشاهی و ... که بگذریم به محمد جواد محبت می رسیم. شاعری که همه ما از دبستان با او آشناییم.

 همه ما شعر «دو کاج» محمد جواد محبت را به یاد داریم و با شنیدن نام آن بیت هایی از آن در ذهنمان تداعی می شود و زیر لب برخی از آنها را زمزمه می کنیم و به یاد سنگ دلی های یکی از آن دو کاج می افتیم.

نامگذاری امروز به نام شعر و ادب فارسی بهانه ای شد تا یادی از این شاعر توانمند کرمانشاهی کرده و او را بیش از پیش به همگان بشناسانیم.

محمد جواد محبت در سال 1322 در کرمانشاه دیده به جهان گشود و در همین شهر مشغول به تحصیل شد و پس از گذراندن تحصیلات خود به مدت 14 سال در مدارس قصرشیرین به عنوان معلم فعالیت داشت.

در سال 1362 به دنبال تغییرات کتابهای درسی و اسلامی تر شدن آنها، برای ویرایش کتب درسی به سازمان برنامه ریزی و تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش دعوت و از سال 1363 شعرهای فصل ها، نماز، دو کاج و آشنای همیشه خوب او در کتابهای فارسی دوم، سوم، چهارم و پنجم ابتدایی به چاپ رسید.

وی شعر و شاعری را از دوران ابتدایی آغاز کرده و اولین شعر اعتراضی خود را خطاب به یکی از همکلاسی های زورگویش سروده است.

محبت به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، گفت: سرودن شعر را از دوران ابتدایی آغاز کرده ام و در آن زمان همه تصنیف های آن روزگار را حفظ بودم.

وی می گوید: با کتاب و داستان های دنباله دار از طریق برادرم آشنا شدم و خواندن نقش موثری در ایجاد ذوق و قریحه شاعری در وجودم داشت.

محبت شعر را به خواندن آواز سهره تشبیه کرد و گفت: شعر چیزی است که به طور آنی به سراغ شاعر می آید و هر لحظه ممکن است این ذوق در و جود شاعر پدیدار شود.

وی معتقد است: شعر و شاعری صورت های مختلفی دارد و به طبع گویا و پرورش یافته نیاز دارد.

محبت امروز را یکی از دوره های درخشان شعر می داند و معتقد است شعر امروز حتی نسبت به شعر دوران قاجار برتری دارد. زیرا قصیده سراها و غزل سرایان توانمندی در این روزگار زندگی می کنند که توانمندی های آنها منحصر به فرد است.

محبت در ادامه رهبر معظم انقلاب را یک شعر شناس توانمند دانست و گفت: ایشان همچنین در سرودن شعر توانایی های منحصر به فردی دارند و شعر ایشان از نظر پختگی و شیرین سخنی ویژه است.  

با موج عطرهای بهشتی از جمله آثار نبوی این شاعر پیشکسوت کرمانشاهی است که در مورد پیامبر گرامی اسلامی(ص) سرده شده است.

“خانه هل اتی “ از جمله اشعار علوی و "روایح گل یاس" از اشعار زهرایی این شاعر توانمند کرمانشاهی است.

از آتش خیمه های عاشورا، آن سوی چهره تو، آه ... ای بانوی طوبی سایه آه .. ، کجایی گریه دل ناصبوران!، گلوی سبز آواز، خاطرات سبز، از مرزهای فریاد، گزیده ابیات معاصر، قلب را فرصت حضور دهید، اشک لطف می کند، از سال های دور و نزدیک، نت آواز قناری ها، نردبان آسمان و ... از جمله دیگر آثار این شاعر کرمانشاهی است.

شعر نبوی، رضوی، عاشورایی، انتظار از جمله درون مایه های اشعار این شاعر توانا و نام آشنای دیار زاگرس نشینان است.

تاکنون 14 اثر تصنیفی و هفت اثر تالیفی از این شاعر متعهد کرمانشاهی به چاپ رسیده است.

این شاعر معروف کرمانشاهی موفق به دریافت جایزه شعر فروغ در سال هم 52 شده است.

 

وی تاکنون 30 تندیس را از جشنواره های مختلف دریافت کرده است و 136 لوح سپاس و تشویق نامه دریافت کرده است.

 

 محمد جواد محبت تاکنون دو لوح درجه یک شاعری را از وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده است.  

 

 

  • دوشنبه/ ۲۷ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-30635
  • خبرنگار :

برچسب‌ها