دانشآموزان ریگان استان کرمان موفق به تولید نانوساختارهای آنتیباکتریایی از هسته خرما شدند که از آن میتوان در حوزههای پزشکی بهره برد.
فاطمهدرینژاد از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، تولید نانو ساختار آنتی باکتریال با کارایی بالا با استفاده از ضایعات خرما را عنوان این تحقیق نام برد و گفت: در حال حاضر استفاده از نانوذراتی چون نقره، طلا و روی به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی باکتریایی مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که این نانو ذرات به دلیل آنکه حاوی فلزات سنگین است، اثرات مخربی بر کبد و کلیه دارند.
وی با اشاره به اثرات سو این نانوذرات بر محیط زیست، خاطر نشان کرد: برای رفع این معضل اقدام به تولید نانوساختارهای آنتی باکتریایی با استفاده از هسته خرما کردیم.
این محقق در خصوص دلایل کاربرد استفاده از هسته خرما برای تولید این ذرات توضیح داد: مطالعات ما نشان داد که هسته خرما حاوی مقادیر زیادی عناصری چون مس، روی، پتاسیم و منیزیم است و به دلیل حضور روی، هسته خرما را به مادهای با خاصیت آنتیباکتریایی تبدیل کرده است.
درینژاد یادآور شد: نتایج مطالعات ما نشان داد که کاربرد نانو ذرات بر پایه هسته خرما موجب کاهش رشد 16 درصدی باکتریها شده است.
ریحانه بامری از دیگر محققان این طرح با تاکید بر اینکه در این طرح با استفاده از روش دوستدار محیط زیست موفق به ساخت این ذرات نانو ساختار شدیم، اضافه کرد: این نانو ذرات بر خلاف نانو ساختارهای بر پایه مواد شیمیایی اثرات منفی بر روی بدن و محیط زیست ندارند.
وی تولید نانو ساختارهای پودری آنتی باکتری را از دستاوردهای این مطالعات عنوان کرد و گفت: از نانو ساختارهای تولید شده میتوان در حوزههای پزشکی و زیست محیطی استفاده کرد.
این طرح از سوی فاطمه درینژاد و ریحانه بامری و با راهنمایی نجمه سالارپور اجرایی شده است.