دبیر انجمن توسعه صارات سنگ های تزئینی استان کرمان گفت: بزرگ ترین پتانسیل مرمر کشور در تمام مناطق مختلف استان کرمان و در رنگ های متنوع وجود دارد.
"عبدالرضا تحسینی" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کویر، با اشاره به ظرفیت های استان کرمان در بخش های مختلف اظهار کرد: استان کرمان به دلیل وسعت زیاد و ساختار پیچیده زمین شناسی از قطب های مهم معدنی کشور است و با این پتانسیل در اکثر عرصه های معدنی حرف برای گفتن دارد.
وی افزود: انواع ذخایر فلزی، غیرفلزی، ذغالسنگ و سنگ های تزئینی در استان کرمان وجود دارد و این امر لزوم توجه به بخش معدن در استان را نشان می دهد.
تحسینی با اشاره به پیشینه تاریخی سنگ در استان تصریح کرد: پیشینه تاریخی سنگ نشان می دهد که این موضوع از چند هزار سال قبل مورد توجه ساکنان استان بوده و کارهای ویژه کنار صندل و شکل گیری تمدن آنجا براساس سنگ مصداق بارز این بحث است.
وی بیان کرد: همچنین در سراسر استان سرواره هایی وجود دارد که دارای قدمت چند هزار ساله می باشند و سنگ های قیمتی و غیر قیمتی، عقیق و فیروزه توسط قدما استخراج می شده است.
تحسینی افزود: یکی از مهم ترین پتانسیل های استان کرمان معادن است و طی 50 سال گذشته توجه خاصی به سنگ های تزئینی شده و در تمام مناطق استان ذخایر این سنگ ها وجود دارد و بدون شک بزرگ ترین پتانسیل مرمر کشور در استان کرمان است.
وی گفت: در تمام مناطق مختلف استان از جمله بم، سیرجان، رفسنجان، کهنوج، جیرفت و شهربابک سنگ مرمر در رنگ های مختلف سفید، سیاه، سبز، قرمز، صورتی، زرد، عسلی و بعضی ذخایر ترکیبی وجود دارد.
دبیر انجمن توسعه صارات سنگ های تزئینی استان کرمان اظهار کرد: همچنین در بیشتر مناطق استان ذخایر مرمریت در رنگ ها و طرح های مختلف وجود دارد و بخش بزرگی از استان کرمان را توده های گرانیتی پوشانده اند و البته کمتر به آن ها توجه شده است.
وی با اشاره به ذخایر متعدد تراورتن در استان تصریح کرد: سنگ های چینی جزو مرمریت ها می باشند که ذخایر این نوع در سیرجان و بافت وجود دارد که قطب های کشور محسوب می شوند.
تحسینی با تاکید بر اینکه سنگ های تزئینی استان کرمان بسیار مهم و قابل توجه هستند، بیان کرد: از 50 سال قبل چند واحد سنگ بری در استان راه اندازی شد که سنگ خام را تبدیل به پلاک می کرده و طی چند سال اخیر چند واحد برای صادرات این محصول فعال شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه ظرفیت مواد اولیه و فرآوری سنگ ها در استان وجود داشت، مشکل در زمینه بازار محصولات بود و به دلیل ناتوانی واحدها در عرضه محصولات خود به بازارهای جهانی، آن ها را با قیمت ارزان در داخل کشور عرضه می کردند و یا از طریق واسطه ها به خارج ارسال می شد.
تحسینی گفت: به دلیل عدم توان رقابت با سایر رقبا، واحدهای صادرکننده تبدیل به مجموعه های زیان ده شده و صنعت سنگ استان طی 15 سال اخیر سیر نزولی داشته است.
وی تصریح کرد: برای رفع این مشکل انجمنی به عنوان معدن و صنایع وابسته در اطاق بازرگانی تشکیل شد که از دل این انجمن، بخش سنگ های تزئینی فعال تر و مستقل شد.
تحسینی اظهار کرد: انجمن سنگ های تزئینی استان کرمان به عنوان اولین گام در راستای هدف خود با گرفتن مشاور قوی، استراتژی انجمن را تعریف کرده و بعد از آن بازارهای هدف را تعیین کرد.
وی افزود: اعضای انجمن برای پیدا کردن بازار هدف شرکت بازرگانی تشکیل دادند تا بتواند کار فروش محصولات را به نمایندگی از تمام واحدها به صورت متمرکز و یکپارچه انجام دهد.
دبیر انجمن توسعه صارات سنگ های تزئینی استان کرمان با اشاره به اینکه بازارهای هدف ما کشورهای عراق و قطر بود، گفت: عراق به دلیل مناسبات سیاسی نزدیک و بازار بالقوه بسیار مهم در نزدیکی ما بود، انتخاب و یک شرکت در این کشور به ثبت رسید که به عنوان پایگاهی به نمایندگی از سایر واحدهای استان در زمینه های مختلف اقتصادی فعالیت کند.
وی تصریح کرد: هسته کسب و کار این شرکت بازار سنگ است و در کنار این فعالیت به سایر تجار استان کرمان خدمات ارائه می دهد.
تحسینی بیان کرد: قطر نیز به عنوان ثروتمندترین کشور دنیا در همسایگی ما قرار دارد و به علت کسب میزبانی 2022 حجم ساخت و ساز در این کشور به شدت افزایش یافته و براساس سیاست های پیش بینی شده یک شرکت به ثبت رسید که محصولات سنگی استان را عرضه کند و تاکنون استقبال بسیار خوبی صورت گرفته و توانسته ایم در چند نمایشگاه شرکت کنیم.
وی افزود: تمرکز فعلی انجمن توسعه صارات سنگ های تزئینی استان علاوه بر تقویت این دو پایگاه، مطالعه بازارهای دیگر است، ضمن اینکه پایگاه های مستقر در کشورهای عراق و قطر می توانند کل تولید واحدهای سنگ بری استان را به فروش برسانند.