مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان: روغن آفتابگردان مناسب سرخ کردن نیست 85 درصد روغن خوراکی مورد نیاز کشور وارداتی است

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان گفت: 15 درصد از روغن مصرفی مورد نیاز کشور تولید داخل و 85 درصد وارداتی است. 

محمد جامعی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان اینکه کشت آفتابگردان بسیار کمتر از میزان مورد نیاز برای تولید روغن مصرفی کشور است، اظهارکرد: مواد اولیه تولید روغن خوراکی و روغن خام استخراج شده از دانه های روغنی دو محصولی هستند که برای تولید روغن به کشور وارد می شوند.

وی با اشاره به اینکه تمام مراحل تهیه روغن نباتی باید دارای استانداردهای لازم باشد، افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اداره کل استاندارد ایران دو نهادی هستند که بر مراحل تولید روغن خوراکی نظارت مستمر دارند.

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان با بیان اینکه تخمه های آفتابگردانی که به صورت آجیل در بازار موجود است، با نوع مورد استفاده در تهیه روغن خوراکی متفاوت است، گفت: درصد روغن  در دانه های آفتانگردان مورد استفاده در روغن کشی بالاتر از تخمه های معمولی و اندازه آنها نیز کوچکتر است.

جامعی با اشاره به اینکه گرمای زیاد، رطوبت و تابش آفتاب از دلایل فساد روغن است، بیان کرد: بهترين دما براي نگهداري روغن  25 تا 30 درجه سانتيگراد است و روغن باید دور از تابش مستقيم نور و در جاي خشک و خنک نگهداري شود.

وی با بیان اینکه روغن باید فاقد ذرات خارجی و شفاف باشد، اضافه کرد: نشان استاندارد ايران و ديگر نشانه هاي کيفيت، پروانه هاي بهداشتي از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي و خريد از فروشگاههاي معتبر به مصرف کنندگان برای انتخاب محصول مناسب کمک مي نمايد.

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان با اشاره به اینکه روغن آفتابگردان دارای طعم مطبوع و مناسب برای مصرف خوراکی است، اذعان کرد: روغن آفتابگردان يکي از سالم ترين روغن هاي نباتي بوده و از نظر کاربرد علمي براي مصارف متعدد مناسب است.

جامعی با بیان اینکه روغن آفتابگردان با داشتن اسیدهای چرب ضروری مانند امگا شش و امگا نه از معدود روغن های مناسب برای پخت و پز است، تصریح کرد: رنگ زرد روشن و شفاف و طعم مطلوب، روغن آفتابگردان را روغني مناسب برای استفاده در سس هاي سالاد، محصولات نانوایي و طباخي کرده است.

وی با اشاره به اینکه روغن آفتابگردان داراي عمر نگهداري قابل توجهی است، خاطرنشان کرد: این روغن منبع غنی از اسید لینولنیک و اسيد اولئيک است که هر دو براي سلامتي مفيد و در کاهش کلسترول خون موثرند.

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان اضافه کرد: اگرچه روغن آفتابگردان بسیار خوش طعم و مناسب برای طباخی است، اما به دلیل پایداری کم نسبت به تغییرات دمایی مناسب سرخ کردن نیست.

جامعی با اشاره به مراحل تولید روغن از تخمه آفتابگردان گفت: 22 درصد روغن دانه آفتابگردان در مرحله  پرس و باقی مانده آن توسط تماس با حلال هگزان یعنی روغن کشی با حلال استخراج می شود.

وی با بیان اینکه روغن به دست آمده در این مرحله به شکل مستقیم برای مصرف خوراکی قابل استفاده نیست، افزود: مواد خارجی مثل اکسیدان ها، املاح آهن، کلروفیل و موم موجب طعم نامطبوع و رنگ سبزه تیره روغن بدست آمده در این مرحله از روغن کشی می باشند.

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان با اشاره به اینکه صمغ گیری نخستین مرحله از تصفیه روغن خام به شمار می رود، بیان کرد: صمغ ها به دو دسته محلول در آب و نامحلول در آب تقسیم می شوند که در صورت باقی ماندن در روغن پس از تصفیه نیز رنگ بوی نامطلوبی در روغن ایجاد می کند.

جامعی با بیان اینکه در مرحله خنثی سازی، اسیدهای چرب آزاد و موم هایی که قابل جذب در بدن انسان نیستند از روغن جدا می شود، ادامه داد: در این مرحله با سرد کردن روغن تا صفر درجه سانتی گراد موم باقی مانده در آن جامد شده و با عبور از صافی از روغن جدا می شود.

وی با اشاره به اینکه رنگهای موجود در روغن شامل کاروتنوئیدها، کلروفیل ها و کاروتن ها می باشد، تصریح کرد: این رنگ ها در تماس روغن خام با خاک های رنگبر جذب رنگدانه های این خاک ها شده و محصول بدست آمده در این قسمت از شفاف بیشتری برخوردار است.

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان با بیان اینکه بی بو سازی و افزودن آنتی اکسیدان از دیگر مراحل تصفیه روغن خام به شمار می آیند، تصریح کرد: آنتی اکسیدان های موجود در روغن در مراحل تصفیه از بین می روند و به منظور پایداری روغن افزودن آنتی اکسیدان های طبیعی به روغن تصفیه شده الزامی است.

جامعی اضافه کرد: افزودن آنتی اکسیدان های طبیعی علاوه بر اینکه ماندگاری روغن آفتابگردان را بالا می برد موجب افزایش مقاومت روغن در مقابل حرارت هنگام طباخی نیز می شود.

وی با اشاره به اینکه لازم است براي هر پخت و پز روغن مخصوص آن را بکار برد، اظهارکرد: روغن های سرخ کردنی به دلیل مقاومت دمایی کدرتر از روغن های معمولی هستند.

مشاور فرمولاسیون و کنترل کیفیت شرکت روغن نباتی ناز اصفهان با بیان اینکه در هنگام خرید روغن خوراکی باید به تاريخ توليد و مصرف آن توجه شود، خاطرنشان کرد: اگر مراجع کنترل کننده مانند اداره نظارت بر مواد غذایی یا اداره استاندارد ایران محدودیتی برای مدت زمان مصرف روغن خوراکی قایل نشوند کارخانه ها متناسب با توانایی و دانش فنی خود قادر به تعیین تاریخ انقضای محصول خود هستند.

 

  • چهارشنبه/ ۲ شهریور ۱۳۹۰ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: isfahan-4592
  • خبرنگار :

برچسب‌ها