ياوري خبر داد:

گیاهان مرتعی عرصه‌های منابع طبیعی کشور شناسنامه‌دار می‌شود

مدير كل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري كشور گفت: طرح شناسنامه‌دار كردن گياهان مرتعي عرصه‌هاي منابع طبيعي در كشور، اجرا مي‌شود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، ابوالفضل ياوري در نشست انجمن‌های صنفی مرتعداران استان فارس، افزود: در این طرح مطالعاتی، امکان سنجی گیاهان مرتعی انجام شده و یک مجموعه نسبتا کامل و جامعی از گیاهان دارویی مناطق مختلف در یک مجموعه جمع‌بندی می‌شود.

وی با بیان اینکه انجام فعالیت‌های تحقیقاتی روی جنبه‌های مختلف گیاهان مرتعی نیاز به عرصه تحقیقاتی مناسبي دارد و براي انجام اين اقدام نيازمند كلكسيوني از گياهان هستيم، گفت: ایجاد یک مجموعه کامل از انواع گیاهان مرتعی مناطق مختلف کشور،حفظ گونه‌های در حال انقراض و در معرض خطر، ارائه روش‌های نوین تکثیر و زادآوری، فرهنگ سازی و ترغیب به کاشت و تولید گونه‌های مرتعی از اهداف ایجاد طرح شناسنامه دار شدن گیاهان مرتعی است.

او همچنين گفت: در اجرای این طرح، شناسائی دقیق گونه‌ها در ایستگاه‌های ویژه تولید این گیاهان با کمک تشکل‌ها و بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی و نیز فارغ التحصیلان و دانش آموختگان مرتبط با حوزه‌های منابع طبیعی و مرتع‌داری به عنوان اولویت نخست در اجرای این طرح استفاده خواهد شد.

ياوري اضافه كرد: تقویت ساختاری شبکه نظارت بر عرصه‌های منابع طبیعی یکی دیگر از برنامه‌های مهم امسال و  در دستور کار دفتر فنی مرتع كشور خواهد بود كه براي اجراي آن تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی منعقد شده است.

او يادآور شد: بر اساس این تفاهمنامه، به دنبال استفاده از ظرفیت دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی در قالب طرح‌های مدیریت منابع، نظارت و حفظ و صیانت از مراتع هستیم که استان فارس در این زمینه در کشور پیشگام است.

ياوري با اشاره به استفاده 3.5 برابري نسبت دام به ظرفیت مراتع در استان فارس، گفت: این ظرفیت معادل حدود یک تا 1.5 برابر میانگین کشوری و نگران کننده است.

وی با بیان اینکه فارس یکی از وسیع‌ترین عرصه‌های منابع طبیعی و مرتع در کشور را دارد، افزود: ظرفیت بهره‌برداری دام از مراتع در فارس بیش از حد مجاز است که باید برای این وضعیت چاره اندیشی شود.

ياوري به وابستگی معیشت 996 هزار خانوار مرتعدار کشور به عرصه‌های طبیعی اشاره و بر لزوم مشارکت مردم در مدیریت این منابع خدادای تاکید و اضافه کرد: صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در منابع طبیعی یک ظرفیت مناسب است که با تشکیل این صندوق، از اعتبارات این بخش براي اجرای طرح‌های مرتعداری و تلفیقی وابسته استفاده خواهد شد.

اين مقام مسئول به تولید سالانه 10 میلیون تن علوفه در مراتع كشور اشاره و خاطرنشان كرد: این موضوع باعث بروز مشکلاتی مانند توسعه بیابان‌ها، افزایش دام مازاد در مراتع، فرسایش زیاد خاک در عرصه‌ها و نیز کاهش پوشش گیاهی در این عرصه‌ها شده است.

مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری همچنین سیاست‌های دولت در راستای حمایت از مرتعداران را يادآور و متذكر شد: در قالب این طرح، مراتع کشور از بیمه خشکسالی و سایر صدمات زیست محیطی برخوردار مي‌شود.

  • یکشنبه/ ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۷:۵۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-38727
  • خبرنگار :

برچسب‌ها