/ساماندهی شبکه برق راه پیش رو برای کاهش تلفات شبکه/ کاهش تلفات شبکه برق در شیراز سالانه 25 میلیارد تومان انرژی را ذخیره می‏کند

خاموشی، کاهش ولتاژ برق و آتش سوزی مسائلی است که همواره نابسامانی شبکه های برق به دنبال دارد، شبکه هایی که امروز دیگر جانی برای روشنی معابر ندارند و این سوال را در ذهن مردم ایجاد می‏کند که دولت برای اصلاح الگوی مصرف و کاهش هدر رفت شبکه برق چه وظیفه ای دارد؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، میزان تلفات شبکه برق در ایران همواره به عنوان بحث مهم این صنعت مطرح شده به گونه‏ای که محمد بهزاد معاون وزير نيرو چند ماه پیش در این باره گفت: در سال‌هاي اخير در كاهش افت انتقال و توزيع شبكه برق پيشرفت‌هاي خوبي داشته‌ايم اما با اين‌حال بايد در اين زمينه كار بيشتري صورت گيرد، چرا كه متوسط افت شبكه برق در ايران هنوز دو برابر متوسط جهاني است.

وی افزود: در چند سال اخير توانسته‌ايم افت شبكه‌ها را از 21 درصد تا پايان سال گذشته به 17.4 درصد برسانيم كه با تلاش‌هاي صورت گرفته اين شاخص به سرعت در حال تقليل است. اين درحالي است كه باتوجه به مصوبه مجلس و دولت، ميزان افت و تلفات برق در شبكه بايد به 14 درصد برسد و در برنامه افق 1404 بايد اين شاخص تمك‌رقمي شود.

وي با اشاره به اين‌كه متوسط افت برق در شبكه‌ها در دنيا معادل 8.6 درصد است، ادامه داد: در حال حاضر افت برق ما در حدود 16.8 درصد است كه حداقل 8 درصد بالاتر از استانداردهاي جهاني است.

بهزاد به اين موضوع اشاره کرد كه استانداردهاي جهاني به طور مداوم تقليل مي‌يابد و افزود: بنابراين براي نزديك‌شدن به متوسط جهاني در بخش تلفات شبكه‌هاي انتقال و توزيع برق بايد حداقل 10 درصد افت انتقال و توزيع را كاهش دهيم و به همين‌منطور بايد از مدرن‌ترين تجهيزات استفاده كنيم.

محمد حسن صحرائیان مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز درباره برنامه های این شرکت برای کاهش تلفات شبکه برق، گفت: از چهار سال قبل پروژه های کاهش تلفات و ساماندهی شبکه برق شیراز را آغاز کردیم که خوشبختانه به رکوردهای خوبی دست یافته ایم.

وی افزود: در ابتدای سال 87 تلفات شبکه برق شیراز 21.83 درصد بوده که این تلفات در ابتدای سال 90 به 14.67 درصد کاهش یافته یعنی عملا سالیانه 7.2 درصد از هدر رفت انرژی در شبکه جلوگیری می‏شود که معادل 300 کیلووات انرژی است و قیمت تمام شدهه این مقدار انرژی سالانه 250 میلیارد ریال است.

صحرائیان ادامه داد: در سال 88 پروژه ساماندهی و کاهش تلفات برق منطقه شرغان و مرغان شیراز را با اعتبار 10 میلیارد ریال انجام داده و در سال 89 نیز با اعتبار 32 میلیارد ریال این پروژه را در چهار منطقه قصردشت، مهدی آباد، آستانه و سعدیه انجام داده ایم.

وی با اشاره به پروژه ساماندهی و کاهش تلفات بافت تاریخی و مجموعه زندیه شیراز، اضافه کرد: محدوده اجرای این پروژه 150 هکتار با 10 هزار مشترک خانگی و تجاری است که در حال حاضر این شبکه 28.8 درصد تلفات دارد و با اجرای این طرح تلفات به 12 درصد کاهش می‏یابد و سالانه 740 میلیون تومان انرژی ذخیره می‏شود که با این مبلغ سرمایه گذاری صورت گرفته پس از چهار سال بازگشت دارد.

این مقام مسوول درباره آثار اجرای پروژه، گفت:جلوگیری از اتلاف انرژی، افزایش اطمینان شبکه، کاهش خاموشی های ناخواسته، استانداردسازی، زیبایی معابر و افزایش بهره وری اقتصادی از آثار این پروژه است.

صادقی یکی از اهالی بافت تاریخی شیراز درباره وضعیت برق این منطقه به خبرنگار ما گفت: وضعیت کنونی شبکه برق منطقه مطلوب نبوده و در حال حاضر با قطعی و خاموشی های متعدد روبرو هستیم حتی در سال های گذشته بر اثر افت ولتاژ لوازم خانگی چند تن از همسایگان آسیب دید.

یکی از کسبه های بازار وکیل نیز در این رابطه گفت: برق بازار سال‏هاست ناراحتی‏های عجیبی در بازار و پشت بام بازار به وجود آورده است. بازار فرش و قماش است و همه بازاری ها از احتمال آتش سوزی ترس دارند و ناراحتی ما این است که هر چه سریعتر این وضعیت اصلاح شود.

وی ادامه داد: بازار یک محل سنتی 300 ساله است که باید حالت سنتی خود را حفظ کند اما این کابل های برق در فضای پشت بام و روی سقف بازار قرار دارد حالت بد شکلی داشته علاوه بر اینکه مسائل ایمنی و آتش سوزی را هم به دنبال دارد و این مساله به عنوان اولویت بازار مطرح است.

آقائی ناظر پروژه ساماندهی و کاهش تلفات شبکه برق بافت تاریخی درباره این پروژه گفت: شبکه های بافت تاریخی 40 تا 50 سال قدمت دارند که تلفات بالایی داشته به گونه ای که شبکه غیر اطمینان شده است و هم اکنون هدفمان از اجرای این طرح علاوه بر ترمیم شبکه فرسوده افزایش سطح ولتاژ و ضریب اطمینان شبکه است.

کریمی مدیر دفتر مطالعات و برنامه ریزی شبکه توزیع شیراز نیز درباره پروژه‏های اجرا شده در شیراز، گفت: یکی از محل هایی که این پروژه در آن اجرا شده منطقه مهدی آباد و قصردشت بوده که تلفات 22 درصدی آن به 12 درصد کاهش یافته و همچنین رضایت مشتریان 80 درصد افزایش یافته است.

براساس نمودار و آمارهای موجود، در میان 16 کشور جهان ایران چهاردهمین کشور از لحاظ میزان تلفات برق است در حالیکه ژاپن با 5 درصد تلفات در شبکه های برق خود کمترین میزان را به خود اختصاص داده است . تانزانیا و پاکستان دو کشوری هستند که بس از ایران بالاترین آمار تلفات برق در شبکه های توزیع و انتقال را به خود اختصاص داده اند. براساس این گزاش ، ژاپن ، کره جنوبی ،آمریکا، چین ، استرالیا ، انگلستان ، تایلند، برزیل ، سریلانکا ، بنگلادش میانمار ، کنیاو نپال به ترتیب  13 کشور اولی هستند که تلفات کمتری  را در شبکه های برق خود نسبت به ایران دارند.

گزارش از علی نظام الملکی خبرنگار ایسنا

  • سه‌شنبه/ ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-16358
  • خبرنگار :

برچسب‌ها