دکتر یحیی رضایی در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه بوشهر عنوان کرد: در حال حاضر و به طور متوسط در ۴۰ یا ۵۰ قلم دارو کمبود داریم ولی نمیتوان گفت که این داروها در مبادی دارویی کشور وجود ندارد، اما با نظارت و مدیریت سازمان غذا و دارو در سطح کشور و اختصاص و پیش بینیهای به عمل آمده از سوی این سازمان با هدف جلوگیری از بروز مشکل در کشور سهمیه بندیهایی اعمال گردیده و به طور محدود در اختیار مراکز دارویی قرار داده می شود.
وی توضیح داد: برای جبران چنین کمبودهایی برندهای مشابه وجود دارد و یا ساخت مشابه داخلی در خصوص برخی داروهای خارجی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به وضعیت برخی داروهای خاص اینگونه بیان کرد: در خصوص ارائه داروهای خاص در استان بوشهر مفتخریم که یک مرکز را به دو مرکز شبانه روزی ارائه داروهای خاص ارتقا داده ایم و با ایجاد این مهم دسترسی مردم به داروها در ساعات مختلف شبانه روز به مراتب آسان تر گردیده است.
رضایی یادآور شد: درباره داروهای خاص هم با مدیریت انجام شده همان تعداد دارویی که با کمبود مواجه هستیم را پوشش داده که شامل این موارد نیز می شود.
وی با ابراز رضایت از وضعیت مطلوب تعداد داروخانه ها در سطح استان نمود و گفت : در حوزه کمبود و عدم کمبود داروخانه میتوان گفت مطابق دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت در حوزه غذا و دارو به ازای هر هفت هزار نفر مجوز تاسیس یک داروخانه ارائه میگردد و ما در سطح استان به نوعی دارای پوشش صد در صدی هستیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: در حال حاضر درخواست تاسیس داروخانه ای نداریم که موارد ایجاد آن مهیا باشد و از سوی معاونت با آن همکاری نشده باشد.
یحیی رضایی در مورد گرانی داروها و تفاوت قیمتها در داروخانه ها به ایسنا گفت: یکی از مهمترین دلایل اختلاف قیمت در داروها وجود برندها و شرکتهای مختلف در حوزه دارویی بوده که وابسته به کیفیت دارو قیمت گذاری می شود.
این مسئول یکی دیگر از علل تفاوت قیمت داروها را اینگونه بیان کرد که برخی شرکت ها در بسته بندی سلیقههایی اعمال می کنند که به تبع در تعیین قیمت مصرف کننده آن تفاوتهایی حاصل می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یکی دیگر از دلایل را افزایش قیمت طبق ضوابط دانست و خاطرنشان کرد: باید در نظر داشته باشیم که کمترین تغییر و افزایش قیمت را در حوزه دارو داشتهایم که به طور متوسط حدود ۸ درصد گرانی در داروهای اساسی و پرمصرف به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه تمام داروها طبق فاکتور خرید قیمت گذاری شده و این قیمت در سراسر کشور یکی است، گفت: قیمت گذاری ها ضابطه دقیقی داشته و از سوی سازمان غذا و دارو تبیین و به شرکت های پخش و داروخانه ها ابلاغ می شود.
رضایی در ارتباط با وضعیت و تعداد داروسازها اینگونه گفت: با توجه به خروجی دانشکده های داروسازی دانشگاه علوم پزشکی فارغ التحصیلان بسیاری وارد حوزه داروسازی می شوند که این وضعیت کمی را بهبود بخشیده است، البته در مواقعی کمبود از سوی مراکز اعلام می گردد که مکاتباتی با وزارتخانه صورت گرفته و با توجه به سهمیه های مناطق موجود داروساز اختصاص داده می شود. در مجموع می توان گفت داروخانه فعالی در سطح استان بوشهر نیست که از حضور مسئول فنی بی بهره باشد و علت آن نیز این است که لازمه فعالیت داروخانه و فرآیند نسخه پیچی حضور و نظارت داروساز در داروخانه است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: متاسفانه شاهد مصرف بی رویه و خودسرانه دارو هستیم که این امر روند رو به رشدی دارد و ما به عنوان متولیان عرضه دارو از مردم خواهشمندیم از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری نمایند و جهت انجام سیر درمان حتما به پزشک معالج مربوطه مراجعه نمایند.
این مسئول با اشاره به مشکلات و عوارض خوددرمانی تاکید کرد: مشاهده شده که برخی افراد سودجو در فضای مجازی به ارائه مشاوره و تجویز دارو می پردازند، مردم باید بدانند در صورت بروز هرگونه مشکل مرجع مشخصی برای پیگیری اینگونه جرائم در حوزه غذا و دارو نیست و از این رو مردم ضمن هوشیاری کامل پس از مراجعه به پزشک از مراکز معتبر داروخانه به تهیه اقلام دارویی و درمانی خود بپردازند.
انتهای پیام