مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گفت: در شرایط فعلی جامعه نظیر شرایط اقتصادی کشور، از انجمنهای علمی دانشجویی به عنوان کنشگران اجتماعی انتظار بیشتری وجود دارد تا از ظرفیت علمی آنها برای کمک به حل مشکلات استفاده شود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد هادی عسکری شامگاه گذشته در نهمین جشنواره درون دانشگاهی حرکت در دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به اینکه ما در حوزه فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم به دنبال مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان، دانشگاه اجتماعی و موثر هستیم، بیان کرد: دانشگاه اجتماعی به زعم همه پژوهشها صورت گرفته نمیتواند نسبت به اتفاقهای پیرامون خود بیتفاوت باشد و سعی میکند از طریق نهادسازی، راهکار ارائه دهد. انجمنهای علمی دانشگاهی و سایر عرصههای فعالیت دانشجویی وجوه ممیزی دانشگاه اجتماعی هستند.
وی اظهار کرد: ما موظف هستیم شرایطی را تمهید کنیم که از ظرفیتهای بالقوه دانشجویان و اساتید فعال در انجمنهای علمی دانشجویی استفاده کنیم که به دنبال آن ناگزیر هستیم تغییر و تحولاتی را در انجمنهای علمی داشته باشیم و پس از 20 سال به سمت انجمنهای علمی نسل دوم حرکت کنیم؛ یکی از دانشگاه هایی که می تواند نسل دوم انجمن های علمی را محقق سازد، دانشگاه فردوسی مشهد است.
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید براینکه نسل دوم انجمنهای علمی محصول بازنگری انجمنهای سنتی هستند، گفت: انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم مسئله محور هستند. در انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم باید گامهای موثرتر برداشته شود و اساتید بیشتری مشارکت داشته باشند تا زمینه ارتباط فعالان انجمن علمی با مراکز رشد و فناوری، کسب و کار دانش بنیان فراهم شود.
عسکری با تاکید بر اینکه « دانشگاه فردوسی مشهد توانسته زیست دانشجویی را تکریم و به رسمیت بشناسد» عنوان کرد : در تعریف "زیست دانشجویی" دانشجو از دانشگاه جدا شده و از ظواهر فراتر میرود. کندوکاو در لایههای مختلف اجتماع در ذهن و ضمیر دانشجو شکل میگیرد و دانشجو خود را از یک حیات فرهنگی- سیاسی دانسته و اظهار نظر میکند.
وی افزود: رفتار جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری با فرهنگ و فناوری گره خورده است. دنیا امروز فهمیده است که باید به جای پژوهشهای فاقد کارایی و صرف هزینه به سمت شرکتهای دانش بنیان برود.
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: اگر امروز ما توانستیم برگزاری یازدهمین جشنواره حرکت به صورت بینالمللی و با مشارکت دانشجویانی از 85 کشور داشته باشیم به همت تلاش های فعالان علمی دانشجویی و مسئولان دانشگاه فردوسی در هشتمین جشنواره ملی حرکت دانشگاه فردوسی مشهد است.
عسکری یادآور شد: عرصه انجمنهای علمی دانشگاهی عرصهای است که میتواند با همت دانشجویان و حمایت شخصیتهای ارزشمند، موفق باشد؛ امیدواریم روز به روز شاهد موفقیت ها و اعتلای دانشگاه فردوسی مشهد باشیم و عنایت و محبت امام رضا(ع) در زندگی همه ما جاری باشد.