مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت مطرح کرد:

ضرورت ورود فعالان انجمن‌های علمی دانشجویی به حوزه کارآفرینی و استارت‌آپ‌ها

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت:  تلاش داریم تا دانشجویان عضو انجمن‌های علمی به حوزه کارآفرینی و استارت‌آپ‌ها ورود کنند چراکه نتایج مثبتی به‌همراه خواهد داشت.

به‌ گزارش ایسنا- منطقه خراسان، امیر لَلِه‌گانی امروز در نشست کارشناسان کانون‌ها و انجمن‌های علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور که در هتل توریست توس‌ مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در شورای فرهنگی اقداماتی در راستای تصویب منشور حقوق دانشجویی صورت گرفته است. بنابراین درخواستمان از کارشناسان فرهنگی دانشگاه‌ها این است که در جلسات گوناگون ما حضور داشته باشند تا از دیدگاه‌های دانشجویان، استادان و مدیران در رابطه با پیش‌نویس منشور حقوق دانشجویی آگاه شویم؛ زیرا گاهی مصوباتی به تصویب می‌رسد که مسئولان، پس از تصویب متوجه می‌شوند بایستی برای کاربردی بودن این مصوبات، دیدگاه افراد دیگر را نیز جویا می‌شدند.
 
وی افزود: تشکیلات انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها از سال 1376 در وزارت علوم شکل گرفت و فعالیت خود را آغاز کرد. هر چند که پیش از آن در وزارت بهداشت، کمیته‌های تحقیقات دانشجویی وجود داشت که چندان پیگیر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نبودند؛ بنابراین در سال 1394 با پیگیری‌های وزیر بهداشت و درمان، دکتر قاضی‌زاده هاشمی این تشکل‌ها، شکل گرفت‌؛ بنابراین مجموعه انجمن‌های علمی در حوزه وزارت بهداشت بسیار نوپاست. 

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت تشریح کرد: نوپا بودن این مجموعه مسائل، مشکلات و موازی‌کاری‌هایی را در دانشگاه‌ها ایجاد خواهد کرد و نیازمند همکاری مناسب و لازم، میان معاونت فرهنگی و معاونت آموزش است. در این راستا یک‌سری گفت‌وگوهایی انجام و منجر شده که امروز به‌عنوان نهاد انجمن‌های دانشجویی به‌صورت مستقل در وزارت‌ بهداشت فعالیت کند. 

لَلِه‌گانی با بیان اینکه «خاستگاه انجمن‌های علمی، فرهنگی است» ادامه داد: انجمن‌های علمی در حوزه‌های گوناگونی چون فن‌آوری‌، کارآفرینی و... فعالیت دارد؛ درواقع به نظر می‌رسد، ظرفیت‌هایی که در زمینه انجمن‌های علمی وجود دارد و اقبالی که نسبت به این انجمن‌ها است، می‌تواند پیشرفت‌های خوبی به‌همراه داشته باشد. باید توجه داشت، حیطه فعالیت ما در انجمن‌های علمی دارای شش عرصه مشخص بوده که ذیل هرکدام از این عرصه‌ها دوره‌های آموزشی خاصی تعریف شده است، برای نمونه یکی از این عرصه‌ها بحث استارت‌اپ‌ها و کارآفرینی است. در این راستا تلاش داریم تا دانشجویان عضو انجمن‌های علمی در این مباحث ورود کنند چراکه نتایج مثبتی به‌همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به تغییر روابط سنتی بین پزشک و بیمار در دنیا توضیح داد: امروز در حوزه سلامت روابط بیمار و پزشک دیگر به‌صورت سنتی نیست؛ برای تغییر این روابط بایستی جلساتی بگذاریم و از تجارب مدیران استارتاپ‌ها و... بهره‌مند شویم. در حوزه انجمن‌های علمی نیازمند کمک‌های زیادی هستیم؛ چراکه عرصه بسیار نوپایی‌ست و دانشجو هنوز نمی‌داند بایستی چه اقداماتی در انجمن‌ها انجام دهد‌. بنابراین نیاز است مسئولان این انجمن‌ها توجیه باشند تا اطلاعات لازم به دانشجویان را برای فعالیت ارائه دهند. 

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ما نیازمند برطرف کردن برخی از مشکلات در انجمن‌های علمی هستیم برای نمونه آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی که مصوبه سال 1394 در وزارت‌خانه است، دوستان اعلام کردند که دارای ایراداتی است از جمله این ایرادات، تداخلات و موازی‌کاری‌ها در عملکرد شوراهاست که نیازمند اصلاح حداقلی است و در این زمینه از مسئولان انجمن‌ها می‌خواهیم، تا دیدگاه‌ خود را در این رابطه بیان کنند. 

وی با بیان اینکه «در عرصه فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی نباید صِرف خروجی کار، مدنظرمان باشد» تصریح کرد: دانشجویان در انجمن‌های علمی فعالیت‌های فرهنگی را انجام می‌دهند تا به تجربه‌های گوناگونی دست یابند. باید توجه داشت که ما نقش  تربیتی داریم، حال آنکه برخی دوستان، تاکید زیادی بر نتیجه فعالیت‌های انجمن‌های علمی و دانشجویی داشته و منتظر خروجی هستند، این درحالیست مسیری که دانشجویان ما در حوزه فرهنگی طی می‌کنند کمتر از نتیجه نیست. 

لَلِه‌گانی توضیح داد: افرادی که فعالیت‌های دانشجویی می‌کنند افراد موفق‌تری در زندگی خود هستند؛ چراکه این افراد، زندگی جمعی و شیوه گفت‌وگو را می‌‌آموزند. بنابراین خروجی مهم فعالیت‌های انجمن‌های علمی، آموزش‌های فرهنگی است؛ بنابراین باید بستری تربیتی برای توانمندتر کردن دانشجویان در انجمن‌ها فراهم کنیم. باید درنظر داشت که رفتار و دیدگاه مسئولان انجمن‌ها بر دانشجویان تأثیرگذار است؛ بنابراین باید انگیزه اجتماعی را درون دانشجویان ایجاد کنیم تا در جامعه نتایج مثبتی به‌همراه داشته باشد. 

وی با اشاره به برخی از فصول منشور حقوق دانشجویی گفت: طی گفت‌وگوهایی که با دکتر ملک‌زاده و آخوندزاده برای جلوگیری از موازی‌کاری با معاونت پژوهشی، آیین‌نامه‌ای را بررسی و امضا کردیم تا بتوان فعالیت‌های انجمن‌ها را تسهیل بخشیم. در فصل نهم منشور حقوق دانشجویی که دربرگیرنده نظام اجرایی است توجه جدی به کانون‌ها، نشریات و ... داشتیم و تخصیص منابع برای فعالیت‌های دانشجویان این حوزه‌ها دیده شده است.
  • شنبه/ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-143530
  • خبرنگار :