یکی از کشتی گیران پیشکسوت با چوخه خراسان شمالی گفت: گود زینل خان استادیومی طبیعی در خراسان شمالی است.
علی هنرمند در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه بیش از 200 سال پیش در حاشیه رودخانه ای در اسفراین جنگل نامنظمی وجود داشت که دو ایل عشایر در آنجا زندگی می کردند، اضافه کرد: یکی از خان های ایل عشایر که زینل العابدین نام داشت در این منطقه چشمه ای داشته که نام چشمه نیز زینل خان نامگذاری شد.
وی ادامه داد: در آن زمان بین دو ایل عشایر که در آن منطقه زندگی می کردند درگیری اتفاق افتاد و یکی از جوان ها کشته شد و این موضوع موجب شد تا زین العابدین خان چشمه خود را بفروشد و از آن منطقه کوچ کند.
هنرمند افزود: بعد از مدتی ایل دیگر نیز از آن منطقه کوچ می کند و دیگر سکنه ای در آن منطقه وجود نداشته است.
کشتی گیر پیشکسوت با چوخه خراسان شمالی عنوان کرد: در کنار آن چشمه گودی وجود داشت که چهار تپه در اطرافش بود و این موضوع موجب شد تا استادیومی طبیعی از آن منطقه دیده شود.
وی با بیان اینکه ورزش کشتی با چوخه از ورزش های قدیمی خراسان شمالی است، اضافه کرد: 26 سال پیش، محل کشتی با چوخه اسفراین در حاشیه خیابان طالقانی کنونی اسفراین بود که به دلیل سکونت مردم در آن منطقه مجبور به جابجایی محل کشتی با چوخه شدیم.
هنرمند ادامه داد: عده ای از کشتی گیران آن زمان به دنبال مکان جدیدی برای برگزاری مسابقات کشتی بودند که به دلیل زیبایی گود چشمه زینل خان و چهار تپه ای که در کنار این گود بود، آن منطقه انتخاب و کشتی گیران در آن محل به کشتی گیری میپرداختند.
به گفته وی در اوایل مردم بر روی خاک ها می نشستند و به تماشای مسابقه می پرداختند اما با کمک مسئولان این گود ساماندهی شد و در حال حاضز شرایط بسیار بهتری را در مقایسه با آن زمان پیدا کرده است.
هنرمند با بیان اینکه برای تماشا این مسابقه از کشورهای خارجی نیز در 14 فروردین حضور پیدا می کنند، ادامه داد: هرسال شاهد افزایش تماشاچیان در این مسابقات هستیم و حتی از روز گذشته در این مکان حضور پیدا می کنند تا با کمبود جا مواجه نشوند.
گفتنی است مساحت این گود شش هزار متر مربع است که هر ساله بیش از 20 هزار نفر برای تماشا مسابقه در این مکان حضور پیدا می کنند.