پنج نوجوان ۱۶ تا ۱۸ ساله، اولین مصدومان چهارشنبه‌سوری در بوشهر

پنج نوجوان ۱۶ تا ۱۸ ساله، اولین مصدومان چهارشنبه سوری در بوشهر بودند که امروز در بیمارستان سوانح سوختگی گناوه بستری شدند.

به گفته دکتر طاهری، رئیس بیمارستان سوانح سوختگی گناوه امروز ۵ نوجوان ۱۶ تا ۱۸ سال سن حین کار با مواد محترقه در محیطی بسته دچار سوختگی ۳۰ تا ۴۰ درصد در ناحیه سر، گردن و دیگر اندام‌ها هستند.

به گفته رئیس بیمارستان سوانح سوختگی گناوه، حال عمومی این مصدومان در وضعیت خطرناک نیست و حادثه‌دیدگان جهت ادامه درمان به بخش بستری، منتقل شده‌اند.

والدین کودکان و نوجوانان را با خطرات آتش‌بازی آشنا کنند

سوپروایزر آموزش بیمارستان سوانح سوختگی گناوه در این باره گفت: نقش والدین در آموزش به فرزندان خود در پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال اهمیت دارد. پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری مستلزم ارتقاء فرهنگ ایمنی مبتنی بر سه اصل آگاهی، آموزش و الزام استوار است.

لیلا خضری با بیان اینکه والدین در پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری نقش مهمی دارند اظهار کرد: والدین می توانند کودکان و نوجوانان خود را با خطرات آتش بازی آشنا کنند و به آنها بگویند که در مقابل مواد محترقه و منفجره چقدر آسیب پذیر هستند. بسیاری از والدین بدون آگاه‌سازی و آموزش مناسب فرزندان خود، سعی می کنند با توسل به زور و اجبار آنها را از کاری منع یا به کاری ترغیب کنند ولی این شیوه معمولا با شکست همراه است.

وی افزود: شایع‌ترین حادثه ای که در چهارشنبه آخر سال رخ می دهد سوختگی درجه یک (سطحی) بوده و مهمترین عوارض آن درد، تورم، تاول و قرمزی پوست است. در میان نواحی مختلف بدن معمولا سوختگی دست از بقیه اندام‌ها بیشتر اتفاق می‌افتد.

از قطع عضو و عفونت ثانویه تا مرگ

این کارشناس با بیان اینکه قطع عضو و عفونت ثانویه دو عارضه خطرناک از میان عوارض زودرس سوختگی هستند، خاطرنشان کرد: اصابت ترکش‌های ناشی از مواد محترقه به چشم، باعث بروز آسیب‌هایی در ناحیه پلک و چشم می شود و حتی گاهی به نابینایی فرد می انجامد که در این شرایط مراجعه سریع به چشم پزشک، شدت ضایعه را کاهش می دهد. اگر شدت سوختگی خیلی زیاد باشد حتی گاهی ممکن است منجر به فوت بیمار شود.

خضری اظهار کرد: در سال گذشته بیش از پنج کودک و نوجوان بر اثر ترقه در چهارشنبه سوری علی رغم وجود کرونا و قرنطینه خانوادگی، دچار آسیب‌های شدیدی در ناحیه صورت و دست‌ها شدند. لذا باید کبریت و مواد آتش‌زا مانند نفت و بنزین را دور از دسترس کودکان نگهداری کنیم و نباید هرگز به کودک اجازه داد در محیط خانه یا پارکینگ، با آتش زدن بوته، هیزم و امثال این‌ها جان خود و دیگران را به خطر بیندازد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99122619941
  • خبرنگار :