به گزارش ایسنا، کرونای انگلیسی با قدرت سرایت بیشتر و به گفته وزارت بهداشتیها، با بیماریزایی شدیدتر در کشور در حال گردش است، روز گذشته نیز تعداد فوتیهای ۲۴ ساعته کرونا سه رقمی شد و به ۱۰۰ تن رسید، از سوی دیگر هم روزهای پایانی سال است و متاسفانه آمار پروتکلشکنیها رو به افزایش گذاشته است. با افزایش رفت و آمدها در آخرین روزهای سال ۱۳۹۹، به نظر میرسد محدودیت و ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح نیز چندان اعمال نمی شود؛ به طوری که با گذری در خیابانها و بازارها، باز بودن مغازهها، ازدحام و ترافیک خودروها در خیابانها کاملا مشهود است؛ شرایطی خطرناک که میتواند نوروزی خطرناک را رقم زند.
بر همین اساس بود که سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا، از کاهش چشمگیر رعایت پروتکلها در کشور خبر داد و به ایسنا، گفت: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به ۶۰.۴۲ درصد رسیده که این میزان تقریبا همانند اوایل آبان ماه بوده و کمترین مقدار در ۴ ماه گذشته است.
در عین حال متاسفانه به رغم اصرار و ابراز نگرانی شدید وزارت بهداشت از گردش کرونای انگلیسی و شکننده بودن وضعیت بیماری در کشور، گویا امسال بساط سفرها به راه است و ممنوعیتی جز برای چند شهر قرمز و نارنجی گذاشته نشده است. این در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت بارها اعلام کردند که با توجه به گستره وسیع کشور و گوناگونی اقلیم، جابجایی افرادی که ممکن است ناقل بیماری بوده و حتی خودشان هم خبر نداشته باشند، بسیار خطرناک بوده و میتواند به هزینه گزاف از بین رفتن جان تعداد زیادی از هموطنانمان تمام شود.
التماس کردیم سفر ممنوع شود، اما...
به طوری که چندی پیش وزیر بهداشت ضمن تاکید چند باره بر خطر ویروس موتاسیون یافته انگلیسی، قدرت سرایت بالا و شدت مرگ آفرینی آن، در عین حال درباره سفرهای نوروزی به صراحت اعلام کرد که ما التماس کردیم که سفر نباشد. وزیر بهداشت باید خواهش کند، تمنا کند، دست ببوسد و پا ببوسد تا بلکه بتواند یک قدم بردارد. انتظارمان این است که به برخی عرایضی که وزیر بهداشت به عنوان دلسوزی و آیندهنگری بیماری میگوید، توجه بیشتری معطوف شود.
نمکی گفت: اولا من به عنوان وزیر بهداشت تقاضا کرده بودم که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بحث سفر را منتفی کرده و از مردم تقاضا کنیم که کمک و همراهی کنند. گرچه این روزهای سخت بر مردم گذشته و خسته شدهاند، گرچه یک قوم بسیار عاطفی از دید و بازدید، دیدن بزرگترها و... کنار گذاشته و همه این موارد مردم را به گونهای برای سفر و آرامش خاطر مشتاقتر کرده است، اما مطمئنم که وقتی مردم میبینند که هر آمد و شد، یعنی افزایش خطر ابتلا و مرگ و میر و نفسهای تنگ، حتما به ماندن در محل زندگیشان راضی میشوند.
حتی اگر همه دروازهها باز شد، حضرت عباسی سفر نروید
نمکی گفت: برخی میگویند تاب آوری مردم کم شده است، اما من میگویم که تاب آوری خدمتگذاران به مردم در نظام سلامت، به شدت کمتر شده است. از مردم تقاضا میکنم که حتی اگر همه دروازهها باز شد، حضرت عباسی سفر نروید. رفتن همانا و گرفتار شدن در این دام هم همان. حتی اگر بلیت و هتل مجانی هم برایتان فرستادند، این را بدانید که دارند برایتان ویزای بیماری و مرگ میفرستند.
احتمال افزایش بار کرونا در تهران بعد از تعطیلات عید
از سوی دیگر دکتر علیرضا زالی- فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز ضمن هشدار نسبت به سفرهای نورزی، با اشاره به وضعیت آرام و کنترل کرونا در تهران گفت: با توجه به شرایط متفاوت تهران هیچ تضمینی برای پایداری شرایط کرونایی در این کلان شهر پایتخت وجود ندارد و هر لحظه ممکن است وضعیت شیوع اپیدمی تغییر کند.
وی افزود: احتمال اینکه که بار بیماری با تاخیر دوهفتهای و بعد از پایان تعطیلات نوروزی به تهران برسد وجود دارد. به نظر میرسد استان تهران و خصوصا مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان بالاترین خدمت دهنده به بیماران کرونایی در سطح کشور، پس از پایان تعطیلات نوروزی روزهای سختی را تجربه کنند.
زالی با اشاره به ترددها و تراکم بالای جمعیت در واپیسن روزهای سال ادامه داد: پیش بینی می شود در ۱۰ روز اول تعطیلات لود بیماری افزایش یابد؛ چرا که به دلیل ماهیت ویروس کرونا و دوره نهفتگی این بیماری به نظر می رسد بیمارستان های تهران در هفته های اول سال جدید میزبان شمار بالاتری از مبتلایان باشند.
به هر حال هرچند که بحث سفر رفتن در تعطیلات نوروز با وجود اصرارهای وزارت بهداشت رسما ممنوع نشد حتی سفر به شهرهای مسافرپذیری نظیر استانهای شمالی و جنوبی؛ اما گفته شد که سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر ۹ شهرستان قرمز، ۳۱ شهرستان نارنجی، ۲۹۵ شهرستان زرد و ۱۱۳ شهرستان آبی هستند. البته با توجه به تغییر روند مبتلایان ممکن است رنگ شهرستانها در طول تعطیلات نوروز تغییر کند.
بنابراین لیست رنگبندی شهرها که با کلیک بر روی لینک می توانید جزییات آن را ببینید نشان میدهد که ۲۹۵ شهرستان زرد و ۱۱۳ شهرستان آبی قابل سفر کردن هستند و ممنوعیتی برای سفر به آنها وجود ندارد، اما باید بدانیم که ویروس کرونا در لحظهای احتمال انتقال و گسترش دارد و با هر جابجایی میتواند یک شهر و حتی استانی را گرفتار کند. به طوری که دوباره نقشه کشور آتشین شود.
بر همین اساس دکتر علیرضا رییسی- معاون بهداشت وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز تاکید کرد:در حال حاضر رنگ بسیاری از شهرهای ما زرد است و به معنای آن است که مردم اگر بخواهند می توانند به آنها سفر کنند و کسی نمی تواند جلوی آنها را بگیرد، اما از ابتدای شیوع کرونا بارها گفتهایم که ترددها باعث انتشار ویروس می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: کشور ما پهناور است و قومیتها و ژنهای مختلفی دارد. گردش ویروس در قومیتهای مختلف میتواند باعث جهش شود. براین اساس در خود کشور ما نیز میتواند جهش ویروس جدید صورت گیرد که میتواند خطرناک باشد.
رییسی گفت: در حال حاضر سوش غالب کرونا در کشور ویروس ووهان است چراکه کنترل شدیدی در کشور صورت گرفته است اما ۶۲ درصد سوش غالب در خوزستان مربوط به ویروس جهش یافته انگلیسی است بنابراین درهم آمیختگی جمعیت در جریان سفرهای نوروزی میتواند شرایط را غیرقابل کنترل کند.
بنابراین به نظر می رسد در این شرایط سفر رفتن می تواند به قیمت جان خود و عزیزان مان تمام شود یا اینکه باعث به خطر افتاد جان هموطنان مان شود. با این شرایط که کرونای انگلیسی در چرخش است و با توجه به خستگی و کاهش تاب آوری کادر بهداشت و درمان، کاش در خانه هایمان بمانیم تا نوروزی آرام و کم مرگ را سپری کنیم.
انتهای پیام