به گزارش ایسنا، دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ازاد اسلامی در نشست "اولین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی" اظهار کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هدف غایی انقلاب اسلامی را تحقق تمدن نوین اسلامی بیان فرمودند. ما برای ایجاد تمدن اسلامی از مهمترین مقدمات آن تحقق دانشگاه تمدن ساز است. دانشگاه برای اینکه تمدن ساز باشد باید هم نظریه تولید کند و هم در راستای این تمدن نیروی انسانی پرورش دهد. این امر نیازمند لوازمی است که از جمله آنها می توان به بحث آزادی اشاره کرد.
وی در این رابطه ادامه داد: بدون آزادی تحقق بلوغ فکری محقق نخواهد بود. اگر ازادی نباشد تمدن سازی هم اتفاق نمی افتد. بنابراین حاکمیت باید با پرهیز از بی حوصلگی زمینه را فراهم کند تا آزادی به کمال خود برسد. البته آزادی به مرور زمان باید با منطق و اخلاق منضبط شود.
دکتر جهان بین با بیان اینکه ما نمی توانیم به اسم انقلاب و امنیت آزادی را محدود کنیم افزود: محیط دانشگاه باید به نحوی مدیریت شود که از تحجر و وادادگی در مقابل نظرات جلوگیری شود. شرایط باید به نحوی فراهم شود که افراد با دوری از جنجال اظهارنظر کند. ما دنبال پرورش عقلانیت هستیم پس باید زمینه انتقاد فراهم شود. تا همه علایق و سلایق و افکار اظهارنظر کنند و مخاطب، افکار احسنه را تشخیص دهد.
وی تصریح کرد: من معتقدم دانشگاه برای آینده است دانشگاه محل آزمون و خطا است اگر دانشجو الان خطا نکند جامعه آینده رشد نخواهد کرد. با برگزاری اولین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسی های آزاد اندیشی دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از این حرکت حمایت کردند. در حال حاضر مرحله استانی این رقابتها به پایان رسیده و از نیمه دوم فروردین مرحله کشوری آغاز می شود.
دکتر جهان بین در رابطه با این کرسیها ادامه داد: عنوان کرسی ها برای ما موضوعیت داشته است. هدف ما برد و باخت نیست بلکه هدف رشد افراد در راستای آزاداندیشی است. نکته دوم در برگزاری این کرسیها تنوع حوزه ها در موضوعات است که در این کرسی ها مورد توجه قرار گرفته است و طی آن تمام علایق امکان سخن گفتن داشته اند. سومین موضوع نوآوری در برگزاری این کرسیها تاکید بر تخصص گرایی است .به عنوان مثال اگر تیمی در ابتدا در حوزه فرهنگی ثبت نام کرده است. باید در همان حوزه ادامه دهد.
وی افزود: نوآوری آخر که در این رقابتها اعمال شد استفاده از کلمه منتقد به جای مخالف است. چرا که اگر کسی به موضوعی انتقاد دارد. این به معنای مخالفت با آن موضوع نیست. امیدواریم این تکاپوها در دانشگاه آزاد فقط صورت نمایشی نباشد بلکه به صورت اقناعی باشد.
موضوعات گزارهها را دانشجویان پیشنهاد دادند
در ادامه این نشست دکتر سید کاظم یکانی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اظهار کرد: مهمترین موضوع در اجرای کرسیهای آزاداندیشی که مدنظر دانشگاه آزاد بود. از زمانی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی چندین بار به صورت گله وار موضوع عدم توجه به کرسیها را در فضای دانشگاهی را مطرح فرمودند. پس از آن ما با بازخوانی در حوزه کرسیها این کرسیها را ارائه دادیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعات شورای سیاست گذاری کرسیها رعایت چند نکته بود اولین مطلب بحث ساختاری بود که باید در این کرسیها اتفاق می افتاد. ما ۴ رکن را اجرا کردیم که شامل موافق، منتقد، تیم داوری ، کارشناس مجری هستند. البته این کارشناس مجری ها جزو اساتید دانشگاه هستند.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد افزود: موضوع مهم دیگر در این کرسیها بحث گزاره و موضوعها بود. ما دنبال دغدغه دانشجو بودیم پس اولین پیشنهاد ما این بود که موضوعها را خود دانشجویان انتخاب کنند. و گزاره ها را پیشنهاد دهند.
یکانی در رابطه با داوری این کرسیها اضافه کرد: داوری این رویداد ملی با رعایت اصول واخلاق است. بحث بعدی در داوری ها توجه و رعایت فرآیندهای علمی و منطقی در کرسیها بود. طرح مسئله و مهارت فن بیان نیز از دیگر مسئله های داوری بود. در نهایت نیز احاطه و اشراف تیمها به گزاره ها از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه داوران قرار گرفت.
۱۴۵۶ تیم ۴ نفره در سطح کشور حضور داشتند
در پایان این نشست نیز دکتر اقراریان رئیس دبیرخانه رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی با گرامی داشتن یاد و خاطره حضرت امام گفت: ما امروز در دانشگاه ازاد برای تحول آفرینی در فضای دانشگاه تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: تلاش شده که سطح ملی کرسیهای آزاد اندیشی از نیمه فروردین برگزار شود.
اقراریان در رابطه با تعدادتیمهای دانشجویی شرکت کننده در این کرسیها عنوان کرد: در کل ۱۴۵۶ تیم ۴ نفره در سطح کشور حضور داشتند که دو نفر از افراد تیمها شرکت کننده و دو نفر پژوهشگر بودند. از این تعداد ۳۳۶ تیم براساس سهمه بندی استانها در سطح ملی این رویداد حضور خواهند یافت. تمام تلاش ما در شرایط کرونا رعایت ضوابط و شرایط پروتکلهای بهداشتی است. در این راستا اگر مشکلی پیش نیامد رویدادها به صورت حضوری و در غیر این صورت به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی در رابطه با محورهای این کرسیها گفت: محورها شامل موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، معماری و سلامت است. بیشترین تیمها از استانهای تهران با ۳۶۳ تیم، مازندران ۱۰۲ تیم، گیلان ۹۲ تیم، بوشهر ۸۳ تیم، فارس ۷۹ تیم، حضور یافتند.
اقراریان در رابطه با تیمهای حاضر در مرحله کشوری ادامه داد: در محور سیاسی ۳۱۹ تیم شرکت کردند که ۶۴ تیم از آنها در مرحله کشوری حضور دارند. در حوزه اجتماعی ۴۶۶ تیم در کشور حضور یافتند که ۸۹ تیم به مرحله ملی راه یافتند. ۱۱۹ تیم در محور اقتصادی شرکت کردند که از میان آنها ۳۰ تیم در مرحله ملی حضور خواهند یافت. در محور فرهنگی نیز ۳۹۳ تیم حضور داشتند که ۷۷ تیم به مرحله ملی راه یافتند. در موضوع سلامت ۱۱۱ تیم حضور داشتند که ۲۶ تیم در سطح ملی حضور خواهند داشت و در نهایت در حوزه هنر و معماری ۵۴ تیم حضور یافتند.
وی در پایان گفت: نحوه برگزاری این رقابتها به این صورت بود که تیمها براساس گزاره از تیم منتقد شروع به صحبت می کردند و تیم موافق پاسخ می داد. گفت و گوها ۵ دقیقه ای صورت می گرفت و مجموع امتیازها ۱۰۰ بود که از ۲۰ در نظر گرفته می شد. و امتیازی برای حاضرین در جلسه و امتیازی از مجری کارشناس در نظر گرفته می شد. قرار است این رویداد در فروردین ماه در تهران برگزار شود.
انتهای پیام