در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

آثار تجمعات چهارشنبه‌سوری در گسترش کرونا / هزینه ۱۰میلیونی برای درمان یک درصد سوختگی

رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته با اشاره به تبعات تجمعات چهارشنبه سوری در افزایش موارد ابتلا به کرونا، به هزینه‌های بالای درمان سوختگی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش شدید قیمت‌ها و تاثیر تحریم‌ها بر تامین اقلام مراقبتی بیماران دچار سوختگی، به طور متوسط برای هر یک درصد سوختگی حدودا ۱۰ میلیون تومان برای درمان قابل قبول و مراحل حاد بیماری باید در بیمارستان‌های سوختگی هزینه کنیم.

دکتر محمدجواد فاطمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به همزمانی مجدد کرونا و چهارشنبه سوری، گفت: امسال با سالیان پیش دو تفاوت اساسی دارد؛ در وهله اول با توجه به شیوع ویروس کووید۱۹ هرگونه تجمع، ازدحام و دورهمی افراد را در ریسک ابتلا به کرونا هم قرار می‌دهد بنابراین اولین خواهش ما از مردم این است که به دنبال برگزاری هیچگونه مراسمی برای چهارشنبه سوری نباشند و مراقب باشند زیرا هر تجمعی خطر ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد.

وی گفت: از طرف دیگر در شرایط فعلی، اکثر مردم در خانه‌، ماشین، کیفشان و... اسپری الکل برای ضدعفونی کردن دست‌ها و سطوح دارند؛ این مواد خطر آتش سوزی را افزایش می‌دهند زیرا مواد سریع‌الاشتعالی هستند که در تماس با هرگونه ترقه، فشفشه و... می‌توانند باعث آتش‌سوزی و انفجار شود.

وی افزود: با توجه به نکات ذکر شده امسال بیش از هر زمان دیگر از مردم می‌خواهیم در خانه بمانند و سعی کنند با ایجاد سرگرمی‌های متنوع، کودکان و نوجوانان خود را از رفتن به سمت مواد محترقه دور کنند.

دستها؛ بیشترین‌ اندام ‌دچار معلولیت ‌در ‌چهارشنبه‌سوری 

رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته با اشاره به اینکه دست‌ها در جریان کار با مواد محترقه بیشترین آسیب را می‌بینند، اظهار کرد: پس از دست‌ها در رتبه بعدی آسیب دیدگی صورت و چشم‌ها قرار دارند.

هزینه‌ بالای ‌درمان‌ سوختگی

وی درباره هزینه درمان سوختگی و نوع بیمه درمانی آن، تاکید کرد: اگر سوختگی شامل حوادث باشد تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت اما اگر سوختگی ناشی از نزاع و درگیری باشد از پوشش بیمه خارج می‌شود. با توجه به افزایش شدید قیمت‌ها و تاثیر تحریم‌ها بر تامین اقلام مراقبتی بیماران دچار سوختگی به طور متوسط برای هر یک درصد سوختگی حدودا ۱۰ میلیون تومان برای درمان قابل قبول و مراحل حاد بیماری باید در بیمارستان‌های سوختگی هزینه کنیم. پیش از این هر یک درصد سوختگی حدودا ۵ میلیون تومان هزینه داشت. فراموش نکنید با درنظر گرفتن هزینه از کار افتادگی بیمار و خانواده‌اش، درمان‌های تکمیلی، لباس سوختگی و سایر هزینه‌های اعمال ترمیمی قطعا بیش از مقدار ذکر شده باید هزینه شود.

فاطمی درباره سوختگی‌های منجر به قطع عضو، بیان کرد: به طور معمول سوختگی‌های الکتریکی منجر به قطع عضو می‌شوند، البته در سوختگی‌های حرارتی هم ممکن است این اتفاق بیفتد اما چندان شایع نیست مگر اینکه سوختگی‌ خیلی شدید باشد. در سوختگی‌های الکتریکی تقریبا استخوان، اعصاب و تاندون‌ها هم می‌سوزد و بیشتر در این بیماران قطع عضو شایع است و فکر می‌کنیم سالانه حدود ۲۰۰۰ نفر در سراسر کشور دچار سوختگی‌های الکتریکی و حرارتی منجر به قطع عضو شده و معلول می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۳۵۰ تخت درمان سوختگی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: حدودا ۳۵ تا ۳۷ مرکز نیز بیماران دچار سوختگی را پذیرش می‌کنند، اما مراکز حرفه‌ای که بتوانند کاملا مریض را مدیریت کنند تعدادشان کمتر از این تعداد است و حدود ۲۵ مرکز هستند و همین تعداد هم در مورد تجهیزات، فضای فیزیکی، نیرو و بودجه بسیار مشکل دارند.

چرا فقط ‌سالی ‌یکبار ‌یاد چهارشنبه‌سوری‌ می‌افتیم؟

رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته، ادامه داد: ما دو گروه تاثیر گذار مردم و دولت را در مناسبت چهارشنبه سوری داریم. دولت باید به فکر باشد و روش‌هایی را به کار گیرد تا حوادث چهارشنبه سوری را کاهش دهد و از سوی دیگر با تجهیز بیمارستان‌ها و آماده‌باش کمک کند که اگر برای کسی حادثه‌ای رخ داد در کمترین زمان ممکن و با بهترین شرایط درمانش را انجام دهند تا آسیب کمتری به بیمار وارد شود. آیا دولت دقیقا این کارها را انجام می‌دهد؟ پاسخ بنده خیر است؛ دولت روش‌هایی را برای اینکه حوادث ناشی از چهارشنبه سوری را کاهش دهد در نظر نمی‌گیرد و ما هر سال فقط نزدیک چهارشنبه سوری کمی اقدامات قهری و غیر قهری را شاهد هستیم و در تمام طول سال از این مشکل ملی غافل هستیم بنابراین؛ دولت وظیفه خود را به خوبی انجام نمی‌دهد.

وی افزود: از طرف مقابل مردم هم از نظر انجام کار فرهنگی و تعامل با فرزندان‌شان و برنامه‌ریزی از قبل برای چهارشنبه سوری کاری نمی‌کنند؛ جوان و نوجوان امروز را نمی‌توان تنها با کلماتی مثل حق نداری در این روز از خانه خارج شوی و... در منزل و به دور از خطرات چهارشنبه سوری نگه داشت. بنابراین پدر و مادر باید در طول سال فرزند خود را آگاه کرده و او را به سمت تفریحات بهتر برای این روز سوق دهند. در این بین عده‌ای هم حرف کسی را گوش نمی‌دهند و به مردم دیگر هم آسیب می‌زنند که باید کاری کنیم تا افراد بیشتری با آنها همکاری نکرده و تحت تاثیرشان قرار نگیرند و نیروی انتظامی با آنها برخورد کنند. بهتر است مردم در چهارشنبه سوری فعالیت خود را به گونه‌ای انجام دهند که کمتر در معرض آسیب افراد هنجار شکن باشند. بنابراین در روز چهارشنبه سوری زودتر به خانه بروند، در کنار خانواده باشند، خیابان‌ها را خلوت‌تر کنند و...

در برخورد با بیماران سوخته چه ‌اقداماتی ‌انجام ‌دهیم؟

وی در خاتمه درباره اقدامتی که مردم باید در مواجه با فرد دچار سوختگی تا پیش از رسیدن اورژانس انجام دهند، بیان کرد: سرد کردن محل سوختگی اقدام بسیار مهمی است. هنگام سوختگی ممکن است چیزی در چشم مصدوم برود که معمولا شست و شوی با آب پیش از رسیدن به پزشک کمک کننده است. در مورد سوختگی پوست هم سردکردن با آب می‌تواند شدت سوختگی را کاهش دهد. ابتدا فرد را از محل وقوع حادثه به محل امن منتقل کنید و محل سوختگی را سرد کرده و با پارچه تمیز یا گاز استریل بپوشانید و به مریض آرامش دهید تا اورژانس برسد. در مورد افرادی که دچار انفجار می‌شوند شرایط متفاوت است. انفجار به انگشتان و سایر نقاط بدن آسیب می‌زند و می‌تواند سبب قطع عضو شود، در این افراد باید قسمت صدمه دیده را تمیز کرده و بپوشانیم و بیمار را به مراکز درمانی ببریم، فراموش نکنید باید عضو قطع شده را ابتدا در یک گاز استریل و سپس در کیسه پلاستیکی قرار دهیم و در ظرف آب و یخ شناور کنیم تا سرد باشد. حتما دقت کنید عضو قطع شده در تماس مستقیم با یخ نباشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99122417831
  • خبرنگار : 71635