به گزارش ایسنا، پروژه های اقدام ملی مسکن در نقاط مختلف کشور از مدتها قبل با معضل صدور پروانه های ساخت از سوی شهرداریها مواجه شده است. طبق تفاهم نامه وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی، شهرداریها موظفند یک هفته پس از تایید نقشه ها از سوی کمیته معماری و شهرسازی، پروانه موقت را برای پیمانکاران و کارگزاری ها صادر کنند.
نرخ عوارض صدور پروانه برای واحدهای اقدام ملی نیز ۵۰ درصد تخفیف دارد که باید در اقساط دو ساله دریافت شود.
با این وجود از گوشه و کنار خبر می رسد که پس از تایید نقشه های اولیه، برخی شهرداریها نسبت به صدور پروانه موقت اقدام نمی کنند. شهرداری ها می گویند که باید نقشه های اجرایی ارایه شود که دست کم دو ماه زمان می برد. پروژه های متعددی در سراسر کشور از جمله تهرانسر با معضل صدور پروانه مواجه شده اند. نیمی از پروژه ۲۰۰۰ واحدی تهرانسر تا حدود یک سال به دلیل عدم صدور پروانه معطل مانده بود.
محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ اخیرا با گلایه از عدم همکاری شهرداریها برای صدور پروانه ساخت واحدهای اقدام ملی مسکن گفته است: واقعا برای شهرداری تهران متاسفم که هیچ گونه همکاری برای پروژه های مسکن نمی کند. بهانه جویی های غیرقانونی انجام می دهند و خودشان باید در مقابل مردم باید پاسخگو باشند.
به گفته اسلامی، این پروژه ها برای مردم است و وزارت راه و شهرسازی طبق قانون و مقررات کار می کند. ما زمینهایی که کاربری مسکونی است برای این کار تخصیص داده ایم و هیچ دلیلی نداشته که شهرداری این کار را به تاخیر بیندازد.
بنابراین گزارش طرح اقدام ملی مسکن از شهریورماه ۱۳۹۸ توسط حسن روحانی ـ رییس جمهوری ـ در تهرانسر کلنگ زده شد. برنامه اولیه احداث ۴۰۰ هزار واحد بود که بنا به گفته مسئولان وزارت راه و شهرسازی هم اکنون به ۵۰۴ هزار واحد رسیده است. قیمت هر متر مربع مسکن ملی ۲.۷ میلیون تومان در نظر گرفته شده که هر سه ماه یک بار نرخ تعدیل از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام می شود. آورده اولیه متقاضیان ۴۰ میلیون تومان است. تا آبان ماه امسال ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد مسکن ملی افتتاح شد و گفته می شود در فروردین ۱۴۰۰ تعداد ۲۰ هزار واحد دیگر به بهره برداری می رسد و تا شهریور به طور ماهانه ۲۰ هزار واحد افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام