به گزارش ایسنا، دکتر سعدالله نصیری قیداری در دومین روز از سومین کنگره بینالمللی جندیشاپور که روز گذشته (چهارشنبه، 20 اسفند) به صورت مجازی در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، بیان کرد: هدف از ثبت جهانی میراث ملموس، فقط ثبت نیست، بلکه آغاز راه است و باید برنامههای خوبی برای این کار داشته باشیم. برگزاری کنگرهها یکی از این راهها است و اینکه بزرگان در این کنگرهها سخنرانی کنند. بنابراین این حرکتها، حرکات ارزشمندی است.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به پیشزمینه شکلگیری این کنگره افزود: اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی تصمیم گرفته شد که پرونده دانشگاه جندی شاپور و پرونده شیخ شهابالدین سهروردی را برای ثبت در یونسکو تدوین کنیم. این پرونده مراحل خود را طی کرد و نهایتاً در شورای اجرایی یونسکو و سپس در شورای عمومی پاریس در سال ۲۰۱۷ تصویب شد.
وی تصریح کرد: با ثبت دانشگاه جندی شاپور با قدمت ۱۷۵۰ سال جهانیان تأیید کردند که ایرانیان بنیانگذار دانشگاه هستند. افتخار داریم که از این میراثهای ملموس داشته باشیم. از جمله این میراثها، رصدخانه مراغه است. دانشگاههای ما از دانشگاه جندی شاپور تأثیر پذیرفتهاند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، نصیری قیداری در پایان سخنان خود گفت: در ورودی دانشگاه جندی شاپور شعاری بود که علم بهتر از شمشیر است. یعنی تمدنسازی در صلح و رفاه با استفاده از دانش بشری امکانپذیر است و نظامیگری و نزاعات مختلف برای بشر صلح و سعادت نمیآورد.
انتهای پیام