به گزارش ایسنا، بنابراعلام صبا پروفیل، لوله و پروفیل محصولاتی هستند که کاربرد بسیار زیادی در همه صنایع مثل صنعت خودرو و موتور سیکلت، ماشینسازی، قطعه سازی، محصولات دکوراتیو و حتی راهسازی دارند.
اساسا میتوان گفت هر سازهای برای شکلگیری نیاز به این مصالح دارد. لوله و پروفیل از مصالح پرکاربرد در گروه آهنآلات هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع لوله و پروفیل فولادی با ما همراه باشید.
پروفیل ها از لحاظ ابعاد بسیار متنوع هستند، اگر به وسایل اطرافتان دقت کنید، موارد زیادی را به چشم خواهید دید که در آنها از پروفیل و لوله با جنس و ابعاد مختلفی استفاده شده است. انواع مختلف لوله و پروفیل فولادی شامل پروفیل مبلی و لوله مبلی (سبک)، لوله و پروفیل سیاه (سنگین)، لوله داربست، لوله گاز ، ستونی ها و ... است.
لوله و پروفیل مبلی و کاربردهایش
پروفیل مبلی که با نام « پروفیل سبک » نیز شناخته میشود، مقاومت بالا و وزن سبکی دارد. این محصول از ورق روغنی (ورق نورد سرد) تولید میشود. پروفیل مبلی در محصولاتی مانند صنایع خودروسازی تا ساخت مبل و صندلی، اگزوز، کانکس و کانتینر و... کاربرد دارد.
دقت بالا در ضخامت و ابعاد، کیفیت سطحی مناسب، قابلیت آبکاری شدن، قابلیت کشش سرد، قابلیت فرم پذیری مطلوب و جوش پذیری از ویژگیهای این دسته از پروفیلها بیان شده است. پروفیل سبک یا مبلی دارای حدود ۱۰ ضخامت متفاوت است و عموماً با ضخامت ۰.۳ تا ۲ میلیمتر تولید میشوند.
قیمت پروفیل مبلی به صورت معمول در واحد وزن اعلام میشود و این قیمت گذاری به عواملی مانند قیمت ورق نورد سرد، قیمت ارز، تعرفههای گمرکی و ... بستگی دارد.
قیمت پروفیل سبک ، در واحد وزنی، کمی از پروفیل سنگین بیشتر است اما هر آن هزینه پایینتری از پروفیلهای دیگر دارد که این موضوع هم به ضخامت و وزن پایین پروفیل سبک برمی گردد.
خاور صنعت هما یکی از قدرتمندترین مجموعه های فعال در زمینه لوله و پروفیل سبک در سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز نمود. این شرکت با هدف تامین نیاز کندانسور سازان، تولیدکنندگان لوازم خانگی، خودرو سازان، قطعه سازان و تولیدکنندگان موتورسیکلت کامل ترین سبد محصول را در بین کارخانه های دیگر تولید کرده و در حال حاضر لوله از قطر ۱۰ تا ۷۶ و از ضخامت ۰.۴ میلیمتر تا ۱.۵ میلیمتر در این کارخانه تولید می شود.
پروفیل سنگین سیاه
پروفیل سنگین که با نام پروفیل صنعتی یا ساختمانی هم از آن یاد میشود، پروفیلی با مقاطع مربع یا مستطیل شکل است که از ورق سیاه (ورق نورد گرم ۱.۵ میلیمتر به بالا ) و در ابعاد متنوع تولید میشود.
گستره مصرف این پروفیل آهنی بسیار وسیع است، از مصارف ساختمانی به عنوان ستون و قوطی در و پنجره گرفته تا ساخت شاسی ماشین آلات سنگین و دستگاه های صنعتی کوچک و بزرگ، پروفیل آهنی یکی از اصلیترین مصالح برای ساخت محصولاتی است که باید تنشهای بالایی را تحمل کنند.
معمولاً پروفیل سنگین از ورق ضخامت ۱.۵ تا ۲.۵ میلیمتر نورد گرم تولید می گردد. قیمت پروفیل در واحد وزن اعلام می شود (مثلاً هر کیلو۲۰۶۰۰ تومان یا هر تن ۲۰۶۰۰۰۰۰ تومان ) و غالباً این قیمت وابسته به ضخامت ورق آن است.
به این شکل که پروفیل های نازک تر قیمت بالاتری دارند ولی از آنجا که درصد کاهش وزن در شاخه بیشتر از درصد افزایش در قیمت است شاخه های سبک تر از یک پروفیل خاص ارزان تر هستند.
پروفیل های ستونی
بطور کلی هر کجا که نیاز به تحمل نیرو و تنشهای بالا باشد، پروفیل ستونی یکی از اصلیترین گزینههاست. استفاده از ورق نورد گرم با ضخامت حداقل ۲ میلیمتر و مقاطع مربع و مستطیل شکل باعث استحکام بالای پروفیل ستونی شده است و این نوع پروفیل گستره مصرف زیادی دارد، از مصارف ساختمانی در ساخت ستون و پل و خرپا گرفته تا ساخت شاسی ماشین آلات سبک و سنگین.
مقاومت خمشی و پیچشی بالا، جوش پذیری عالی، سختی سطحی و قیمت مناسب از دیگر خصوصیات این دسته از پروفیل است.
معمولاً قیمت قوطیهای ستونی برحسب واحد وزن اعلام می شود (به عنوان مثال هر کیلو ۱۹,۸۰۰ تومان یا هر تن ۱۹,۸۰۰,۰۰۰ تومان) که این قیمتگذاری تابعی از قیمت جهانی ورق نورد گرم، قیمت ارز، تعرفه گمرکی، هزینه انرژی کارخانه ها و … است.
پروفیلها و فرآیندهای مورد استفاده در آنها
پروفیلها از جمله محصولاتی هستند که برای انتقال یا نگهداری و شکلدهی سایر مواد از آنها میتوان استفاده کرد. پروفیلها انواع مختلفی دارند؛ پروفیلهای فلزی از شکلهای پرکاربرد این محصولات هستند که به طور معمول از فولاد یا آلیاژهای آهن ساخته میشوند.
نوع دیگر پروفیلهای پراستفاده امروزی پروفیلهای پلاستیکی هستند که از لحاظ وزن و تقابل با هوا و جریان آب و... متفاوتتر از نوع فلزی آن عمل میکنند. دیگر انواع این محصول از مواد مختلفی مثل پلیمر، آلومینیوم و... ساخته میشوند. اما باید توجه داشت هر دسته از پروفیلهایی که نام بردیم به تناسب شرایط مورد استفاده قرار میگیرند و کاربرد متفاوتی دارند.
تولید محصولات فولادی با نورد گرم و سرد
«نورد» به طور کلی از فرآیندهای مهم در تولید محصولات فولادی است که در دو نوع گرم و سرد انجام میشود. تفاوت اصلی دو مورد ذکر شده دمای آنهاست. نورد گرم در دمای بالا ولی نورد سرد در دمای اتاق اتفاق میافتد.
نورد سرد در بسیاری از فلزات مورد استفاده قرار میگیرد، و راه مناسبی برای کاهش ابعاد فولاد است، برای تولید ورق بیلت یا شمش فولاد با گذشتن از غلطک های نورد عریض تر و عریض تر شده و از ضخامت آن کاسته می شود، تا به ورقی برسیم که بسته به دمای عملیات نورد، به ورق نورد گرم یا ورق نورد سرد معروف است.
به طور کلی به این نکته توجه داشته باشد که سرد یا گرم بودن نورد بر ماهیت و کاربرد کلی ورق بدست آمده موثر است ولی این فرآیندها ارتباطی با مشخصات و گرید فولاد و محصول مورد نظر ندارد.
این ورق ماده اولیه تولید لوله و پروفیل های فولادی است.
تاثیر گالوانیزاسیون بر مقاومت فلز
فرآیند دیگری به نام «گالوانیزاسیون» وجود دارد که یکی از فرآیندهای پوششدهی با هدف کاهش میزان خوردگی فلز موردنظر است، در این روش لایهای فلز محافظ "روی" به منظور پوشاندن فلز مادر شکل میگیرد. البته خود این روش به سه شکل گالوانیزه گرم، سرد و پاشش صورت میگیرد.
در گالوانیزاسیون گرم عموماً از روش غوطهوری در حمام مذاب استفاده میشود.
گالوانیزاسیون باعث تفاوتهایی در میزان ضخامت، درخشندگی و صافی سطح پروفیل میشود، در بین روشهای مختلف گالوانیزه، نوع گرم آن کاربرد بیشتری دارد و دلیل آن مقاومت بی نظیر آن در مقابل خوردگی است.
انتهای رپرتاژ آگهی