کنفرانس بین‌المللی پیامدهای جهانی کرونا

رئیس دانشگاه ایلام: کووید 19، ما را به تلفیق نگرانی‌های محلی و جهانی رهنمون می‌کند

رئیس دانشگاه ایلام گفت: کووید 19، ما را به تلفیق نگرانی‌های محلی و جهانی رهنمون می‌کند، برای اینکه این بیماری فراگیر روشن ساخت، که حتی اگر به موضوعات محلی اهمیت دهیم، لازم است در یک چارچوب جهانی عمل کنیم.

دکتر "محمد علی‌اکبری" در مراسم افتتاحیه  کنفرانس بین‌المللی پیامدهای جهانی کرونا به صورت مشترک با دانشگاه  UTM مالزی  و با همکاری دانشگاه های تهران و شهید بهشتی  و دانشگاه‌های نامیک کمال و اسکودار از کشور ترکیه و دانشگاه‌های سلیمانیه و کوفه از کشور عراق برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه ایلام به دنبال روابط دوجانبه و چند جانبه با همتایان تحقیقاتی و آموزشی در سراسر جهان است و در این راستا هم‌اکنون با 14 دانشگاه از جمله سه دانشگاه از کشور مالزی، تفاهم نامه همکاری آموزشی و پژوهشی امضاء کرده است.

وی  با اشاره به روابط خوب دانشگاه ایلام با دانشگاه‌های خاور دور خاطرنشان کرد: در سال 2019، دانشگاه ایلام و دانشگاه UTM مالزی همکاری متقابل را برای تحقیقات و امور دانشگاهی برنامه ریزی کرده اند و  کنفرانس حاضر نتیجه این ابتکار است و  با توجه به تجربه قبلی هردو دانشگاه در سازماندهی و اداره کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی و با توجه به همکاری قبلی با دو دانشگاه ترکیه و با بهره‌مندی از همکاری آکادمی تمدن اسلامی، تیم همکاری بین‌المللی واقعی و چند جانبه شکل گرفت.

رئیس دانشگاه ایلام التزام به رسالت اجتماعی را یکی از تعهدات دانشگاه ایلام عنوان کرد و گفت: ما برای ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه،  تصمیم گرفتیم شرایط مناسبی را برای دانشمندان، محققان و صاحب‌نظران در اقصی نقاط جهان فراهم نماییم، تا نظرات و یافته‌های خود را برای رفع غم و اندوه بشر به اشتراک بگذارند و به همین جهت عنوان کنفرانس، «بررسی پیامدهای جهانی کرونا» قرار گرفت، چون که کرونا یکی بیماری همه‌گیر است، که کل جهان را با خطر و چالش جدی مواجه کرده و زندگی روزمره مردم را هم تحت تأثیر قرار داده است.

علی اکبری در ادامه تأثیرات مختلف کووید 19 در سطح جهان اشاره کرد و گفت: کووید 19، جهان را در تمام زمینه‌ها تحت تأثیر قرار داده و همچنان هم در حال اثر گذاری است و این واقعیتی است که ما هرگز  به آن فکر نکرده بودیم. بواقع کرونا هیچ منطقه‌ای را بی تاثیر نگذاشت و با توجه به پیامدهای مختلفی که به همراه داشت، به تعبیری می‌توان آن را رنسانس قرن حاضر با تأثیری بیش از انتظار عنوان کرد، اما با وجود تأثیرات مضر و مرگبار آن؛ می‌توان  برای مقابله با موارد مشابه در آینده تجربه اندوزی کرد. 

 علی‌اکبری، افزود: کووید 19، ما را به تلفیق نگرانی‌های محلی و جهانی رهنمون می‌کند، برای اینکه این بیماری فراگیر روشن ساخت، که حتی اگر به موضوعات محلی اهمیت دهیم، لازم است در یک چهارچوب جهانی عمل کنیم. ما از همه‌گیری و فراگیری کووید 19،   فهمیدیم که یک مورد بیماری در کشور چین می‌تواند سرنوشت تمام مردم دنیا را تحت تأثیر قرار دهد و ایمنی ما نتیجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط سایر شهروندان در نقاط مختلف جهان خواهد بود.

رئیس دانشگاه ایلام ادامه داد باور  جهان محور علما و شاعران ایرانی در طول تاریخ الهام‌بخش فضیلت و انسانیت بوده اند ، طوری که سعدی، شاعر بزرگ ایرانی قرن سیزدهم میلادی، با اشعار نابی که دارد، باوری فرامرزی را درباره درد و رنج مشترک انسان‌ها ارائه نموده است و معتقد است آرامش ما نمی‌تواند جدای از سلامت و آرامش دیگران در نقاط مختلف جهان باشد.

 علی‌اکبری در ادامه به تأثیرپذیری آموزش عالی کشورها از کووید 19 اشاره کرد و گفت:  این بیماری  مربیان و مسئولان دانشگاه‌ها را وادار کرد تا آموزش مجازی، آنلاین و از راه‌دور را جایگزینی قابل اعتماد برای آموزش حضوری بدانند و لذا نیاز به ایجاد زیرساخت‌ها، برای آموزش آنلاین غیرقابل انکار است و آموزش دنیای پساکرونا به هیچ وجه نمی‌تواند اهمیت تلفیق آموزش مجازی و حضوری را نادیده بگیرد.

رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه محققین رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی از سراسر جهان در برگزاری این کنفرانس مشارکت دارند، گفت: مراتب سپاسگزاری خود را از محققان و پژوهشگران گرامی از قاره‌های آسیا، آفریقا و اروپا که با بهره‌گیری از امکانات آنلاین، بیش از 100 مقاله را در این کنفرانس به اشتراک گذاشته‌اند اعلام بدارم و یادآور شوم که مشارکت و ارائه سخنرانی‌های علمی آنها، این کنفرانس را به یک تلاش علمی موفق جهانی تبدیل کرده است.

 علی‌اکبری با بیان اینکه  دانشگاه ایلام خود را مدیون تعدادی از مدیران آموزش عالی و گروه‌های تحقیقاتی  و پژوهشی  در سازماندهی و اداره این رویداد بزرگ علمی و تحقیقاتی می‌داند، اظهار کرد: برخود لازم می‌دانم از پروفسور احمد فوزی اسماعیل رییس دانشگاه UTM، پروفسور مومن شاهین رییس دانشگاه نامیک کمال، پروفسور محمت زلکا رییس دانشگاه اسکودار و پروفسور دکتر زیداتون رییس دانشکده علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه UTM،  برای توجه و واکنش مثبت و سریع آنها به این خطر جهانی و پاسخ مثبت آنها به این فعالیت تحقیقاتی جهانی قدردانی نمایم. برای اینکه این عزیزان سخاوتمندانه از پیشنهاد دانشگاه ایلام استقبال کرده و بطور مقتضی اقدامات لازم را برای سازماندهی این کنفرانس مشترک انجام دادند.

رئیس دانشگاه افزود: همچنین بر خود لازم می‌دانم مراتب قدردانی و تشکر خود را از دکتر نصرالحسام بن نور محمد رییس آکادمی تمدن اسلامی مالزی، پروفسور کاماروز امان یوسف  رییس گروه تحقیقات تمدن غرب آسیا و دکتر منصوره ابراهیمی  مدیر کمیته کاری کنفرانس را ابراز نمایم.

دکتر در پایان سخنان خود با دعوت از حاضران و شرکت کنندگان کنفرانس برای حضور در دانشگاه ایلام به عنوان استاد مدعو یا دانشجوی دکترا، تأکید کرد:  ما به دنبال توسعه و تقویت روابط بین‌المللی در همه زمینه‌های همکاری دانشگاهی هستیم.

این کنفرانس فردا ۲۰ اسفند نیز ادامه دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ / ۲۲:۵۶
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99121915014
  • خبرنگار :