سیدسعید شاهرخی دوشنبه ۱۸ اسفندماه در آیین بهرهبرداری از هفت پروژه میراث فرهنگی استان همدان که با دستور رئیس جمهور و حضور معاون سازمان میراث فرهنگی به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد، اظهار کرد: به موازات تکمیل پرونده ثبت جهانی هگمتانه و ارسال آن به سازمان جهانی یونسکو موانع نامبرده نیز رفع میشود و به عبارت دیگر انجام این کارها مانع روند کار نیست و همزمان با هم پیش میرود و امیدواریم در سال ۱۴۰۰ شاهد ثبت جهانی تپه هگمتانه باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در ادامه بیان کرد: امروز از مجموع ۳۲۰ پروژه که در سطح کشور با دستور ریاست جمهوری افتتاح شد، هفت پروژه متعلق به استان بود که با مبلغ ۶۱ میلیارد و اشتغال ۱۱۷ نفر افتتاح شد.
علی مالمیر ادامه داد: این پروژهها بخش کوچکی از پروژههای مرمتی بود که طی سالهای قبل انجام شد و بخشی از آن قبلا افتتاح شده است و بخش دیگری از آنها طی ماههای بعد افتتاح خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه همدان استانی است که تعدد بناهای تاریخی در آن بسیار بالاست و پراکندگی آن در سراسر استان وجود دارد، افزود: نگهداری و مرمت این بناها هزینهبَر است و در گام اول نیازمند مشارکت بخش خصوصی است.
مالمیر اضافه کرد: در گام بعدی دستگاههای متولی و مالک بنا بر اساس قانون موظف هستند برای بناهای واجد ارزش اعتبار پیشبینی کرده و با نظارت میراث فرهنگی بناها را مرمت کنند و گام بعدی این است که اداره کل میراث فرهنگی سهم بیشتری را از محل اعتبارات داشته باشد.
وی تصریح کرد: تمام بودجه استان همدان طی سالهای گذشته جذب شده است و در سال ۹۹ در حوزه آزادسازی حریم هگمتانه و موزه منطقهای حدود ۶۰ میلیارد اعتبار جذب کردیم که حدود ۲۱ میلیارد تومان برای تملک و آزاد سازی بخشی از عرصه هگمتانه صرف شد.
مالمیر در بخش دیگری درباره شرایط سفرهای نوروزی بیان کرد: بر اساس مصوبه ابلاغی سفر ایمن و مسئولانه در شهرهای آبی و زرد مشروط به اینکه اقامت در اماکن دارای مجوز میراث فرهنگی باشد اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه اقامت در آموزش و پرورش، کمپها، چادرها و خانه مسافرهای غیرمجاز غیرقانونی است، گفت: بحث ساماندهی خانه مسافرها کاری چند بخشی است و دستگاههای مختلف ذیمدخل هستند و در آخرین جلسه در استانداری همدان قرار شد با شدت بیشتری با این قضیه برخورد شود.
انتهای پیام