حسین بابایی در گفتوگو با ایسنا، درباره المان ساخته شده در مجموعه جهان کوچک شهر ملایر مطرح کرد: برای استحکام، مقاوم سازی و اجرای نمای این برج ۲۰ متری با قطر ۶.۴ متر در بزرگترین نقطه(پشت به پشت پره ها)، از اسکلت فلزی و از آجر پخته سنتی(قزاقی) استفاده شده است.
وی از تکمیل این برج ظرف ۴۰ روز آینده با اتمام نماکاری آن خبر داد و افزود: تاکنون بیش از ۱۰ اثر شاخص جهانی و ملی از جمله تخت جمشید، آکروپلیس، برج پیزا، آرامگاه حافظ و خیام و پل وِرسک در این مجموعه نصب شده و سی و سهپل، دیوار چین، باغ مشاهیر با نصب سردیسهای مشاهیر ایران و جهان، میدان شهدا با کتیبههای ایثار و شهادت، برج قابوس، اهرام ثلاثه مصر، بنای تاریخی کاخ خورشید و برج ایفل در حال تکمیل است.
بابایی با بیان اینکه برج گنبد قابوس یا میل گنبد، در شهر گنبد کاووس در استان گلستان واقع شده است، اظهار کرد: این برج به عنوان بلندترین برج آجری دنیا، در قرن چهارم هجری(۳۷۵ هجری شمسی) در زمان سلطنت شمس المعالی قابوس بن وشمگیر از پادشاهان آل زیار بنا شده و از زیباترین و باشکوهترین بناهای اوایل دوره اسلامی است. با وجود استفاده بسیار کم از عناصر تزئینی در این برج، دارای ساختاری متناسب، موزون، مستحکم و زیباست که نوعی احساس شکوه و زیبایی را به بیننده القا میکند.
بابایی به سه بخش پی، بدنه و گنبد این ساختمان اشاره و تصریح کرد: این برج روی هم رفته ۵۵ متر ارتفاع دارد، بدنه برج از خارج دارای ۱۰ پره مثلثی شکل است که به فواصل مساوی از یکدیگر و از پای بست بنا شروع و تا زیر گنبد قرار گرفتند.
شهردار ملایر در ادامه یادآور شد: بدنه بنا سراسر از آجرهای پخته قرمز رنگ ساخته شده که در نهایت پختگی و استحکام هستند و به علت تابش آفتاب در طول قرن ها به رنگ زرد طلایی زیبایی درآمده که خود بر زیبایی بنا افزوده است.
وی به قدمت ۱۰۰۰ ساله این برج اشاره و خاطرنشان کرد: این برج با بیش از ۵۰ متر ارتفاع، در مدت عمر بسیار طولانی خود دو بار زلزلههای شدیدتر از شش ریشتر را از سر گذرانده اما همچنان سالم، استوار و پا برجا ایستاده و به همین علت در یک نظرسنجی بین المللی از سوی شماری از معماران مشهور جهان، به عنوان بهترین اثر مهندسی تاریخ بشر انتخاب شده است.
انتهای پیام