جمیل نوخاصی در گفتوگو با باشگاه دانشجویان ایسنا، با بیان اینکه انجمنهای علمی دانشجویی از نهادهایی هستند که می توانند نقش موثری در توسعه علمی جامعه داشته باشند، اظهار کرد: بهرهگیری از خرد جمعی برای توسعه علم و فناوری یکی از رسالت های مهم این تشکلها به شمار میرود.
او ادامه داد: اگر دانشگاه را به عنوان کانون علم ،دانش و فرهنگ بدانیم که وظیفهاش تولید، تبیین و تعمیق علم، معرفت و فرهنگ در جامعه است، انجمنهای علمی دانشجویی به عنوان هستههای تخصصی در دانشگاهها هستند که نقش اساسی در پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانش ایفا می کنند و رشد آنها می تواند به پویایی علمی در دانشگاه کمک موثری کند.
نوخاصی درباره چالشها و مشکلات پیش روی این تشکلها نیز تاکید کرد: اولین و مهمترین چالش و مشکلی که اکثر انجمنهای علمی دانشگاهی با آن روبهرو هستند، نوپا بودن آنها و تجربه کم اعضا است. در بسیاری از دانشگاههای ایران تشکلی به نام انجمن علمی وجود ندارد، درصورتی که بودجهای برای این تشکل در نظر گرفته شده و گاهی گروهی از دانشجویان فعال شروع به تأسیس انجمن علمی رشته تخصصی خود می کنند که به نتیجه نمیرسد و فقط یک نام و تشکل بدون کارکرد باقی میماند.
وی گفت: کمبود یا نامشخص بودن بودجه، مشکل دیگری است که انجمنها با آن روبهرو هستند و برای بحث بودجه میتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که بهصورت ماهانه یا هر ترم تحصیلی و با توجه به فعالیتهای انجمن، مبلغی مشخص، در اختیار استاد مشاور و دبیر انجمن قرار دهند و در قبال آن قطعا انتظار خروجی مطلوب و درخور داشته باشند.
نوخاصی تصریح کرد: امکانات انجمنهای علمی بسیار کم است بهگونهای و اگر بخواهیم انجمن های علمی را با سایر تشکلهای دانشجویی مقایسه کنیم، دفاتر این تشکلها در حدی نیست که بتوان در آن فعالیتهای باکیفیت انجام داد و حداقل امکانات مورد نیاز که بقیه تشکلها دارند در آنها موجود نیست.
او همچنین با اشاره به ناآشنایی دانشجویان فعال در انجمنها با سیستم و کارهای اداری تصریح کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی آشنایی با فعالیتهای اداری و ارائه کتابچه یا بروشورهایی در این مورد و جلسه با مسئولان ذیربط و مرتبط با امور انجمنهای علمی میتواند کمک کننده باشد.
دبیر انجمن علمی دانشجویی کشاورزی و کارآفرینی دانشگاه رازی حضور افراد توانمند با روحیه کار گروهی بالا و دارای قدرت رهبری را از عوامل تحقق اهداف انجمنها ذکر کرد و گفت: ایجاد ارتباط قوی با اساتید و مسئولان بخشهای مختلف سازمانها، مراکز صنعتی و مراکز رشد میتواند به ارتقا و دیده شدن فعالیتهای انجمنها کمک موثری کند.
نوخاصی در پایان تاکید کرد: یکی از عوامل موفقیت این تشکلها، حضور دلسوزانه و موثر استاد مشاور انجمن است که با استفاده از دانش و تجربیات خود میتوانند دانشجویان را به حضور و فعالیت ترغیب کنند و به طور کلی حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی مسئولان مرتبط با امور انجمنهای علمی دانشجویی نقش مهمی در این زمینه دارد.
انتهای پیام