دکتر امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارشنبه ۱۳ اسفند در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری فارس در شیراز، به تشریح دستاوردهای وزارت ارتباطات و تحلیل موانع توسعه الکترونیک پرداخت.
ناظمی، گفت: زمانی برای توسعه اینترنت کشور دو انتخاب داشتیم؛ اینترنت کم کیفیت برای تعداد زیادی از افراد، یا اینترنت با کیفیت برای تعداد کم. ولی امروز دسترسی به اینترنت پر سرعت خصوصا در روستاها بسیار توسعه یافته است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: یادمان نرود که یک زمانی وزیر ارتباطات این کشور میگفت اینترنت ۱۲۸ کیلوبایت برای مردم کافی است و اینترنت ۳G و ۴G را منع کردند.
وی قوانین، مشکلات بانکی فرامرزی و عدم علاقهمندی سازمانهای دولتی برای استفاده از پلتفرم های نو را از مشکلات اصلی در مسیر توسعه شرکتهای نوپا برشمرد و افزود: هیچکدام از شرکتهای بزرگ حوزه دیجیتال کشور از پارکهای علم و فناوری رشد نکردند و متاسفانه این کمبود داستان موفقیت موجب دلسردی شرکتهای نوپا در پارکهای علم و فناوری میشود.
ناظمی ادامه داد: اولین برنامههای امایشی که در سالهای دور در کشور انجام شدند، شیراز را به عنوان مکان مناسبی برای توسعه مخابرات و صنایع الکترونیک تشخیص دادند. زیرا فرهنگ شیراز پذیرای فناوری نوین است و فکر مردم این شهر متحجر نیست. برای توسعه به غیر از ابزارهای مادی به فرهنگ توسعه نیز نیاز داریم.
وی در ادامه با ذکر مثال به تشریح ضعفهای شرکتهای دانشبنیان نوپا پرداخت و گفت: سالانه هزاران نفر از دانشگاههای آمریکا اخراج میشوند ولی فقط یک نفرشان بیل گیتس میشود. نرخ شکست در این حوزه بالاست به طور طبیعی نه شرکت از هر ده شرکت نوپا نمیتوانند تداوم یابند؛ ولی این شرکتها شکست نخورده اند.
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اکثر آنها یا در شرکتهای بزرگتر ادغام میشوند و یا ایده خود را میفروشند و این به معنای شکست نیست. متاسفانه چون شکست در ایران بد تعریف شده، در پارکهای علم و فناوری شرکتهای زیادی را میبینیم که سالهاست فعالیت میکنند ولی نه توسعه یافتهاند و ورشکست شدهاند. درحالی که در دنیا میگویند اگر پس از یکسال موفق نشدی، برو سراغ یک ایده دیگر.
به گزارش ایسنا، معاون وزیر ارتباطات، پیش از این نشست از نمایشگاه برگزار شده در پارک علم و فناوری شیراز بازدید کرد.
انتهای پیام