رئیس کمیته محیط زیست یونسکو:

شرط پایداری زمین مقدم دانستن حقآبه تالاب‌هاست

رئیس کمیته محیط زیست یونسکو، شرط پایداری زمین، منابع طبیعی، محیط زیست و مرتع را تقدم اختصاص حق‌آبه تالاب‌ها بر صنعت و کشاورزی دانست.

محمد درویش در بازدید از تالاب گمبان و بختگان بیان کرد: مردم محل گمبان باید تنها از حق‌آبه شرب از این تالاب زیبا استفاده کنند و مسئولان به نوعی معیشت مردم این منطقه را در اموری غیر از کشاورزی در این منطقه مدیریت کنند تا به احیای تالاب اقدام و وابستگی مردم منطقه را به کشاورزی بی رویه کاهش دهیم.

به گزارش ایسنا به نقل از تشکل دوستدار محیط زیست ارسنجان، درویش با بیان اینکه تالاب گمبان می‌تواند چشم اندازی زیبا و منحصر به فرد داشته باشد، افزود: آموزش‌های لازم را باید به مردم بومی منطقه داد تا مردم روستاهای شرق شهرستان ارسنجان از طریق امور جایگزین کشاورزی مجبور نباشند مواد شوینده و آلاینده را با شست وشوی خودرو، ظروف، فرش، لباس و...وارد این چشمه آب بسیار با ارزش  کنند.

رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) با انتقاد از وضعیت موجود چشمه و تالاب گمبان، افزود: متاسفانه گمبان در معرض تاخت و تاز بی‌رویه است و موتور پمپ‌ها به شدت حق‌آبه تالاب بختگان، طشک و گمبان را می‌ربایند و ما با این وضع نمی‌توانیم به آینده آبی ارسنجان امیدوار باشیم.

درویش همچنین با بیان اینکه سرمایه‌های خوبی در ارسنجان وجود دارد، افزود: سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی در ارسنجان می‌تواند پایلوت خوبی برای حفظ و احیای جنگل‌های ارزشمند بنه باشد و این جنگل‌ها باید با کمک جامعه محلی قرق شود.

او تاکید کرد: ارسنجان باید به سمت کاهش تعداد دام و ارتقای محصولات جایگزین برود و به فکر تولید عسل و فراوری گیاهان دارویی و محصولات ثانویه باشد. ارسنجان پتانسیل خوبی دارد تا موضوع زباله و موضوعاتی مرتبط مثل چرکابه و شیرابه را حل کند و پرچمدار تفکیک زباله از مبدا تا تبدیل نهایی باشد.

رئیس کمیته محیط زیست یونسکو خواستار طراحی اپلیکیشن‌هایی برای رفع مشکل زباله در دشت و جنگل این شهرستان شد و گفت: با این اقدام زمینه کارآفرینی جوانان این منطقه فراهم می‌شود.

درویش در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هر سایت تاریخی می‌تواند یک صندوق ارزی پایدار باشد، پیشنهاد کرد که  یک روز ملی ویژه ارسنجان در تقویم ثبت شود.

او همچنین با بیان اینکه جایی که جنگل وجود دارد قابلیت زیستی خوبی هم برای تنوع زیستی پرندگان وجود دارد، گفت: ارسنجان در نزدیکترین وضعیت ممکن به چند تالاب از جمله تالاب بختگان قرار دارد که می‌تواند جنگل‌ها را قرق، سگ‌های گله را حذف، امنیت مرتع را برقرار و آبشخورهایی برای پرندگان ایجاد کند که طی ۵ سال جمعیت پرندگان منطقه افزایش یابد.

رئیس کمیته محیط زیست یونسکو عنوان کرد: احیای کبوتر خانه‌های قدیمی در ارسنجان باعث حاصل‌خیزی خاک، کنترل آفات، کنترل حمله ملخ‌ها را به دنبال خواهد داشت. همچنین با یکسری اقدامات می‌توان حضور بیشتر پرندگان را شاهد بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99121309973
  • خبرنگار :