به گزارش ایسنا، مجلس از یکشنبه هفته گذشته کار بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ را شروع کرده است و پس از اتمام بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه و تعیین سقف درآمدها، وارد بررسی بخش هزینهای این لایحه شد.
در جلسه نوبت عصر امروز، نمایندگان در مصوبهای به شرکتهای آب منطقهای استانها و سازمان آب و برق خوزستان اجازه دادند هزینههای خرید و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند چاههای آب کشاورزی مجاز را تامین و اصل این تسهیلات را به صورت اقساط از صاحبان چاهها دریافت کنند.
در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه در بخش هزینهای، نمایندگان مجلس مصوباتی را برای اصلاح شبکه آب روستایی، اجرای طرحهای فاضلاب، اجرای طرحهای افزایش بهرهوری آب و ساماندهی رودخانههای کشور در سال آینده به تصویب رساندند.
در مصوبهای دیگر هم مقرر شد که بخشی از عوارض ارزش افزوده متعلق به شهرداریها و دهیاریها صرف ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و اجرای طرح کاهش آسیب های اجتماعی شود.
در ادامه بررسی های مربوط به بودجه، نمایندگان مجلس در مصوبهای ممنوعیت کشت برنج در مناطق مختلف کشور در سال آینده را لغو کردند.
همچنین با موافقت نمایندگان به دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و فناوری و پارک های علم و فناوری اجازه داده شد که از تسهیلات بانکی برای خرید تجهیزات صرفاً تخصصی و به روزرسانی آزمایشگاه ها و کارگاه های خود استفاده نمایند.
در مصوبه ای دیگر، ساز و کار جبران مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش سازمان های حمایتی از طریق پرداخت وام دانشجویی تعیین شد.
بر این اساس مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور نسبت به اعتبارات مندرج در این قانون در قالب وام از طریق صندوق رفاه دانشجویان در اختیار این افراد قرار می گیرد. اقساط وام های مذکور پس از فراغت از تحصیل و اشتغال به کار افراد، پرداخت می شود. دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مزبور و فرزندان رزمندگان معسر در اولویت دریافت وام می باشند.
در ادامه جسله علنی نوبت دوم، نمایندگان تصویب کردند که ۳۰ درصد منابع حاصل از تبلیغات پخش مسابقات ورزشی به وزارت ورزش و جوانان برای کمک به فدراسیون های ورزشی و ۷۰ درصد آن در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.
همچنین وزارت آموزش و پرورش مکلف شد تا اعتبارات مربوط به تامین سرانه دانش آموزی را بدون کسر هرگونه وجهی به حساب مدارس سراسر کشور واریز کند.
نمایندگان منابعی هم به منظور توسعه عدالت آموزشی، نوسازی، مقاومسازی و خرید تجهیزات برای مدارس روستایی و مناطق محروم و خوابگاه های دانشآموزی کمیته امداد امام خمینی (ره)، در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دادند.
مجلس در مصوبهای دیگر با توسعه و تقویت زیر ساخت های ردههای نیروهای مسلح در مناطق محروم هم موافقت کرد.
بر این اساس اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته که از نیروهای مسلح کسر می شود برای توسعه و تقویت زیر ساخت های ردههای نیروهای مسلح در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از طریق شورای برنامه ریزی استان به آنان اختصاص و در آن استان هزینه میشود.
در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه، با اختصاص ۴٠٠ میلیارد تومان برای کاهش تصادفات و مرگ و میر در سال آینده موافقت شد.
براساس آن منابع حاصله از محل ۴٠٠ میلیارد تومان دریافتی از اصل حق بیمه شخص ثالث توسط شرکتهای بیمهای در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان اورژانس کشور قرار میگیرد تا در امور منجر به کاهش تصادفات و مرگ و میر، هزینه شود. بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف به نظارت بر اجرای این بند است.
در جلسه علنی نوبت سوم هم نمایندگان مجلس در مصوبهای نحوه هزینه کرد مبالغ حاصل از افزایش ۵درصدی تعرفه جریمه های رانندگی در سال ۱۴۰۰ را تعیین کردند.
همچنین با موافقت مجلس مقرر شد که تخلفات و جریمههای رانندگی از طریق پیامک به مالکان خودروها اعلام شود و هزینه پیامکها از آنها دریافت شود. براین اساس، کارور (اپراتور)های تلفن همراه موظفند هزینه پیامکها را در قبوض تلفن همراه مالکان وسیله نقلیه درج و مبالغ مربوطه را از آنها دریافت کنند.
در مصوبهای دیگر هم نمایندگان با اختصاص ٣۵٠ میلیارد تومان برای تأمین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر جرائم غیرعمد موافقت کردند.
در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه در بخش هزینهای در نوبت سوم جلسه علنی، نمایندگان در مصوبهای با اختصاص دوهزار میلیارد تومان برای تقویت توان عملیاتی نیروی انتظامی موافقت کردند.
در مصوبهای دیگر مقرر شد در صورت عدم اجرای تصمیم مراجع حل اختلاف از سوی دستگاههای اجرائی بعد از گذشت ١٨ ماه، از اعتبارات بودجه سنواتی دستگاه، مبلغ مربوطه کسر و به اعتبارات دستگاه اجرائی ذینفع اضافه میشود.
همچنین نمایندگان با اختصاص حدود ۶٠ میلیارد تومان از عوارض خروج از کشور جهت بهسازی محیط روستاهای مرزی موافقت کردند.
با موافقت نمایندگان مجلس در مصوبهای دستگاههای اجرایی به جز مراکز امنیتی را مکلف کردند اطلاعات ساختمانها، فضاهای اداری و غیراداری، املاک و سایر اموال و داراییهای غیرمنقول از جمله انفال در اختیار خود را تا انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰ در سامانه جامع اموال دستگاههای اجرایی (سادا) ثبت و تکمیل کنند.
نمایندگان در مصوبهای به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه دادند تا سقف ١٧ هزار و ۶٠٠ میلیارد تومان از اموال و داراییهای دولت را از طریق حراج عمومی در بورس املاک و مسکن و یا از طریق مزایده عمومی در سامانه تدارکات الکترونیک دولت به فروش رساند.
در مصوبهای دیگر دستگاههای اجرایی به جز مراکز امنیتی را مکلف کردند اطلاعات ساختمانها، فضاهای اداری و غیراداری، املاک و سایر اموال و داراییهای غیرمنقول از جمله انفال در اختیار خود را تا انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰ در سامانه جامع اموال دستگاههای اجرایی (سادا) ثبت و تکمیل کنند.
در جلسه علنی نوبت سوم امشب (سهشنبه) رئیس مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه، حکم مربوط به نحوه افزایش حقوقها در سال ۱۴۰۰ را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق برگرداند.
محمد باقر قالیباف همچنین اعلام کرد: مجلس فردا (چهارشنبه) در سه شیفت کاری و روز پنجشنبه در نوبت صبح برای ادامه رسیدگی به جزییات لایحه بودجه تشکیل جلسه خواهد داد.
حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه علنی نوبت دوم امروز بیانیه ۱۹۵ نماینده مجلس در مورد تصمیم گیری برای لوایح «قواعد گروه اقدام ویژه مالی» موسوم به FATF را قرائت کرد.
در این بیانیهای تاکید شده است که که با شروع بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی «نشانیهای غلط» داده شده و مشکلاتی همچون عدم راهاندازی اینستکس، عدم امکان انعقاد قرارداد برای خرید ایرباس، عدم امکان خرید واکسن و عدم امکان پرداخت به مربیان فوتبال و از همه مهمتر نوسانات و افزایش نرخ ارز، به FATF ربط داده شده است.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
سعیدی: سوختبری نه یک اختیار بلکه یک اجتناب تاریخی است
صباغیان: در تصویب بودجه به همسان سازی حقوق بازنشستگان توجه شود
هشدار زنگنه نسبت به زیر سوال بردن دستاوردهای نظام توسط نمایندگان
نقدعلی: به آنهایی که به خطاهای احتمالی نمایندگان دل بستهاند، میگویم کور خواندهاید
سلیمی: اگر FATF صادق است اطلاعات ترور شهید سلیمانی را ارائه کند
انتقاد سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی از بیانیه نمایندگان در مورد AFTF
رحیمی جهان آبادی : برای کاهش فشارها چاره ای جز پیوستن به FATF وجود ندارد
انتهای پیام