به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس، دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه گفت که علیرغم رد شدن دعوت اتحادیه اروپا برای مشارکت در نشستی با آمریکا و دیگر اعضای اصلی توافق هستهای از سوی ایران، هنوز مایل به مذاکره با ایران درباره توافق هسته ای است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به بهانه ناقص بودن این توافق، آمریکا را از آن خارج کرد.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که این کشور از مخالفت ایران «مایوس» شده است اما نسبت به زمان و فرمت مذاکره با ایران منعطف است و تصمیم ایران برای رد کردن دعوت اتحادیه اروپا را به عنوان بخشی از یک روند دیپلماتیک تلقی می کند.
این مقام آمریکایی که اجازه نداشت نامش فاش شود، افزود که کشورش در این مسیر با دیگر اعضای توافق هسته ای از جمله انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه و چین در این باره رایزنی خواهد کرد.
دولت بایدن پیش تر در ماه جاری اعلام کرده بود که دعوت اتحادیه اروپا را برای شرکت کردن در نشستی با حضور اعضای توافق هسته ای می پذیرد.
بر اساس این گزارش، اظهارات این مقام آمریکایی در پی این مطرح می شود که سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام کرد: با توجه به مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی ایران زمان را برای برگزاری جلسه غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگکننده اروپایی برجام مناسب نمیداند.
او در یک موضعگیری مطبوعاتی با اعلام مطلب فوق، تاکید کرد: هنوز هیچ تغییری در مواضع و رفتار ایالات متحده صورت نگرفته و دولت بایدن نه تنها سیاست شکستخورده فشار حداکثری ترامپ را کنار نگذاشته، بلکه حتی تعهد خود به اجرای کلیات وظایفش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام ننموده است.
وی گفت: اجرای تعهدات همه طرفها در برجام موضوع مذاکره و بدهبستان نیست و همه بدهبستانها ۵ سال پیش انجام شده است. مسیر پیش رو بسیار روشن است: آمریکا باید به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه خود خاتمه دهد و به تعهدات برجامی خود بازگردد. این امر نه به مذاکره احتیاج دارد نه به قطعنامه در شورای حکام!
این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران عمل را با عمل پاسخ خواهد داد و همانگونه که متناسب با رفع تحریمها، به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت، به اقدامات و رفتارهای خصمانه نیز به همان شکل و صورت پاسخ خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به رایزنیهای نزدیک خود با کشورهای عضو کنونی برجام و نیز با آقای بورل به عنوان هماهنگکننده برجام به صورت دوجانبه و چندجانبه ادامه خواهد داد.
انتهای پیام