حجت الاسلام مهدی مهریزی دبیرعلمی کنگره سیدمرتضی علم الهدی امروز در نشست خبری آئین رونمایی از آثار کنگره بین المللی سیدمرتضی علم الهدی، عنوان کرد: مؤسسه دارالحدیث از سال ۱۳۸۰ برپایی بزرگداشت برای عالمان شیعه را در دستور کار خود قرار داد و کنگره هایی با محوریت حضرت عبدالعظیم(ع)، ابوالفتوح رازی و مرحوم کلینی برگزار کرده است. مرکز پژوهش های آستان قدس رضوی در کنگره رازی و سید مرتضی نقشی مهم و بزرگی ایفا کرده است.
وی با بیان اینکه این کنگره بینالمللی به مناسبت بزرگداشت هزاره رحلت سید مرتضی علمالهدی برگزار شده است، اظهار کرد: از سال ۹۳ مطالعاتی پیرامون شخصیت مرتضی علمالهدی آغاز شد و بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس نیز تلاشهای علمی فراوانی در خصوص این شخصیت انجام داد.
وی با اشاره به اینکه سید مرتضی همزمان با عالمان بزرگی زندگی میکرد که بسیار در تثبیت فرهنگ و علوم اسلامی شیعه تأثیرگذار بودند، افزود: سید مرتضی با همه تاکید بر معتقدات شیعه اهل تفاهم مذهبی بود و شاگردان و اساتید اهل سنت نیز داشته است و اهل سنت نیز با ویژگی دارعلم بودن از ایشان یاد می کنند همچنین ایشان شخصیتی فراملی و فرامذهبی داشته اند.
وی با بیان اینکه تمبر یادبود، ثبت در یونسکو در سال ۲۰۱۵ در فهرست شخصیتهای جهانی، نشست ها متعدد و... از جمله تلاش های هفت ساله این کنگره است، افزود: سیدمرتضی آثار متعددی درحوزه ها کلام، قرآنی، حدیثی و ... دارد که اثر چاپ علمی از آنها وجود نداشت. در بخش تصحیح آثار در ۴۰ جلد این آثار رونمایی و عرضه میشود.
دبیر علمی کنگره بینالمللی سید مرتضی افزود: آیین رونمایی از آثار کنگره بینالمللی سید مرتضی علمالهدی با سخنرانی آیتالله جوادی آملی، آیتالله ریشهری، حجتالاسلاموالمسلمین مروی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی، مدیرعامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نیز در این نشست عنوان کرد: سید مرتضی حلقه وصل دوران شیخ مفید و شیخ طوسی و شخصیتی جامع الاطراف و کم نظیر در عرصه فقه، ادب اسلامی، کلام و...است
وی افزود: عقلانیت دینی، تقریب مذاهب اسلامی از باور مندی های ایشان است که در آثار و شخصیت ایشان نمایان است و رهبر معظم انقلاب نیز در رابطه با این شخصیت بزرگ دو توصیه درباره احیای آثار و تحلیل شخصیت و اندیشه شان به ویژه در مباحث تاریخی و ریشه شناسی دارند.
حجتالاسلاموالمسلمین مرویان حسینی تأکید کرد: در این زمینه مؤسسه دارالحدیث با اشراف آیتالله ریشهری گام اول را آغاز کرد و در طی ۶ سال گذشته کار ارزشمندی را آغاز کردند و بیش از ۴۰ جلد از آثار سید مرتضی را تحقیق و بررسی قرار دادند که با درخواست مؤسسه دارالحدیث تولیت آستان قدس رضوی نیز در بررسی آثار همکاری کرد و در این میان بنیاد پژوهشهای اسلامی بازخوانی آثار نهایی را عهدهدار شد.
وی با بیان اینکه آستان قدس به احیای آثار دانشمندان اسلام نگاه ویژهای دارد، تصریح کرد: پژوهش احیای آثار مفاخر اسلام باید با دقت نظر و توجه کافی خوبی صورت بگیرد و در این میان باید گفت که سید مرتضی در نظامسازی معارف و ارزشهای اسلامی نقش مهمی داشته است.
انتهای پیام