پارلمان کانادا رفتار با مسلمانان اویغور را "نسل‌کشی" اعلام کرد/ پکن محکوم کرد

مجلس کانادا با ۲۶۶ رای موافق و بدون هیچ مخالفتی کمپین چین درخصوص "بازداشت گسترده، کار اجباری و عقیم‌سازی اجباری مسلمانان اویغور" در منطقه سین‌کیانگ را به عنوان یک "نسل‌کشی" به رسمیت شناخت. چین با رد این اتهام این اقدام را به شدت محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، این رای احتمالا جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا را تحت فشار خواهد گذاشت تا موضع سفت و سخت‌تری نسبت به چین اتخاذ کند. ترودو و اکثر اعضای کابینه‌اش در جلسه رای‌گیری روز دوشنبه غایب بودند.

این اقدام غیرالزام‌آور همچنین از کمیته بین‌المللی المپیک می‌خواهد تا اگر چین آزار و اذیت اویغورها و دیگر گروه‌های اقلیت قومی را متوقف نکرد، بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ را از پکن به شهر دیگری منتقل کند.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که پکن این اقدام را رد و محکوم کرد و نارضایتی خود را به طرف کانادایی ابلاغ کرده است.

ترودو تمایلی به استفاده از واژه "نسل‌کشی" نداشته و آن را یک واژه جانبدارانه و ناعادلانه می‌داند و تاکید دارد که تلاش برای دستیابی به یک اجماع وسیع در بین متحدان غربی درخصوص مسائل حقوق بشری بهترین رویکرد خواهد بود.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید اقدامات چین علیه مسلمانان اویغور در سین‌کیانگ را یک "نسل‌کشی" اعلام کرده بود.

این در حالی است که چین تمامی اتهامات بدرفتاری در سین‌کیانگ را رد می‌کند.

"کونگ پیو"، سفیر چین در اوتاوا در آستانه رای‌گیری روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفته بود: کشورهای غربی در جایگاهی نیستند که بگویند وضعیت حقوق بشری در چین چگونه است. به هیچ وجه هیچ "نسل‌کشی" در سین‌کیانگ وجود ندارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99120503238
  • خبرنگار : 71477