به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بر اساس گزارش رسانه خبری "Myanmar Now"، در جریان تیراندازی پلیس میانمار علیه معترضان در خلال اعتراضات روز شنبه در شهر ماندالای علیه کودتای اول فوریه ارتش، دست کم دو معترض به ضرب گلوله کشته شدند.
دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس در توئیتی نوشت: تیراندازی علیه معترضان صلح طلب در میانمار بر خلاف ارزشهای حقوق بشری و انسانی است. ما با شرکای بینالمللی به دنبال اقدامات بیشتر علیه عاملان این تیراندازی هستیم و میخواهیم اقداماتی را بابت سرکوب مخالفان و تضعیف دموکراسی در میانمار انجام دهیم.
در همین حال، وزارت خارجه آمریکا و سازمان ملل نیز این گزارش مربوط به تیراندازی در میانمار علیه معترضان را محکوم کرده و ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توئیتی نوشت: ما به شدت نگران گزارشهای مربوط به تیراندازی نیروهای امنیتی "برمه" علیه معترضان و تداوم بازداشتها و ارعاب آنها و سایرین در میانمار هستیم.
وی ادامه داد: ما در کنار مردم برمه هستیم و از آنها حمایت میکنیم.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در توئیتی نوشت: من استفاده از خشونت مرگبار در میانمار را محکوم میکنم. استفاده از نیروی کشنده، ارعاب و ترساندن معترضان صلح طلب غیرقابل قبول است. همه حق برگزاری و حضور در تجمعات صلح آمیز را دارند. من از تمامی طرفهای دخیل در اوضاع میانمار میخواهم تا به نتایج انتخابات سال گذشته میلادی پارلمانی در میانمار احترام گذاشته و به حکومت مدنی برگردند.
اول فوریه سال جاری میلادی، ارتش میانمار با سرنگونی دولت مدنی آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور وضعیت فوقالعاده یکساله در میانمار وضع کرد و بسیاری از سیاستمداران حزب حاکم و سوچی را بازداشت کرده است.
ارتش میانمار علت این کودتا را عدم رسیدگی به شکایت مربوط به تقلب گسترده در انتخابات پارلمانی سال گذشته میلادی از سوی دولت مدنی میداند. از زمان کودتا، اعتراضات گسترده و جنبش نافرمانی مدنی در سراسر میانمار شکل گرفته است.
انتهای پیام