علیرضا آشناگر استاندار سمنان در دیدار با سیاوش امیر مکری ، مدیرعامل شرکت فرودگاههای ناوبری هوایی ایران اظهار کرد: در استان سمنان و شهرستانهای سمنان و شاهرود، دو فرودگاه خوب و با ظرفیت وجود دارد اما استفاده مناسبی از آنها بهعمل نمی آید.
وی ادامه داد: علیرغم آغاز پروازهای مسافرتی به تهران و مشهد از فرودگاههای استان اما با شیوع کرونا متاسفانه پروازی از دو فرودگاه استان به انجام نرسیده است.
استاندار سمنان با بیان اینکه فرودگاه بین المللی شهدای شاهرود، یکی از فرودگاه های مجهز و با کیفیت کشور است افزود: فرودگاه شهدای سمنان نیز یکی از فرودگاههای خوب استان است که در تلاش هستیم تا ایرادات جزئی باقیمانده را جهت برقراری پروازهای مختلف از این نقطه به انجام برسانیم.
آشناگر اضافه کرد: عملیات ساخت ترمینال جدید فرودگاه شهدای سمنان در مراحل پایانی است و بزودی به پایان خواهد رسید.
وی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان سمنان و فاصله ی شهرهای این استان تا مرکز کشور ، برقراری پروازهای مسافرتی به مقصد کیش ، قشم ، مشهد و ...امری بدیهی به نظر می رسد.
استاندار سمنان با بیان اینکه راه اندازی ایر تاکسی ها نقش مهمی در توسعه ی گردشگری و صنعت خواهد داشت. تصریح کرد: با توجه به فاصله نسبتا زیاد شهرستان شاهرود تا تهران ، راه اندازی ایر تاکسی و ... توجیه اقتصادی دارد.
آشناگر از آمادگی استان برای فعال سازی فرودگاه های استان ، خبر داد و خاطرنشان کرد: فرودگاه بین المللی شهدای شاهرود دارای ظرفیتهای بسیار فراوانی است که لازم است مسئولان شرکت فرودگاه های کشور به این فرودگاه توجه خاص کنند.
پیشرفت 90درصدی پروژه ترمینال جدید فرودگاه سمنان
همچنین حسن سعدالدین مدیر کل دفتر برنامه ریزی ، نوسازی و تحول اداری استانداری سمنان از پیشرفت 90درصدی پروژه ترمینال جدید فرودگاه سمنان خبر داد و گفت: ایتن پروژه به زودی آماده بهرهبرداری میشود.
وی با بیان اینکه تا کنون اقدامات بسیار خوبی بهمنظور تکمیل و تجهیز دو فرودگاه سمنان و شاهرود به انجام رسیده افزود: در سال گذشته و طی تفاهم با یک شرکت خصوصی مقرر گردیده بود تا در ایام نوروز ۱۳۹۹ با انجام برنامههای مختلفی شاهد فعال سازی بیش از پیش فرودگاه سمنان باشیم که شیوع کرونا سبب توقف این برنامه گردید.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی ، نوسازی و تحول اداری استانداری سمنان با بیان اینکه با تکمیل ساختمان مرتبط با حفاظت فرودگاه ، دیگر مشکل زیر ساختی در فرودگاه سمنان وجود نخواهد داشت، اظهار کرد: تا پیش از شیوع کرونا، ۴۵ پرواز مسافرتی از سمنان به مشهد به انجام رسید.
لزوم ایجاد امکان سوختگیری در فرودگاه سمنان
وی ادامه داد: استاندار سمنان ، تکمیل ، تجهیز و راه اندازی دو فرودگاه استان را در اولویت برنامههای خود قرار داده اند و به بنده ماموریت داده اند تا پایان پروسه کامل بهره برداری از فرودگاه سمنان ، امور مربوطه را پیگیری کنم.
سعدالدین با بیان اینکه عملیات ساخت ترمینال فرودگاه سمنان با ۱۵۰۰ متر زیر بنا و پیشرفت بالا هم اینک در حال انجام است تصریح کرد: اقدامات مربوط به ساختمان حفاظت و اسکان این مجموعه با مساحت ۹۰۰ متر در حال انجام است.
وی ایجاد امکان سوختگیری هواپیما در فرودگاه سمنان را امری ضروری خواند و گفت: از مدیران ارشد شرکت فرودگاه های کشور انتظار داریم به فرودگاه سمنان صرفا بهعنوان یک فرودگاه مستقر در یک شهر نگاه نکنند ، بلکه می توان از این امکان جهت انجام امور پدافندی فرودگاه های تهران و معین این فرودگاهها در مواقع خاص و بحران بهره گرفت.
ایجاد امکان هواپیماهای بوئینگ در فرودگاه سمنان
سعدالدین با اشاره به اجرای برخی برنامههای تکمیلی در فرودگاه سمنان گفت: باند فرودگاه سمنان با کمک همکاران عزیز معاونت عملیات شرکت فرودگاه ها به ۳۱۰۰ متر رسیده است که به این ترتیب امکان نشست و برخاست هواپیماهای بوئینگ نیز در این فرودگاه مهیا شده است.بر اساس اقدامات زیر بنایی انجام شده می توانیم بگوییم که باند فرودگاه سمنان جدید ترین باند فرودگاهی کشور است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی ، نوسازی و تحول اداری استانداری سمنان افزود: سالانه بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر زائر سرزمین عتبات و ۱۲۰۰ نفر حاجی بهمنظور انجام اعمال حج از استان سمنان به سرزمین وحی و عتبات عالیات مشرف می شوند که با ایجاد مجوزهای لازم می توان این پروازها را از داخل استان به انجام رساند که بی تردید نقش مهمی در کاهش میزان ترافیک فرودگاه های تهران در ایام خاص سال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در صورت ایجاد امکان پروازهای با مقصد عتبات و حج ، برخی شهروندان استانهای همجوار تمایل دارند تا از فرودگاههای استان جهت انجام این سفر استفاده شود..
سعدالدین با بیان اینکه مساعدتهای مناسبی جهت تکمیل تجهیزات ناو بری فرودگاه سمنان به انجام رسیده است اظهار کرد: تجهیزات مخابراتی فرودگاه سمنان تکمیل و نصب گردیده و همچنین ساختمان ایمنی و آتش نشانی نیز تمام شده است . همچنین اختصاص یک دستگاه ماشین آتش نشانی بروز و مناسب از ملزومات فرودگاه سمنان است.
وی از ایجاد استخر دخبره آب و پست برق اضطراری در فرودگاه سمنان خبر داد و گفت: دو فرودگاه استان ، زیر ساختهای عملیاتی فرودگاهی کشور را بهصورت کامل دارا هستند.
وی با بیان اینکه عملیات ساخت ترمینال جدید فرودگاه سمنان با پیشرفت ۹۰ درصدی در حال انجام است و بزودی به بهره برداری خواهد رسید ادامه داد: با تکمیل ترمینال جدید فرودگاه سمنان ظرفیت پذیرش مسافر در این فرودگاه تا ۲۰۰هزار نفر در سال افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه استقبال مسافران از پروازها نقش موثری در توسعه و فعالیت بیش از پیش فرودگاهها دارد خاطرنشان کرد: تا پیش از کرونا و در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۶۰۰ نفر مسافر از امکانات فرودگاه شهدای سمنان استفاده کردند.
سیاوش امیرمکری، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران نیز گفت: پیشرفت فرودگاه سمنان با تلاش مسئولان ملی و استانی در سال های گذشته چشمگیر و قابل توجه بوده است.
وی با بیان اینکه در فرودگاه سمنان یکی سری کارها باقی مانده که برای تکمیل آن در اسرع وقت اقدام شود افزود: کرونا به طور قطع تمامخواهد شد و باید از هم اکنون ظرفیت فرودگاه کشور را برای انجام سفرها آماده کنیم.
فرودگاه های کشور صاحب ایرتاکسی می شوند
امیرمکری خاطرنشان کرد: برای سال آینده تکمیل ترمینال جدید و محوطه سازی فرودگاه سمنان در قسمت های مختلف به سرانجام می رسد.
وی گفت: اگر مطالعه ساخت ساختمان استقرار کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فرودگاه سمنان انجام شده است ، روند اجرای این طرح در دستور کار قرار گیرد.
ایم مدیر مسوول افزود: در ارتباط با جایگاه سوخت فرودگاه سمنان و ساختمان هواشناسی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران به غیر از در اختیار قرار دادن زمین برای ساخت و همراهی با هواشناسی برای چگونگی انجام طرح، تعهد دیگری ندارد.
وی از مسئولان استانی خواست به طور ویژه برای ساخت ساختمان هواشناسی و جایگاه سوخت فرودگاه سمنان پیگیری های لازم را انجام دهند.
مدیرعامل فرودگاه های کشور اظهار کرد: فعالیت ایرتاکسی با ظرفیت حداکثر ۲۰ مسافر در فرودگاه های کشور در دستور کار است.
انتهای پیام