ستاره بازی
فیلم ستاره بازی ساخته جدید هاتف علیمردانی درباره بحرانهای پس از مهاجرت است و در خارج از کشور فیلمبرداری شده است.
موضوع فیلم
ستاره بازی فیلمی بر اساس واقعیت تلخ زندگی یک خانواده مهاجر به آمریکا و هجوم مشکلات روحی و روانی آنها که در نهایت طلاق، اعتیاد دختر خانواده و خودکشی آن را به دنبال دارد.
نقد کارشناسی
یک منتقد سینما در خصوص این فیلم به ایسنا، گفت: ستاره بازی دچار سرگردانی کارگردان در نوع ژانر فیلم مواجه شده و مشخص نیست موضوع روانشناسی و فروپاشی یک فرد است یا یک ملودرام اجتماعی است که به خانواده مهاجر می نگرد یا قرار است در خصوص تفاوت های فرهنگی دو جامعه ایران و آمریکا آشنا شویم.
رضا هاشمی زاده با بیان اینکه هرچند در فیلم گفته می شود که براساس رویداد واقعی ساخته شده است اما به نظر میاد به دلیل حفره های زیاد فیلمنامه مخاطب نمی تواند این وضعیت کاراکتر اصلی را درک کند، تصریح کرد: دلیل اعتیاد، رفتارها و بهم ریختگی ها بسیار مشخص نمی شود و از هم گسیختگی شخصیتی را نمی توان درک کرد.
وی با اشاره به اینکه تنهایی و بی کسی در این فیلم بسیار واضح نیست و دلیل این حیرت و سرگشتگی ها مشخص نیست، خاطرنشان کرد: هرچند کارگردان تلاش کرده نوع روایت خود را از لحاظ خطی دربیاورد و بسیار جاها برای پریشانی فرد پرسه زدن در خیابان ها را به نمایش گذاشتند.
هاشمی زاده در پایان گفت: تلاش زیادی شده در این فیلم که پریشانی فرد را به مهاجرت ارتباط دهند در حالی که این موضوع می توانست در هرجای دنیا اتفاق بیفتد.
بی همه چیز
محسن قرایی که قبلتر او را با کارگردانی فیلم «سد معبر» به یاد داریم حالا بعد از فیلمنامه تحسین شده «قصر شیرین» که برایش سیمرغ جشنواره را هم به بار آورد، قصه جسوری را در «بیهمهچیز» به تصویر کشیده است.
موضوع
داستان فیلم بی همه چیز در روستایی در دوران قبل از انقلاب جریان دارد که در آن فردی خانزاده با نام امیر (با بازی پرویز پرستویی) به عنوان قاضی محلی در روستا فعالیت میکند و به خاطر سابقه خوبی که داشته، مردم به او اعتماد کامل دارند و بخش مهمی از کارهای روستا را به امیر سپردهاند. حال پس از سالها یکی از اهالی روستا با نام لیلی که از روستا به خاطر تهمت مردم به فاحشه بودن رفته، به عنوان اشراف زاده به روستا برمیگردد و به مردم وعده میدهد که در صورت کشتن امیر، پول زیادی به آنها خواهد داد. داستان بی همه چیز روایت وسوسهای است که مردم بعد از این پیشنهاد دچار آن میشوند.
نقد کارشناسی
یک منتقد سینما در خصوص این فیلم به ایسنا، گفت: بی همه چیز فیلمی اقتباس شده از نمایشنامه خارجی است که داستان آن در یک شهر رخ می دهد و برای ایرانی کردن آن به دهه ۳۰ باز می گردد و مکان آن مشخص نیست.
رضا هاشمی زاده با بیان اینکه در این اقتباس فیلم موفقیت آمیز نبوده و کاراکترها چنان عمیق نیستند که بتوانیم با آن ها ارتباط برقرار کنیم، تصریح کرد: هرچند عناصر بازیگران مشهور، فیلمبرداری مناسب، کارگردانی موفق استفاده شده اما فیلمنامه مناسب نبود.
وی با اشاره به اینکه لایه اجتماعی این فیلم نشان می دهد که مردم منطقه منفعت طلب بوده و و براساس منافع خود قهرمانشان را به اعدام محکوم می کنند، خاطرنشان کرد: مردم را نمی توان محکوم کرد زیرا از یک طرف معدن تعطیل شده و از یک طرف مورد حمله ملخ قرار گرفته اند و برای منفعت شان نیز رنگ عوض می کنند و در صحنه اعدام به خوبی این موضوع نمایان شده است.
این منتقد سینما در پایان با بیان اینکه چون کارگردان خواسته به اقتباس وفادار بماند نتوانست در بومی کردن آن چندان موفق باشد و استفاده از نمادها هم چندان به شکل دادن موضوع کمک نمی کند، گفت: طنز، خشنوت و سیاست و انتقام در این فیلم در یک قاب گنجانده شد اما نتوانستند فیلم خوبی را از آب دربیاروند و می توان آن را فیلمی متوسط دانست.
برنامه امروز ۲۲ بهمن
"رمانتیسم عماد و طوبا" و یدو" چهارشنبه ۲۲ بهمن ماه به ترتیب در ساعت های ۱۵ و ۱۸ در سینما ستاره جنوب بندرعباس و "یدو " و "رمانتیسم عماد و طوبا"در ساعت های ۱۵ و ۱۸ در سینما ستاره شهر بندرعباس به اکران درخواهد آمد.
انتهای پیام