مجدالدین معلمی معاون حوزه هنری قم، در گفتوگو با ایسنا گفت: دستاوردهای هنر در دوران انقلاب اسلامی بسیار گسترده و متنوع است. شاید مهمترین نکتهای که بتوان روی آن دست گذاشت زدودن ابتذال از سیمای هنر و حرکت به سوی هنری انسانی، اخلاقی و مردمی است. در حوزههای مختلف هنری اعم از سینما، موسیقی، هنرهای ادبی، هنرهای تجسمی و... سیر صعودی و کمالگرایی مشهود است.
وی ادامه داد: بر هیچ کس پوشیده نیست که انقلاب اسلامی هنر را ارتقا و تعالی بخشید. هنر در دوران طاغوت ستمشاهی، هنری ظاهرگرا و ابزاری تفننی بوده است اما با پیروزی انقلاب اسلامی هنر نجیب، عمیق و مفهومی رشد پیدا کرد.
معلمی با تاکید بر این که هنر در دوران انقلاب اسلامی از یک کالای لوکس و تجملاتی عبور کرد، گفت: انقلاب اسلامی کارکرد تازهای به هنر بخشید و جایگاه هنرمند را ارتقا داد. نگاهی که در هنر پس از انقلاب به وجود آمد توجه به ذات هنر و هنرمند فارغ از جنبههای مالی، جنسیتی، شهوانی و... بود. هنری که در خدمت آموزههای اخلاقی، انسانی و دینی قرار میگیرد هنر مقدس میشود و از ذهن هنرمند متعهد سرچشمه میگیرد. این نوع نگاه موجب تولید بیشتر و رشد روز افزون آثار هنری شده و برای انتقال اندیشه و خلاقیتهای ذاتی هنرمندان فرصتی تازه ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: هنرمند اگر به درستی آموزش ببیند، اساتید خوب داشته باشد، اهل مطالعه، دقت و اخلاقمدار باشد قطع به یقین در مسیر هنر متعهد و انقلابی قرار خواهد گرفت و این چیزی نیست که به صورت سازمانی و ارگانی بتوان به آن دست یافت. اگر هنرمند متعهد و کاربلد تربیت شود به خودی خود می توانیم شاهد تولید آثار هنری متناسب با مبانی و مفاهیم انقلاب اسلامی باشیم.
سرپرست حوزه هنری استان قم تصریح کرد: راه های انتقال پیام و آرمانهای انقلاب اسلامی به نوجوانان و جوانان بسیار زیاد است اما اگر این پیام با زبان هنر و در قالب آثار هنری منتقل شود قطعاً اثرگذاری و ماندگاری بیشتری خواهد داشت و موجب تداوم و رشد این شجره طیبه خواهد شد.
وی بیان کرد: هنرمندان و اهالی فرهنگ از نخستین کسانی بودند که در صف مبارزه با رژیم ستمشاهی قرار گرفتند و امروزه بخش مهمی از خاطرات ما از مبارزات انقلاب، به آثاری گره خورده است که در ایام پیروزی انقلاب اسلامی توسط هنرمندان متعهد، دغدغهمند و انقلابی به تولید رسیده است. هنوز موسیقی و اشعار انقلابی در خاطرات ما طنینافکن است. همچنان فیلمهایی که در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی تولید شده است زیباترین و جذاب ترین تولیدات انقلابی هستند و اگر به تک تک رشتههای هنری رجوع کنید از این دست تولیدات بسیار چشمگیر است.
معلمی در خصوص هنر در استان قم گفت: قم را در کشور و در عرصه بینالمللی با انقلاب میشناسند. اما متاسفانه هنر قم که پس از انقلاب رشد و درخشش خوبی داشت، مورد توجه قرار نگرفتهاست.
وی ادامه داد: تاثیرات این رشد را امروزه در جشنوارههای مختلف هنری و با درخشش هنرمندان قمی میبینیم. نمونهاش ادبیات قم است که در تمام عرصهها از طنز و شعر آئینی تا ادبیات کودک و نوجوان رشد داشته و وزنهی قابل اعتنایی در کشور به حساب میآید.
معلمی بیان کرد: با این حال متاسفانه شهر قم از نظر زیرساختهای هنری بسیار ضعیف است و جوابگوی فعالیت هنرمندان این شهر نیست.
وی با تاکید بر این که قم در عرصههای مختلف هنری پیشرفت چشمگیری داشته است تصریح کرد: یکی از عرصههایی که قم درخشیده است تئاتر دینی است. با توجه به بافت مذهبی استان نمایشهای مذهبی از دیرباز در قم مورد توجه بوده اما در حال حاضر بسیاری از نمایشهای مذهبی از قم نشات میگیرد. و گروههای تئاتر مذهبی قم در بسیاری از شهرهای به اجراء میپردازند.
معلمی افزود: در تئاتر کودک و نوجوان هم چنین است و به دلیل کثرت گروههای نمایش کودک و نوجوان در قم، نمایشنامهنویسی و اجرای نمایشهای خاص کودک و نوجوان در قم رواج گستردهای داشتهاست.
وی ادامه داد: در عرصه گرافیک و تصویرسازی نیز شاهد کارهای بسیار خوبی هستیم. با توجه به وجود صنعت چاپ که پس از انقلاب در قم به آن توجه شد و همچنین مجلات و نشریات زیادی که هماکنون منتشر میشود، هنر گرافیک در قم از رونق و کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است. هنرمندان شاخص ملی در این عرصه در قم رشد کردهاند که از مفاخر این هنر در کشور هستند.
معلمی در ادامه گفت: به واسطه رشد و حضور بزرگان خوشنویسی معاصر در قم همچون استاد موحد و استاد احمد عبدالرضایی میتوانیم مدعی درخشش هنر خوشنویسی معاصر در قم باشیم. بسیاری از کتیبههای حرمها و ضریح مطهر ائمه معصومین، کتابت قران، ادعیه و... نتیجه ذوق و قریحهی این هنرمندان است.
سرپرست حوزه هنری استان قم متذکر شد: در این سالها به دلیل وجود انتشاراتهای مختلف در قم و شروع حرکتهای داستانی در مراکزی همچون حوزه هنری قم، دفتر تبلیغات اسلامی، مدرسه اسلامی هنر و... شاهد ظهور نسل جدیدی از نویسندگان دینی هستیم.
وی افزود: در حوزه ادبیات کودک و نوجوان پس از پیروزی انقلاب اسلامی برخی از طلاب دغدغهمند به تولید و انتشار مجلات و کتابهای شعر و داستان برای کودکان و نوجوان پرداختند تا به وسیله آن بتوانند معارف و اندیشههای تشیع و انقلاب اسلامی را رواج دهند. امروزه هسته مهمی از ادبیات کودک و نوجوان در قم شکل گرفته و بیشک یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مراکز در کشور و حتی در عرصه بینالملل است.
معلمی بیان کرد: وجود شبکههای متعدد بینالمللی در قم که محصول انقلاب هستند موجب رواج تولیدات تلویزیونی و رسانهای در قم شدهاند. شبکههایی که در موضوعات مختلف به برنامهسازی مشغول هستند و بیشتر به صورت ماهوارهای و اینترنتی به نمایش در میآیند.
انتهای پیام