کاهش محبوبیت موبایل در بین دانش‌آموزان

یک فعال اجتماعی مطرح کرد: با اتمام کلاس و تکالیف، بیشتر دانش آموزان به علت تجربه تلخ آسیب به چشم و گردن، موبایل و یا تبلت خود را کنار می گذارند و برای آنها دیگر اشتیاق استفاده از این وسایل ارتباطی مانند قبل نخواهد بود و نیاز به بازی های فیزیکی بیش از قبل در آنها افزایش یافته است.

فاطمه امامی در گفت‌وگو با ایسنا، تدریس مجازی را فرصتی برای سیستم آموزشی کشور در جهت برطرف سازی خطاها و نقص های آموزشی دانست و اظهار کرد: در مدارس مجازی، حضور معلم سر کلاس، همراه با حضور معاون یا مدیر مدرسه به عنوان ناظر آموزشی، کنترل کلاس را از نظر کیفیت زیر ذره بین قرار می دهد و کوچکترین خطا چه از نظر علمی و چه از نظر وجدانی پوشیده نمی ماند.

وی ادامه داد: فضای مجازی الزام توانایی علمی والدین را در مقطع ابتدایی ایجاد کرد و آموزش و پرورش می تواند با تدریس مجازی در آینده نزدیک و بهبود شرایط شیوع بیماری، سبب کاهش حضور دانش آموزان در مدرسه شود که این مهم نیازمند افزایش توانایی علمی والدین به عنوان یکی از مزایای آموزش مجازی است.

امامی به لزوم رعایت برخی قوانین توسط والدین در تدریس مجازی اشاره و خاطرنشان کرد: حضور والدین در کنار فرزندانشان نباید استقلال و توانایی آنها را کاهش دهد. این  فرزندان دیر یا زود وارد فضای فیزیکی مدارس خواهند شد و باید به تنهایی پاسخگوی مطالب درسی باشند. نظارت والدین در فضای مجازی شاد می تواند به طور موازی و نامحسوس باشد تا اعتماد به نفس فرزندان خدشه دار نشود. همزمان با حضور دانش آموز در فضای مجازی، والدین می توانند در مکانی دیگر وارد شاد شده و رفتار فرزند خود را از نظر پاسخگویی و انضباط کلاسی کنترل کنند.

این فعال اجتماعی مستقل شدن دانش آموزان در انجام کارهای کامپیوتری و استفاده از فضای مجازی را یکی از مزایای تدریس مجازی برشمرد و گفت: در تدریس مجازی می توان با حضور مسئولان مدرسه، در دانش آموزان اعتماد به نفس و تفکر انتقادی ایجاد کرد، از طرفی استفاده از موبایل یا تبلت برای حضور در کلاس، سبب شده دانش آموزان این وسیله را واسطه ای برای ارتباط با کلاس درس و فضای مجازی بدانند.

وی ادامه داد: با اتمام کلاس و تکالیف، بیشتر دانش آموزان به علت تجربه تلخ آسیب به چشم و گردن، موبایل و یا تبلت خود را کنار می گذارند و برای آنها دیگر اشتیاق استفاده از این وسایل ارتباطی مانند قبل نخواهد بود و نیاز به بازی های فیزیکی بیش از قبل در آنها افزایش یافته است.

امامی با بیان اینکه تدریس مجازی در دانشگاه ها اتفاق جدیدی نیست، یادآور شد: با توجه به وجود دانشگاه های الکترونیک، تدریس مجازی دانشگاه ها اتفاق تازه ای نیست اما غیرحضوری شدن امتحاناتی که تا پیش از این حضوری برگزار می شد و به طور کلی آموزش مجازی، اساتید را زیر ذره بین قرار داد.

وی ادامه داد: طبق قانون آموزشی و احترام به جایگاه استاد در کلاس های حضوری دانشگاه ها، هیچ کس در هیچ جایگاهی، اجازه ی ورود به کلاس استاد را نداشته اما در کلاس های مجازی امکان کنترل و حضور و غیاب دقیق استاد بدون هیچ خطا و سفارشی انجام شده و کم کاری و خطای استاد از هیچ نظری دور نمی ماند که این خود سبب افزایش کیفیت آموزشی خواهد شد.

این فعال اجتماعی نظارت دقیق فضای الکترونیکی بر توانایی علمی اساتیدی که به هر طریقی وارد این فضا شدند و تشخیص خطای تدریس و کم کاری آنها را یکی دیگر از مزایای آموزش مجازی برشمرد و تأکید کرد: آموزش مجازی  در دانشگاه ها برای دانشجویانی که به دلایلی غیبت می کردند، فرصتی ایجاد کرد که غیبت دیگر معنایی ندارد و در هر گوشه ای از دنیا می توان سر کلاس درس حاضر شد.

امامی در پایان یادآور شد: قبل از شیوع بیماری کرونا، دانشگاه ها با دانشجویانی سروکار داشتند که روند کار الکترونیک و کامپیوتری آنها ضعیف بود اما با شرایط ایجاد شده همه مجبور شدند خود را با شرایط کنونی و سواد کامپیوتری و فضای مجازی به روز کنند، در غیراین صورت باید درس و کلاس را کنار بگذارنند یعنی شرط ماندن به روز شدن است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99112115680
  • خبرنگار : 50416