به گزارش ایسنا، سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی بعد از دیدار با مارتین گریفیتس، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن گفت: ایشان احساس می کنند که شرایط جدیدی ایجاد شده برای اینکه وظیفه خود را به عنوان نماینده سازمان ملل در امور یمن ایفا کنند. در درجه اول بی فایده بودن جنگ بعد از شش سال و این که این بحران راه حل نظامی ندارد، بر همه ثابت شده است. مسائل انسانی در آن جا فاجعه آمیز است. روزانه تعداد زیادی انسان بی گناه می میرند و عملیات نظامی عربستان و امارات همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به موضع جدید آمریکا درباره یمن گفت: اینکه آمریکایی ها موضع جدید گرفتند که می خواهند جنگ یمن پایان یابد اگر هم آمریکا و هم اروپایی ها در اینکه بخواهند ارسال سلاح را خاتمه دهند و همکاری های اطلاعاتی با عربستان نکنند، صادق باشند، یک تحول مثبت است و ایشان (نماینده سازمان ملل در امور یمن ) هم این شرایط را مثبت می دانست و این سفرها انجام میشود تا آخرین وضعیت سکجیده شود.
وی ادامه داد: اما آنچه مهم است ادراک مقامات عربستانی و اماراتی است که به نتیجه برسند جنگ در یمن، اتلاف سرمایه و جنایت علیه بشریت است و در این شرایط جدید دست از کشتار در یمن بردارند.
خرازی گفت: ایشان طرح هایی دارند که آتش بس شود و بعد کمک های انسانی ارسال و گفت وگو های سیاسی شروع شود. البته مسائل انسانی و رفع محاصره در اولویت است. ایران هم با وجود محاصره تنها موفق شد 30 تن مواد دارویی و پزشکی در شرایط کرونایی ارسال کند و امیدواریم واقعا ایشان بتواند در این مسئولیت خود گام هایی را در راستای پایان دادن به این بحران بردارد.
خرازی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه موضع ایران در این باره چیست، آیا اینکه ارسال سلاح به عربستان از سوی آمریکا و اروپا قطع شود کافی است؟ اظهار کرد: اقدامات فوق مقدمه است برای اینکه یمنی ها بتوانند با خود مذاکره کنند و حکومت مدنظر خودشان را بدون دخالت خارجی حاکم کنند. من در این دیدار گفتم حوثیها چیزی فراتر از حق ذاتی خود نمی خواهند به نسبت جمعیت و قدرت می خواهند در هر گونه حکومت در آینده سهم داشته باشند و نقش سازمان ملل ایجاد چنین بستری برای مذاکره یمنی - یمنی است تا درباره آینده شان تصمیم بگیرند و طبیعی است این وضعیت برای ما مطلوب است و حاصریم هر گونه کمک را در این راستا انجام دهیم.
وی در پاسخ به اینکه فکر می کنید با توجه به تحولات جدید در بحث یمن اراده از سوی سعودی ها برای فضا دادن به دیپلماسی ایجاد شود؟ گفت: باید ببینیم عکس العمل آنها چیست. فضای متفاوتی ایجاد شده و اتفاقا من به ایشان گفتم باید ایشان ببینند در سفر به عربستان که آنها آماده تغییر رویه هستند یا نه. باید صبر کرد و دید که چه عکس العملی از سوی عربستان و امارات نسبت به تحولات جدید اتفاق می افتد.
انتهای پیام