رشته معماری پولساز اما پر زحمت است

"سعیدناصری، مهناذاکری و شهریار آباد" نام سه جوان هرمزگانی است که اخیرا در مسابقه طراحی "نماد بوستان مهندس" سازمان نظام مهندسی هرمزگان رتبه نخست را کسب کرده اند. در ادامه گفت و گوی ایسنا دو تن از اعضای این گروه را می خوانید:

* لطفا خودتان را معرفی و از سابقه فعالیت خود در حوزه مهندسی معماری بگویید. 

سعید ناصری: طراح و آرشیتکت فارغ تحصیل دانشگاه آزاد واحد بندرعباس، مدت ٦سال است که  فعالیت حرفه ای با شرکت ها،دفاتر مشاوره را در کارنامه شغلی خود داشته و در بیشتر دفاتر بعنوان طراح و سرپرست آتلیه انتخاب شده ام ، همچنین در پروژه های ساخت و ساز بعنوان مسئول اجرا سمت گرفته ام. 

مهنا ذاکری: دانشجوی ترم اخر معماری از دانشگاه آزادبندرعباس و ۳d artist و کارمند sn studio.

* درخصوص مسابقه ای که در آن موفق به کسب رتبه نخست شده اید، توضیحاتی ارائه فرمایید.

سعید ناصری: مسابقه نماد مهندس مسابقه با مقیاس کوچیک بود و در حقیقت زمان زیادی از ما نگرفت، ما با صورت مسئله ای کاملا حرفه ای روبرو بودیم که قطعا صاحب نظران زیادی برای آن پیدا می‌شد، در نتیجه باید به این مسئله، جوابی حرفه ای و درحدی کانسپتچوال ارائه می دادیم.

مهنا ذاکری: مسابقه مذکور، مسابقه ای هیجان انگیز برای گروهمان بود، من در میان سایر اعضای گروه یعنی آقایان ناصری و آباد نخستین تجربه را برای شرکت در مسابقات داشتم. آقای ناصری که سرگروه تیم ما بودند من را با شیوه های طراحی و راه درست فکر کردن آشنا کرده و در نهایت این عوامل سبب شدند جسارت شرکت کردن در مسابقات بعدی را نیز در خود بیابم.

* از طراحی خود توضیحاتی ارائه فرمایید. 

سعید ناصری: مسابقه در سایت نظام مهندسی اعلام شد و تصمیم گروه بر آن شد در این مسابقه شرکت کنیم، اعضای تیم ما متشکل از من به به عنوان سرگروه، جناب آقای مهندس شهریار آباد و سرکار خانم مهندس مهنا ذاکری بوده که زحمات بسیاری متحمل شده که از هردوی ایشان برای دقت و تلاش و وزمانی که به خوبی صرف این طراحی کردند، سپاسگذارم. ابتدا شروع کار موضوع مسابقه چندین مرتبه بررسی و مطالعات اولیه انجام شد، کم کم شروع به ایده پردازی کردم. درحین کار با دو عضو دیگر تیم نیز مرتبا مشورت کرده و پیشنهادات زیادی ارائه می شد، درحین نهایی شدن ایده نیز  مطالعات تکمیلی تر توسط خانم ذاکری و آقای آباد به طور دقیق و کامل انجام شد و در نهایت نقشه و ایده ها شکل سه بعدی به خود گرفت. پس از آن بود که کار اصلی مهندس ذاکری و آباد آغاز شد، مهمترین مواردی که تأکید زیادی بر آن داشتیم موضوع اجرایی شدن طراحی بود و در مراحل بعدی ۳ بعدی ها و نحوه ارائه کار برایمان به ترتیب دارای اهمیت بودند. در نهایت کاری اصولی و دقیق راهی مسابقه کردیم که به تمامی جوانب آن از صفر تا صد اندیشیده بودیم.

مهنا ذاکری: من مطالعات فاز صفر مسابقه را انجام داده و مشکلات و معضلات و نقاط قوت سایت پلان پروژه را یافتم. مهندس ناصری ایده های اولیه را شروع و با من و اقای اباد مشورت می کردند، چندین بار طرح را عوض کردیم تا طرح پخته شده و به طرح پایانی دست یافتیم. با توجه به عنوان مسابقه هرسه نفرمان به کانسپت احساس خوبی داشتیم زیرا عنوان و کانسپت مطابق هم بودند. همچنین مهندس آباد کارهای گرافیکی را آغاز و طرح را به اصطلاح بستیم.

* آیا این طرح به مرحله اجرا خواهد رسید/ رسیده است؟ آیا سازمان ها و نهادها، برای عملی شدن و به اجرا درامدن طرح مذکور حمایت یا قول حمایتی داده اند؟ 

سعید ناصری: قطعا به اجرا خواهد رسید زیرا طرح کاملا اجرایی و اقتصادی است و حرکت خاص معمارانه‌ای است، طرح در پروسه هماهنگی نهاد ها قرار گرفته است.

مهنا ذاکری: منتظر هماهنگی های سازمان ها هستیم.

* از دیدگاه طراحان این طرح، وجه تمایز طرح شما نسبت به سایر طراحی ها چه بوده است؟( ویژگی خاص طرحتان چیست؟)

سعید ناصری: همانطور که می دانید، معماری بسیار گسترده است و صاحب نظران فراوانی دارد، اما طرح ما نسبت سایر طرح ها دارای نقاط قوتی بود که نظر بسیاری را به خود جلب کردو توانست مورد توجه داوران قرار گیرد؛ به عقیده من ما توانستیم مفهوم و موضوع طرح را به خوبی بیان کنیم. اما تمامی طرح ها قابل تقدیر بوده و برای سایر طراحان آرزوی موفقیت داریم. 

مهنا ذاکری: طرح ما کاملا اجراییست و همه چیز درباره طرح ما فکرشده و دارای دلیل بود، حتی ایده را در شیتی که به نظام تحویل دادیم، ترسیم کردیم و طرح کاملا برای داوران ملموس شده بود.

* به طور کلی وضعیت معماری سازه های استان را به عنوان معماران جوان چگونه ارزیابی می کنید؟ 

سعید ناصری: معماری بومی و غنی در استان داریم اما متاسفانه اثار بومی رو به نابودی و تخریب رفته و در حال ازبین رفتن هستند و متاسفانه به خوبی حفظ و مرمت نمی شوند، دور از انتظار نیست که در آینده هویت معماری ما رو به فراموشی خواهد رفت. ما برای شروع هر طرحی در استان قطعا نمونه های موردی بومی را مورد مطالعه دقیق قرار می دهیم زیرا نوع کالبدی معماری و ایستایی(سازه) بنا بسیار مهم است.

مهنا ذاکری: در استان هرمزگان بناهای باهویت و با قدمت زیادی وجود دارد چه به لحاظ معماری، فرم و عملکرد و چه به لحاظ سازه (ایستایی ساختمان)، این بناها قابل الگوبرداری هستند و دارای ارزش فاخری هستند.

* توصیه به دانشجویانی که به تازگی در مسیر معماری قدم گذاشته اند و یا افرادی که قصد ورود به این رشته و حرفه را دارند. 

سعید ناصری: رشته معماری کاری حرفه ای و پر زحمت است که اگر قصد ورود به این رشته را دارند، باید با چشم اندازی بلند مدت این رشته را انتخاب کنند زیرا برای تبدیل شدن به یک معمار موفق زمان و کسب تجربه ضروری است.

مهنا ذاکری: معماری رشته پر زحمت و در عین حال بسیار لذت بخش است. اگر تلاش کنید و در راه درستی قرار بگیرید پیشرفت چشمگیری خواهید داشت.

 * به عنوان فارغ التحصیلان معماری، آیا معتقد هستید که تحصیلات آکادمیک کافیست یا می توان صرفا با داشتن تجربه بدون تحصیلات اکادمیک به یک معمار حرفه ای تبدیل شد؟

سعید ناصری: این دو مکمل یکدیگر هستند کسب تجربه در کنار افراد حرفه ای و نیز طی کردن تحصیلات آکادمیک مطمئنا فرد را به یک معمار بلقوه تبدیل خواهدکرد.

مهنا ذاکری: به عقیده من نیز هردو مکمل هم بوده و برای موفقیت و پیشرفت و فعالیت اصولی و صحیح به هردوی آن ها نیاز داریم.

* بازار کار این رشته در استان از دید شما که فارغ التحصیلان جوان در این رشته هستید در چه سطح و وضعیتی قرار دارد؟

سعید ناصری: متاسفانه بسیاری از افراد که در ابتدای مسیر قراردارند تنها به  دنبال درامدخوب هستند، شرایط کاری در کشور ما متفاوت است. اول باید کار را از کار بلدها یاد گرفته تا بتوانند درامدخوبی داشته باشند. درامد این رشته بسیارخوب است اما برای رسیدن به آن باید به خوبی تلاش کرد.

مهنا ذاکری: معماری رشته پولسازیست اما به مهارت زیادی نیاز دارد تا بتوان به درامد خوب رسید. 

* سخن پایانی

سعید ناصری: ما خدا را شاکریم که به جایگاه های  خوبی رسیده ایم اما توقع داریم سازمان شهرداری و اداره مسکن و شهرسازی از ما حمایت کنند زیرا قطع به یقین در آینده نه چندان دور با معماری و شهرسازی آشفته تری روبرو خواهیم بود. ما به دنبال آباد کردن شهرمان هستیم و شعار نمی دهیم.فعالیت در کنار حرفه ای ها ما را به این سمت سو سوق داده است، قدردان حمایت های خانواده و نیز مدیر دفتر آقای مهندس ملاحی که حامی اصلی‌ام بودند، هستم.

مهنا ذاکری: تمام تلاشمان بر این است تا موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم. امیدوارم همه بتوانیم در کنار افراد حرفه ای قرار گرفته و همکاری کنیم و به جایگاه مدنظرمان دست یابیم. همچنین از خانواده و اعضای تیم به دلیل حمایت ها و دلگرمی‌هایشان سپاسگذارم. 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 99111812904
  • خبرنگار :