منصور
فیلم «منصور» ساختهی موسسه اوج که در جشنواره فیلم فجر امسال حضور دارد، روایتی از زندگی شهید ستاری است. فرماندهای که در دوران جنگ تحمیلی علاوه بر جنگ با دشمن بعثی، به جنگ با برخی ساختارهای معیوب اداری میرود.
فیلم «منصور» ساختهی موسسه اوج که در جشنواره فیلم فجر امسال حضور دارد، روایتی از زندگی شهید ستاری است. فرماندهای که در دوران جنگ تحمیلی علاوه بر جنگ با دشمن بعثی، به جنگ با برخی ساختارهای معیوب اداری میرود.
موضوع فیلم
فیلم «منصور» یک روایت تاریخی از زندگی فرماندهای است که اگرچه کمتر نامش بر سر زبانهاست اما کارهای بزرگی را در دوران فرماندهیاش انجام داد و بازخوانی از یک چهره کمتر شناخته شده برای نسل جوان بر پرده سینما، اقدامی ارزشمند و مغتنم است که میتواند فتح بابی برای به تصویر کشیده شدن سایر شخصیتهای اثرگذار تاریخ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی باشد.
نقد کارشناسی
یک منتقد سینما در خصوص این فیلم به ایسنا، گفت: منصور فیلم خوش ساخت و خوب و زود با تماشاگر ارتباط برقرار می کرد و هرچه فیلم جلوتر می رفت با وجود اینکه صحنه اکشن نداشت و برشی از تاریخ را بازگو می کرد اما جذاب و گیرا بود.
رضا هاشمی زاده با بیان اینکه تلاش های نقش اول فیلم برای ساخت اولین هواپیمای بومی نیز و فساد اداری و سازمانی نیز به خوبی به دل می نشست، تصریح کرد: فردی که به دور از شعارزدگی و هیجانات احساسی و با استفاده از صفات اخلاقی و انسانی کارها را به خوب پیش می برد و موقعیت هایی که وی در آن قرار می گرفت به خوبی واقعی بودن فیلم را نشان می داد.
وی با اشاره به اینکه به جای صحنه سازی و حفظ ظاهر به دنبال برخورد با سیستم بروکراسی ناکارآمد است، خاطرنشان کرد: فیلمنامه به خوبی نوشته شده و همزادپنداری مخاطب با شهید ستاری به خوبی عیان است و می توان به خوبی احساس را لمس کرد.
این منتقد سینما در پایان گفت: بازیگران به خوبی ایفای نقش کردند و در تاثیرگذاری فیلم مثمرثمر بودند.
خط فرضی
فیلم سینمایی خط فرضی به کارگردانی و نویسندگی فرنوش صمدی و به تهیه کنندگی علی مصفا است که چندی پیش جایزه بهترین فیلم بخش ویژه فیلم های اول و دوم کارگردان جشنواره بین المللی فیلم وایادولید اسپانیا را به خود اختصاص داد. جشنواره بین المللی فیلم وایادولید اسپانیا معروف به سمینسی که از قدیمی ترین جشنواره های سینمایی در اروپا است، امسال شصت و پنجمین دوره خود را از ۲۴ تا ۳۱ اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی (سوم تا دهم آبان ماه سال ۱۳۹۹ شمسی) برگزار کرد و در نهایت فیلم سینمایی خط فرضی موفق به کسب جایزه بهترین فیلم بخش Meeting Point ویژه ساخته های اول و دوم کارگردانان شد.
موضوع
«خط فرضی» فرنوش صمدی عصارهای از فیلمهای بزرگ ایرانی را داراست که تمرکزش را معطوف به بر لحظههایی کوچک و شخصی که زندگی آدمها را تغییر میدهند میکند. آخرین فیلم صمدی، درست مانند فیلمهای اصغر فرهادی، لحظهای صمیمی و به نظر مهم را در دست میگیرد و آن را به ویترینی برای نمایش سرکوب زنان تبدیل میکند.
نقد کارشناسی
یک منتقد سینما در خصوص این فیلم به ایسنا، گفت: به عنوان نقطه اصلی ایراد و اشکال باید به فیلمنامه اشاره کرد که منطق روایی داستان به خوبی پرورش نیافته بود.
رضا هاشمی زاده با بیان اینکه هدف اصلی در مدح و ستایش راستگویی و نکوهش دروغ بود اما مشکل از همانجا شروع می شود که به عروسی در شمال می روند و آن اتفاق ناگوار صورت می گیرد، تصریح کرد: این موضوع به خوبی جا نیافتده بود و اینکه بر اثر گاز گرفتگی تنها آن کودک فوت کند و مادر مجبور به دروغگویی شود.
وی با اشاره به اینکه وقتی فیلمنامه اینچنین آغاز شد، مابقی داستان که ادامه یابد دچار اشکال می شود، خاطرنشان کرد: اگرچه کارگردان خواسته بود تمهیداتی برای آینده ترسیم کند مانند برخورد پرنده به پنجره و پوشاندن برگ اما در این فیلم موضوع به خوبی جا نیافتده بود.
این منتقد سینما با بیان اینکه ایفای نقش سحر دولتشاهی خوب بود اما پژمان جمشیدی چندان موضوعی خاص نبود، اظهار کرد: موضوع ثانویه فیلم و فوت آن دختر دانش آموز هم به خوبی پرداخته نشده بود و چندان به روند پیشبرد فیلم کمک نکرده بود.
هاشمی زاده اضافه کرد: فیلم به طور کلی نپخته بود و چندان خلق موقعیت و روایت پردازی مورد نیاز مخاطب را رقم نزده بود.
برنامه امروز ۱۷ بهمن
"روزی روزگاری آبادان" و "روشن" جمعه ۱۷ بهمن به ترتیب در ساعت های ۱۵ و ۱۸ در سینما ستاره جنوب بندرعباس و "روشن" و "روزی روزگاری آبادان" در ساعت های ۱۵ و ۱۸ در سینما ستاره شهر بندرعباس به اکران درخواهد آمد.
انتهای پیام