به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا به رای روز چهارشنبه دیوان بین المللی دادگستری که اعلام کرد این دادگاه صلاحیت رسیدگی به شکایت ایران علیه ایالات متحده بر اساس پرونده مودت را دارد، واکنش نشان داد.
پرایس اظهار داشت: ما مایوس شدیم از اینکه دادگاه استدلالهای قانونی و صحیح ما را مبنی بر اینکه شکایت ایران خارج از صلاحیت این دادگاه است نپذیرفت.
وی در ادامه از اینکه ایران رای دادگاه لاهه را یک پیروزی دانسته انتقاد کرد و مدعی شد که دادگاه تنها یک رای اولیه صادر کرده و درخصوص صلاحیت (خود در شکایت ایران) حکمی نداده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا همچنین مدعی شد که کشورش در مرحله بعدی دادگاه توضیحاتی درباره معتبر نبودن ادعای ایران ارائه خواهد کرد.
ند پرایس با تکرار ادعاهای نخ نما و واهی واشنگتن گفت: ما همچنان نسبت به خطراتی که فعالیتهای مخرب ایران دارد، هوشیار هستیم و به همین دلیل است که در حال به کارگیری دیپلماسی مهم در لحظه کنونی هستیم.
به گزارش ایسنا، دیوان بینالمللی دادگستری در جلسه روز چهارشنبه خود اعلام کرد که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به پرونده شکایت ایران علیه ایالات متحده بر اساس قانون مودت را دارد.
دادگاه لاهه تاکید کرد: تحریم های آمریکا علیه ایران، تعهدات واشنگتن بر اساس توافقنامه مودت مربوط به سال ۱۹۵۵ میان دو کشور را نقض میکند.
ایران در واکنش به اقدام دولت آمریکا در اعمال تحریم های غیر قانونی یک جانبه علیه ایران، شکایتی را در ۲۵ تیر ماه سال ۱۳۹۷ با استناد به نقض مفاد عهدنامه ۱۹۵۵ مودت، روابط اقتصادی و حقوقی کنسولی میان دو کشور نزد دیوان بین المللی دادگستری مطرح و ثبت کرد.
ایران همزمان با ثبت این شکایت از دیوان بینالمللی دادگستری درخواست کرد با توجه به آثار مخرب زیان بار و جبران ناپذیر این تصمیم دولت آمریکا در اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه که نقض صریح مفاد و ترتیبات عهدنامه ۱۹۵۵ به شمار میآیند، با صدور قرار موقت خطاب به آمریکا، این دولت را ملزم به توقف اجرای تصمیم غیرقانونی خود تا زمان صدور رای نهایی کند.
محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان پس از صدور این در توییتی نوشت: 'دیوان بینالمللی دادگستری تمامی اعتراضهای اولیه ایالات متحده در پرونده مطرح شده توسط ایران علیه تحریمهای نامشروع آمریکا را رد کرد. این یک پیروزی حقوقی دیگر برای ایران در پی صدور دستور ۳ اکتبر ۲۰۱۸ است.
وی ادامه داد: ایران همیشه به طور کامل به قوانین بینالمللی احترام گذاشته است. زمان آن رسیده که ایالات متحده به وظایف بینالمللیاش عمل کند.
همچنین سخنگوی وزارت امورخارجه ایران رای دادگاه لاهه را نشانه حقانیت خواسته های ایران در این مرحله از دادرسی دانست و گفت: با صدور این رأی دومین موفقیت حقوقی در روند رسیدگی به این پرونده حاصل گردید که موضوع آن مربوط به اعمال مجدد و تشدید تحریم های غیر انسانی ایالات متحده علیه کشورمان از تاریخ ۸ مه ۲۰۱۸ است.
سعید خطیب زاده تصریح کرد: قبلا در ۳ اکتبر ۲۰۱۸ (۱۱ مهر ۱۳۹۷) دیوان با صدور دستور موقت به نفع کشورمان آمریکا را ملزم نمود هرگونه موانع ناشی از تحریم های وضع شده علیه ایران در حوزه دارو و اقلام پزشکی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی، و قطعات و خدمات مربوط به ایمنی هواپیمایی کشوری را مرتفع نماید اما آمریکایی ها در راستای سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی علیه دولت و ملت ایران تاکنون از تبعیت از دستور دیوان خودداری ورزیده اند.
وی افزود: هرچند رأیی که امروز صادر شد مربوط به مرحله صلاحیتی است، اما خود نشان از حقانیت خواسته ها جمهوری اسلامی ایران در این مرحله از دادرسی دارد و با این موفقیت پرونده وارد مرحله رسیدگی نهایی یا همان ماهیت پرونده خواهد شد.
خطیب زاده همچنین تاکید کرد: استفاده از ساز و کارهای حقوقی بین المللی بخشی از رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه در استیفای حقوق ملت شریف ایران در عرصه بین المللی است که همواره در دستور کار این وزارتخانه قرار داشته است.
انتهای پیام